Praktische informatie over Alicante Airport

Alicante Airport is in 2011 grondig gerenoveerd, waarbij de bestaande twee terminals zijn samengevoegd. De luchthaven van Alicante is de toegangspoort tot de Costa Blanca. De meeste reizigers zijn hier dan ook vakantiegangers uit West-Europa. Inmiddels komen er jaarlijks 15 miljoen taxipassagiers op dit moderne en goed uitgeruste vliegveld.

Veelgestelde vragen

Airport Alicante is van alle kanten goed bereikbaar omdat in 2011 ook de toegangswegen zijn aangepast. Via de snelwegen A-7 en AP-7 is het vliegveld vanaf de Costa Blanca niet ver verwijderd. De luchthaven van Alicante ligt op 12 kilometer van de stad Alicante en Benidorm is ongeveer 60 kilometer rijden.

Een rechtstreekse vlucht naar de luchthaven van Alicante vanaf een Nederlandse luchthaven duurt tussen de 2,5 en 3 uur. Als er een tussenstop staat gepland zal de reistijd natuurlijk langer zijn en kan je dat op de ticket vinden.

Voor charters van budgetmaatschappen komen naar en betrekken van dit vliegveld. Voor Ryanair en Transavia is Alicante een belangrijke bestemming in het vakantieseizoen. Maar ook de grote luchtvaartmaatschappijen zoals KLM landen hier met enige regelmaat. Alle luchtvaartmaatschappijen die Airport Alicante aandoen, kan je vinden op de officiële website van Alicante Airport.

Airport Alicante beschikt over een geheel nieuw parkeergebouw waar 3.000 auto’s overdekt kunnen worden gestald. Deze parkeerruimte is echter niet geschikt voor auto’s die hoger zijn dan 2.10 meter. Deze kunnen terecht op de Longstay parkeerplaats die ook de goedkoopste is. Alle 3 parkeermogelijkheden liggen op loopafstand van de terminal. Voor een uur parkeren op het Longstay terrein betaal je het dagtarief van € 14. De auto hier 3 weken laten staan, heeft een prijskaartje van € 149. In de overdekte parkeerruimte moet je voor 60 minuten € 3,05 afrekenen. Voor 3 weken parkeren krijg je een rekening van € 441.

Door de goede aansluiting op de snelwegen kan je van Luchthaven Alicante binnen een kwartier in het centrum van de stad zijn. Ook naar Benidorm duurt het met een huurauto of een taxi maar 40 minuten om de afstand van 60 kilometer te overbruggen. Omdat Alicante Airport een belangrijke rol speelt in het vervoer van toeristen naar de Costa Blanca zijn er vele buslijnen die bedoeld zijn om de vakantiegangers zo snel mogelijk naar de badplaats van bestemming te brengen. Een ritje per bus naar het centrum duurt ongeveer 20 minuten.

Wil je alle vertrek- en aankomsttijden zien op vliegveld Alicante, kijk dan op de officiële website van Alicante Airport. Hier vind je ook informatie over vertragingen en annuleringen.

Roken is verboden op Airport Alicante behalve op plaatsen waar duidelijk staat aangegeven dat hier een sigaret mag worden opgestoken.

Het winkelcentrum op Airport Alicante heet Costa Blanca Plaza. Er zijn hier 3 taxfreeshops en een groot aantal cadeauwinkeltjes. Als je tijd over hebt, is het beslist de moeite waard om hier te gaan shoppen.

In het winkelcentrum Costa Blanca Plaza zijn 8 cafés en 4 restaurants gevestigd. Je hebt dus een ruime keuze voor een lekker hapje en drankje op het vliegveld van Alicante.

Informatie over het vliegveld van Alicante

vliegtickets Alicante Airport
Vliegtickets zoeken naar Alicante

Op zoek naar vliegtickets naar Alicante Airport? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Alicante te gaan!

auto huren Alicante Airport
Auto huren op Alicante Airport

Er zijn 8 autoverhuurbedrijven gevestigd op Airport Alicante waaronder Avis, Sixt en Herz. De balies vind je aan de rechterzijde in de terminal. Om verzekerd te zijn van een huurauto die aansluit op jouw wensen en beschikbaar is bij aankomst is het verstandig deze online te regelen. Het huren van een auto op Alicante Airport kun je het beste voordelig doen via EasyTerra.

hotel Alicante Airport
Hotels vlakbij Alicante Airport

Er zijn geen hotels op het terrein van Alicante Airport. In de omgeving vind je echter hotels in alle prijsklassen in de vele badplaatsen. Het dichtstbijzijnde hotel is Sidi SanJuan Hotel. Dit is een luxe 5-sterren hotel dat ook verwende reizigers tevreden zal stellen. Op Booking.com vind je een overzicht van alle hotels in de regio en vaak ook mooie aanbiedingen.

taxi Alicante Airport
Taxikosten & reserveren

Er zijn twee taxistandplaatsen, een buiten de vertrekhal en eentje bij de aankomsthal. Een luchthaventaxi naar centrum Alicante kost ongeveer € 20 inclusief toeslag. Ga je met de taxi naar Benidorm, dan moet je rekenen op € 75. Het is verstandig om een taxi online te reserveren om wachttijd te voorkomen en zekerheid te krijgen over de prijs.

Het reserveren van een taxi op Alicante Airport kan je het beste online alvast doen via Taxi2Airport.

Openbaar vervoer
Openbaar vervoer

SuBus is de maatschappij die het vervoer regelt naar de badplaatsen die rond Airport Alicante liggen. Tussen 07.00 en 00.00 gaan er diverse bussen richting Alicante en andere badplaatsen. Gedurende de nacht vertrekt er maximaal 1 bus richting de stad. De tickets koop je bij de buschauffeur. Met een grotere groep is een 10-ritten kaart voordeliger. De rit naar Alicante duur ongeveer 20 minuten. Als je met een directe bus naar Calpe wilt, check dan even de vertrektijden op de site van SuBus. Deze bus vertrekt namelijk minder regelmatig dan de andere lijnen.

over Alicante Airport
Over Alicante

Alicante is een zeer oude stad en gesticht door Hamilcar Barkas in 230 jaar voor Christus. De naam van de stad is ook gebaseerd op de Carthaagse naam die ‘witte landtong’ betekent. Vandaag de dag is de stad de hoofdstad van de provincie Alicante en heeft het ongeveer 300.000 inwoners. Het is daarmee op Valencia na de grootste stad in deze regio. Alicante beschikt over een prachtig historisch centrum. De stad is echter ook geheel gericht op het toerisme aan de Costa Blanca. Je vindt hier dan ook een grote variëteit in hotels, restaurants en cafés. In de zomer zijn er regelmatig festivals en feesten vaak gebaseerd op historische feiten. De belangrijkste christelijke feestdag is hier Pasen.

overige informatie Alicante Airport
Overige informatie

  • Het is een bekend feit dat de afhandeling van bagage op dit vliegveld niet altijd even zachtzinnig gaat. Check dus je bagage even goed op mogelijke schade en meld dit indien noodzakelijk bij de balie. Dat maakt afhandeling voor de verzekering later meer eenvoudig.
  • Voor zakelijke reizigers heeft Airport Alicante geen congresfaciliteiten. Deze vind je in de zakenhotels in het centrum van de stad.
  • Voor minder mobiele reizigers heeft Alicante Luchthaven aangepaste toiletten en telefoons. De bereikbaarheid van alle delen van de terminal is goed.
  • Voor alle verdere informatie kan je terecht bij de algemene informatiebalie.

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...