Praktische informatie over Alghero Airport

Sardinië is het grootste eiland in de Middellandse Zee en heeft een geheel eigen karakter. Hier vind je brede standen aan kristalhelder water, maar ook ruige rotskusten. De dorpjes zijn pittoresk en er zijn ontelbare feesten gedurende het jaar. Er zijn gemiddeld 300 dagen met zon per jaar. Door de strategische ligging is het eiland diverse malen veroverd en hebben de eigenaren hun eigen stempel hierop gedrukt. Er zijn dan ook vele bezienswaardigheden. Het klimaat is er mediterraan met droge, hete zomers en zachte, natte winters. Sardinië is door de veelzijdigheid ook een vakantiebestemming met het gezin.

Veelgestelde vragen

Alghero Airport is een van de drie luchthavens op Sardinië. Het vliegveld ligt in het noordwesten op het eiland en wordt vooral gebruikt door budgetmaatschappijen, waaronder Ryanair. De IATA-code van het vliegveld van Alghero is AHO. De steden die het dichtst in de buurt liggen zijn Alghero en Sassani. Oorspronkelijk was Alghero Airport een militair vliegveld, maar in 1960 werd het in gebruik genomen voor de burgerluchtvaart. In 2015 bedroeg het aantal passagiers meer dan 2 miljoen.

De vliegtijd naar Alghero Airport in Sardinië met een rechtstreekse vlucht vanaf een Nederlandse luchthaven bedraagt ongeveer 2 uur en 30 minuten. Met een tussenstop op Sardinië zal de vlucht langer duren. Check hiervoor je ticket.

De meeste luchtvaartmaatschappijen die op Alghero Airport vliegen, zijn budgetmaatschappijen. De belangrijkste daarvan zijn:

Een volledige lijst vind je op aeroportodialghero.it.

Er zijn twee onoverdekte parkeerplaatsen op Alghero Airport: Comfort Parking en Low Cost Parking. De parkeerplaatsen zijn op loopafstand van de terminal. Op Low Cost Parking betaal je minstens voor 1 dag en de kosten hiervoor bedragen € 8. Voor een week is het tarief € 28 en voor 3 weken €84. Op Comfort Parking is de minimale parkeertijd 1 uur voor € 3. Een dag kost € 12, een week € 46 en 3 weken € 102. Let op: deze tarieven kunnen wijzigen. Bekijk altijd ter plaatse de tarieven.

Vanaf het vliegveld naar het centrum van Alghero is een rit van ongeveer een kwartier. Wil je naar Sassari, dan moet je op een reistijd rekenen van gemiddeld een halfuur. Er is een buslijn die je rechtstreeks naar Sassari kan brengen. Op het vliegveld van Alghero kun je ook een taxi nemen of een auto huren.

Actuele vertrek- en aankomsttijden kun je op internet volgen, via bijvoorbeeld de site aeroportodialghero.it. Het is handig om voor vertrek de vertrektijden en aankomsttijden te checken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Op Alghero Airport is roken verboden met uitzondering van de plaatsen waarop staat aangegeven dat u hier uw sigaret mag opsteken.

Er zijn een aantal winkels op Alghero Airport, maar het aanbod is beperkt. Er zijn vooral lokale producten te koop, zoals die ook elders op het eiland worden verkocht.

Een aantal bars en locaties waar je een snack kunt halen, zijn ook aanwezig. De openingstijden variëren.

Informatie over het vliegveld van Alghero

vliegtickets Alghero Airport
Vliegtickets zoeken naar Alghero

Op zoek naar de vliegtickets naar Alghero Airport, Sardinië? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Sardinië te gaan!

auto huren Alghero Airport
Auto huren op Alghero Airport

Momenteel zijn er twaalf bedrijven die autoverhuur aanbieden op Alghero Airport. De kantoren hiervan vind je buiten de aankomsthal. U kunt kiezen uit de volgende autoverhuurbedrijven: Hertz, Locauto Rent, Europcar, Avis, Maggiore, Ruvioli, Viten Group, Sicily by car, RentalcarGom Green Motors en Wn Rent. Via een vergelijkingssite, zoals Sixt of Easy Terra Autohuur, kun je vooraf de prijzen van de aanbieders vergelijken en een keuze maken uit het beschikbare materiaal. Kijk ook naar aanbiedingen van de diverse autoverhuurbedrijven. Het huren van een auto op Alghero Airport kun je het beste voordelig doen via CarDelMar.

hotels Alghero Airport
Hotels vlakbij Alghero Airport

Er is geen hotel op of in de directe nabijheid van Alghero Airport. In de steden Alghero en Sassari zijn er hotels in allerlei prijsklassen beschikbaar. De meeste hiervan liggen direct aan de kust. Voor een overzicht van de hotels en de beschikbaarheid hiervan kun je onder meer kijken op Booking.com of een vergelijkbare site.

taxi Alghero Airport
Taxikosten & reserveren

Met de taxi naar het centrum van Alghero duurt ongeveer een kwartiertje. Prijzen variëren uiteraard en zijn ook afhankelijk van de drukte op het moment dat je de rit maakt. De huidige prijs naar Alghero centrum bedraagt ongeveer € 25. Sassari centrum ligt op een halfuur rijden en daarbij moet je rekenen op een tarief van circa € 45. Wil je zeker zijn van een beschikbare taxi bij aankomst, dan kun je die het beste via internet boeken. Het is zeker verstandig om even met de chauffeur te spreken over de verwachtte ritprijs, om misverstanden te voorkomen. Dit kan via TaxiTender of Taxi2Airport.

openbaar vervoer Alghero Airport
Openbaar vervoer

Tussen 05.00 en 23.00 rijdt een bus van Linea Alfa naar Alghero. De busrit naar het treinstation van Alghero duurt ongeveer 24 minuten. De eindhalte wordt na 30 minuten bereikt en dan bevind je je op loopafstand van het oude centrum en de haven van de stad. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij de ticketautomaat van ARST en momenteel ook bij de chauffeur. Wanneer je een kaartje in de bus koopt, betaal je daarvoor een toeslag. Kijk voor overige informatie op arstspa.info. Er is ook een rechtstreekse bus naar het centrum van Sassari. De busrit duurt ongeveer 30 minuten en brengt je op loopafstand van de belangrijkste hotels in Sassari.

overige informatie Alghero
Overige informatie

Bagage kun je niet stallen op het vliegveld, voor verloren of gevonden bagage kun je je wenden tot de medewerkers van de algemene informatiebalie. Hier kun je ook terecht voor alle informatie over Sardinië, zoals bezienswaardigheden, accommodatie en vervoer op het eiland.

Als je een vergadering op het vliegveld wilt organiseren, is daarvoor een bescheiden vergaderzaal beschikbaar. Informatie kun je via het algemeen nummer van het vliegveld krijgen.

Voor gehandicapten is Alghero Airport goed toegankelijk. Er is informatie in braille beschikbaar en er zijn aangepaste liften en toiletten. Wil je gebruikmaken van de parkeerplaatsen die speciaal zijn bedoeld voor gehandicapten, dan kun je dat regelen via de algemene informatiebalie. Indien je gebruikmaakt van een rolstoel, kun je hierover het best contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt.

Er zijn geldautomaten op het vliegveld van de Banco de Sardegna.

Voor Eerste Hulp kun je terecht bij de algemene informatiebalie.

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...