5 tips voor als je op workation gaat

algemeen
Onze partners
easyterra vliegtickets nl tui reizen kras reizen booking.com

Werk is werk en vakantie is vakantie. Zo was het altijd en wat ouderwets aangelegde mensen zullen zeggen dat het altijd zo zal blijven. Helaas voor hen is het tegendeel waar. Als de laatste jaren iets duidelijk hebben gemaakt, dan is het dat je vanop locatie prima je werk kunt doen. Die locatie kan het comfort van je eigen woning zijn, of de luxe van een hotel op Tenerife, om een willekeurige plaats te noemen. In dit artikel krijg je 5 tips voor als het de tweede optie wordt.

Goede apparatuur

Voordat je überhaupt gaat nadenken over de locatie van je workation, is het zaak om de goede spullen in huis te halen. Daarbij gaat het vooral om de beste laptop. Je moet een laptop hebben waar je van op aan kunt. Natuurlijk kan er altijd iets gebeuren, ook met de beste koop laptop, maar de kans in aanzienlijk kleiner dan wanneer je met een 6 jaar oude laptop gaat werken. Het is de belangrijkste benodigdheid om vanuit het buitenland te kunnen werken. Verder kun je denken aan een goede organizer, een zakelijk telefoonabonnement en eventueel een printer.

Bespreek alles goed met je baas

Voor een zzp’er is het eenvoudig om op workation te gaan. Er hangt immers geen baas aan de lijn met de vraag waarom er dagelijks meerdere foto’s van jou bij het zwembad op Instagram verschijnen. Werk je echter in loondienst, dan zul je een goed gesprek met je baas moeten voeren. Niet iedere werkgever vindt het leuk als je op workation gaat. Leg je baas uit dat het allemaal om vertrouwen draait en laat zien dat je je werk goed doet. Als het meer vakantie dan werken is, heb je een probleem. Terecht overigens.

Maak een goede planning

Je gaat niet op workation om zoveel mogelijk te werken en enkel in de avonduren wat van de omgeving of het zwembad te zien. Door een goede planning te maken, kun je de goede mix tussen vakantie en werken vinden. Sta bijvoorbeeld om 6 uur op zodat je al om 7 uur aan je werkdag kunt beginnen. Dat doet misschien even pijn, maar daardoor kun je ’s middags wel eerder stoppen en aan het zwembad gaan liggen.

Kies voor een goede locatie

Kies voor een goede locatie

Dat je een goede locatie nodig hebt voor je workation is logisch. Maar kijk daarbij niet alleen naar de mooie plaatjes. Het is wel zo handig als er nog enige voorzieningen in de buurt liggen. Wifi is uiteraard een verplichting. In luxe hotels is dat geen probleem, maar hoe zit dat met je villa op het platteland? Daarnaast is het ook wel lekker als je in bewoond gebied verblijft.

Maak afspraken met je reisgezelschap

Je gezelschap moet goed weten waar ze aan toe zijn. Als je gezin mee is, moeten ze snappen dat papa of mama ook moet werken. Hetzelfde geldt voor vrienden en partners. Heb je echter een goede planning en dito afspraken, dan wordt het genieten!

Over: sandervw

Fly Drive deals

Recente berichten


Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...