Belangrijk om direct te regelen!

Regel nu meteen de belangrijke zaken die je bij aankomst op het vliegveld van Aruba, Queen Beatrix International Airport geregeld moet hebben. Zo kom je niet voor verrassingen te staan bij aankomst en kun je jouw reis met een gerust hart vervolgen!

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Aruba Airport

Het vliegveld van Aruba, ook wel gekend als Queen Beatrix International Airport, is het enige vliegveld van het eiland Aruba en gelegen nabij Oranjestad. Vanzelfsprekend vervult dit vliegveld dan ook een belangrijke rol voor het toerisme op het eiland.

Aruba is een deel van de Nederlandse Antillen en ligt vlak voor de kust van Venezuela in Zuid-Amerika. Opvallend is dat je vanuit Europa slechts vanaf twee luchthavens een verbinding naar Aruba hebt nl. Schiphol en Milaan Linate.

Vanaf Aruba zijn er goede verbindingen naar de Verenigde Staten. Jaarlijks passeren meer dan 500 000 toeristen dit kleine vliegveld van wie het gros Amerikanen en Nederlanders.

Waar ligt het vliegveld van Aruba?

De Queen Beatrix International Airport ligt aan de oostkant van het eiland aan het water op zo’n 5 kilometer van het historische centrum van Oranjestad. Op 10 kilometer afstand kan je het bekende Palm Beach terugvinden. Hoe dan ook zijn de afstanden op dit eiland klein.

Adres: Oranjestad, Aruba

IATA-luchthavencode: AUA

Vliegtuigmaatschappijen die vliegen op Aruba Airport

De vlieghaven van Aruba is vrij klein en ontvangt ook geen ontzettend groot volume op jaarbasis. Combineer dat met het feit dat er slechts vanaf Schiphol en Milaan Linate op het eiland gevlogen kan worden en je beseft meteen dat er geen overdaad aan mogelijkheden zijn. In ieder geval verzorgen KLM en TUI de lijndienst vanaf Schiphol. Ook luchtvaartmaatschappijen als Delta en American Airlines hebben vluchten richting de Nederlandse Antillen, maar deze vertrekken veelal uit de Verenigde Staten.

Vliegtijd naar Aruba

Schiphol is de enige luchthaven in Nederland die een rechtstreekse vlucht naar Aruba aanbiedt. De vliegtijd is afhankelijk van de exacte vlucht 5 uur en 55 minuten tot 6 uur en enkele minuten. Belangrijk om te weten is dat je bij de terugvlucht minstens 2 uur op voorhand aanwezig moet zijn op het vliegveld.

Reistijd naar centrum Oranjestad

Het vliegveld van Aruba ligt op slechts 5 kilometer in de oostelijke richting van de hoofdplaats Oranjestad. Bovendien ligt het vliegveld pal aan de hoofdweg van dit paradijselijke eiland waardoor je met de auto ontzettend snel in Oranjestad bent. Slechts zelden doe je er langer dan tien minuten over.

Vertrektijden en aankomsttijden

Door de kleinschaligheid van de Queen Beatrix International Airport vliegen er op een normale dag niet zo ontzettend veel vluchten naar en van het eiland. Dat heeft ook zijn weerslag op de vertrek- en aankomsttijden. De vroegste vluchten komen traditioneel aan rond half acht in de ochtend en de laatste vlucht om half tien in de avond. Qua vertrekuren verwacht je je best aan dezelfde tijdsspanne. Geen nachtvluchten dus!

Roken

Roken op het vliegveld van Aruba is toegestaan op de daartoe voorziene plaatsen, maar dat kan even zoeken zijn. Er is een kleine bar bij de internationale gates waar roken toegestaan is. Belangrijk om te weten is echter wel dat een consumptie verplicht is.

