WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Aruba

Het vliegveld van Aruba, ook wel gekend als Queen Beatrix International Airport, is het enige vliegveld van het eiland Aruba en gelegen nabij Oranjestad. Vanzelfsprekend vervult dit vliegveld dan ook een belangrijke rol voor het toerisme op het eiland.

Aruba is een deel van de Nederlandse Antillen en ligt vlak voor de kust van Venezuela in Zuid-Amerika. Opvallend is dat je vanuit Europa slechts vanaf twee luchthavens een verbinding naar Aruba hebt nl. Schiphol en Milaan Linate.

Vanaf Aruba zijn er goede verbindingen naar de Verenigde Staten. Jaarlijks passeren meer dan 500 000 toeristen dit kleine vliegveld van wie het gros Amerikanen en Nederlanders.

Queen Beatrix International Airport

Adres: Oranjestad, Aruba

IATA-luchthavencode: AUA

Auto huren
Auto huren

De afstanden op Aruba zijn relatief klein en dat is exact waarom een huurauto een goed idee kan zijn. Deze stelt je in staat om het hele eiland op korte tijd te ontdekken. Op Aruba Airport is het dan ook mogelijk om een auto te huren bij Sunny Cars autohuur. Daarnaast zijn ook Avis, Budget, Alamo Rent a Car en CarVenience Car Rental Aruba actief op het eiland. Wil je de prijzen vergelijken en voor de veiligheid al op voorhand reserveren? Dan kan je dat doen via de handige website CarDelMar.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

De meeste toeristen kiezen op Aruba voor de taxi om op de eindbestemming te komen. De prijzen zijn vrij laag en de afstanden gering. Reken op zo’n 18 dollar naar het centrum van Oranjestad tot 30 dollar voor een tripje naar Eagle Beach. Het is mogelijk om op voorhand een taxi te reserveren via CheapTaxis.

Hotels boeken
Hotels boeken

Aruba is een klein eiland, maar krijgt wel heel wat toeristen over de vloer en heeft dan ook een uitgebreid aanbod aan hotels in elke prijsklasse. Op 700 meter van het vliegveld vind je het Vistalmar Ocean View Suites. Een betaalbaar en degelijk hotel, wat ook gezegd kan worden van de Agua Clara Eco Suites op 1.4 kilometer afstand. Is de afstand minder belangrijk en ben je voornamelijk op zoek naar de nodige luxe? Dan is het Barcelo Aruba – All Inclusive op 9 kilometer afstand van het vliegveld exact wat je zoekt.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Op zoek naar de vliegtickets voor Aruba? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Aruba te gaan!

informatie

Praktische informatie over Aruba

  • Tijdzone: 5 uur vroeger dan in Nederland tijdens zomer, 6 uur tijdens de winter
  • Klimaat: Steppeklimaat
  • Munteenheid: Arubaanse Florin
  • Hoofdstad: Oranjestad
  • Aantal inwoners: 105.845

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...