De goedkoopste manier om een auto te huren op Aruba Airport

Vlieg je binnenkort naar het altijd zonnige Aruba in de Caribische Zee? Overweeg dan om een auto te huren op Aruba Airport. Dit tropische eiland leent zich namelijk perfect om met eigen vervoer te ontdekken. Er zijn meerdere manieren om een auto te huren. Je kunt dit ter plaatse regelen, maar het is goedkoper om dit al te doen voor je vertrekt. Niet alleen bespaar je daarmee geld, maar ook tijd. Bij aankomst op het vliegveld staat je huurauto namelijk al klaar. Je hoeft dus niet meer op zoek naar de beste deal, want die heb je thuis al gesloten.

Aanbieders waar je een auto kunt huren vanaf Aruba Airport


Verhuurmaatschappijen in Aruba

Op de luchthaven van Aruba zijn diverse autoverhuurders gevestigd. Zowel bekende maatschappijen, waaronder Hertz en Alamo hebben er een balie, maar ook zijn er diverse lokale autoverhuurders op Aruba actief. Bijna alle balies bevinden zich recht tegenover de aankomsthal van het vliegveld. Nadat je de koffers van de band hebt gehaald is het dus slechts enkele minuutjes lopen. De verhuurders die geen kantoor op het vliegveld hebben, bieden een gratis shuttleservice aan. Bij wie je ook besluit een auto te huren op Aruba, als je deze vooraf al hebt vastgelegd, is het na aankomst slechts een kwestie van jezelf melden bij de juiste balie en je vakantie kan beginnen.

Boek je huurauto snel en voordelig vanuit huis

Autoverhuur op Aruba kun je het beste vooraf vastleggen. Het grote voordeel hiervan is dat je op je gemak alle aanbieders, opties en prijzen met elkaar kunt vergelijken. Je hebt dan ook een grote keuze uit de beschikbare auto’s. Je kunt bijvoorbeeld een jeep Wrangler huren, een stationcar of juist een cabrio. Eén van de maatschappijen waar je het aanbod autoverhuur op Aruba kunt vergelijken is Sunnycars. In slechts een paar muisklikken krijg je een compleet aanbod auto’s, verhuurders en voorwaarden te zien. Hierdoor boek vanuit je luie stoel een goedkope huurauto die past bij je wensen.

Hoe kies je de juiste huurauto en verhuurmaatschappij?

Wat de beste huurauto is, is voor iedereen anders en hangt af van een aantal factoren. Daarbij is allereerst de grootte van belang. Reis je met meerdere personen of heb je veel bagage, dan heb je een grotere auto nodig dan wanneer je alleen reist. Wil je off-road gaan, dan kun je het beste een 4×4 huren. Bij de boekingssites staat altijd aangegeven voor hoeveel personen en koffers de auto geschikt is. Boek je via Sunnycars je huurauto op Aruba, dan kun je ook eenvoudig filteren op je wensen om bij de beste huurauto voor jou uit te komen.

Praktische zaken en voorwaarden bij autoverhuur op Aruba

Besluit je op vakantie een auto te huren, dan zijn er een paar zaken waar je rekening mee moet houden. Uiteraard dient de hoofdbestuurder te beschikken over een geldig paspoort en in het bezit te zijn van een geldig Nederlands rijbewijs. De minimumleeftijd om een auto te huren op Aruba is meestal 23 jaar. Voor bestuurders jonger 25 jaar kan een toeslag gelden. Is dit het geval, dan wordt dat tijdens het boekingsproces aangegeven. Soms is het mogelijk om een auto te huren zonder credit card, maar meestal is een creditcard op naam van de hoofdbestuurder is vereist.

H2 Verzekeringen en aanvullende opties bijboeken

Vakantie is de meest zorgeloze tijd van het jaar. Vergeet dus niet een goede verzekering af te sluiten voor je huurauto, zodat je met een gerust hart op pad kunt. Bij Sunnycars kun je al tijdens je reservering een compleet verzekeringspakket afsluiten. Met dit zogenaamde all-in pakket ben je verzekerd tegen schade en is je eigen risico is gedekt. Ook andere boekingssites bieden vergelijkbare pakketten aan. Ter plaatse aanvullende verzekeringen afsluiten is daarmee niet meer nodig. Wil je een extra bestuurder, kinderzitje of navigatie bijboeken? Ook dat kun je tijdens je reservering vanuit huis eenvoudig regelen.

Verrassend en veelzijdig Aruba

Aruba staat bekend om de parelwitte stranden en azuurblauwe zee. Tijdens je vakantie op dit Caribisch Eiland zul je dan ook zeker het beroemde Eagle Beach en Palm Beach ten noorden van Oranjestad bezoeken. Vanuit daar kun je de weg vervolgen naar De Lighthouse voor een mooi uitzicht over de Caribean en het eiland zelf. Rijd daarna langs hagelwitte stranden door naar het meest noordwestelijke puntje van Aruba, de nederzetting Arashi. Beschik je over een jeep, breng dan een bezoek aan Conchi. Neem een duik in het kalme en koele water van de natuurlijke waterpoel, die door vulkanisch gesteente wordt gescheiden van de golven in de zee.

Luchtvaart nieuws & blogartikelen

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...