Winkels op de Queen Beatrix International Airport

Er is een zeer beperkt aanbod aan winkels op de luchthaven aanwezig. Je vindt deze winkels terug op de begane grond en je kunt in totaal kiezen tussen een tiental winkels. Juwelen, souvenirs, Aloë, lokale delicatessen, alcohol, boeken en magazines beslaan zo goed als het volledige aanbod. Niet meteen een shoppingparadijs dus, maar dat valt ook moeilijk te verwachten gelet op de schaal van het vliegveld.

Restaurants op de luchthaven

Er is op zowel de begane grond als op de eerste verdieping, waar de vertrekhal staat, een beperkt aanbod aan restaurants, cafés, snackbars en snackautomaten. Het aanbod aan culinaire mogelijkheden is groter dan het winkelaanbod en gaat van echt fast food tot een cocktail bar en zelfs sushi. Honger lijden is dan ook geen optie.

Openbaar vervoer

Het eiland is te klein om een treinverbinding mogelijk te maken. Wel kan je net buiten de luchthaven bussen van Arubus terugvinden. Deze vertrekken vanaf de luchthaven richting alle hoeken van het eiland voor de lage prijs van 1,5 dollar. Let wel op: de verbindingen en uurregelingen zijn zelden betrouwbaar.

Vliegtickets Aruba Airport

Op zoek naar de vliegtickets voor Aruba? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Aruba te gaan!

Praktische zaken om te regelen op Aruba Airport

Hotels vlakbij Queen Beatrix International Airport

Aruba is een klein eiland, maar krijgt wel heel wat toeristen over de vloer en heeft dan ook een uitgebreid aanbod aan hotels in elke prijsklasse. Op 700 meter van het vliegveld vind je het Vistalmar Ocean View Suites. Een betaalbaar en degelijk hotel, wat ook gezegd kan worden van de Agua Clara Eco Suites op 1.4 kilometer afstand. Is de afstand minder belangrijk en ben je voornamelijk op zoek naar de nodige luxe? Dan is het Barcelo Aruba – All Inclusive op 9 kilometer afstand van het vliegveld exact wat je zoekt.

Bekijk hieronder hotels nabij Aruba Airport via Booking.com:


Booking.com

Auto huren Queen Beatrix International Airport

De afstanden op Aruba zijn relatief klein en dat is exact waarom een huurauto een goed idee kan zijn. Deze stelt je in staat om het hele eiland op korte tijd te ontdekken. Op Aruba Airport is het dan ook mogelijk om een auto te huren bij Sunny Cars autohuur. Daarnaast zijn ook Avis, Budget, Alamo Rent a Car en CarVenience Car Rental Aruba actief op het eiland. Wil je de prijzen vergelijken en voor de veiligheid al op voorhand reserveren? Dan kan je dat doen via de handige website CarDelMar.

CarDelMar huurauto's - Wereldwijd · Makkelijk · Goedkoop

Taxikosten Aruba Airport

De meeste toeristen kiezen op Aruba voor de taxi om op de eindbestemming te komen. De prijzen zijn vrij laag en de afstanden gering. Reken op zo’n 18 dollar naar het centrum van Oranjestad tot 30 dollar voor een tripje naar Eagle Beach. Het is mogelijk om op voorhand een taxi te reserveren via CheapTaxis.

Parkeren vliegveld Aruba

De Queen Beatrix International Airport is een vrij kleine luchthaven en heeft dan ook geen aparte parkeerplaatsen voor kort en lang parkeren. Er is één groot parkeerterrein voor het terminalgebouw waar je omgerekend 2,5 euro per uur voor moet betalen. Het dagtarief is 25 euro en er is een vaste prijs voor drie of meer dagen. Net als in Nederland werkt het parkeerterrein met een parkeerkaart uit de automaat. Verlies je de parkeerkaart? Dan staat daar een boete op van zo’n 75 euro dus je bewaart die best op een veilige plek.

Vliegveld Aruba, Queen Beatrix International Airport
4.6 sterren (10x)