5 bruikbare tips bij het huren van een auto op het vliegveld

Het wordt tegenwoordig steeds meer gedaan; het huren van een auto wanneer we op reis gaan. En dat niet zonder reden. We hechten steeds meer waarde aan onze vrijheid, willen zo flexibel mogelijk zijn en vooral ook tijd besparen. Op deze manier kunnen we namelijk nog meer zien van het vakantieland waar we zijn en komen we op plekjes die we normaal gesproken nooit zouden vinden. Gelukkig wordt het ook steeds gemakkelijker om met een huurauto op pad te gaan. Hieronder volgen een aantal handige tips zodat jou niks meer kan overkomen.

Reserveer je huurauto goedkoop via onderstaande websites


1. Boek je huurauto ruim van tevoren

Al kun je er ook voor kiezen terplekke een huurauto te boeken wanneer je aankomt op het vliegveld, het is stukken praktischer en veiliger om dit al ruim van tevoren (dus thuis al) te doen. Je loopt namelijk het risico dat er geen auto’s meer beschikbaar zijn, maar ook dat je uren moet wachten tot je aan de beurt bent. En dat wil je niet, toch?

2. Vergelijken van het aanbod

Net als bij het boeken van vliegtickets, is het ook zeker aan te raden om het aanbod van verschillende autoverhuurbedrijven te vergelijken. Er zijn er namelijk zoveel, dat het lastig te bepalen kan zijn wat al deze aanbieders nu precies uniek maakt. Ook hier zijn weer websites voor te vinden, die dat gemakkelijk voor je op een rijtje zetten. Enkele top aanbieders van huurauto’s zijn onder andere EasyTerra, Rentalcars of Sunny Cars.

3. Selecteer een vliegveld op autoverhuurbedrijven

Het kan zijn dat je vaker een auto hebt gehuurd en helemaal fan bent van 1 bepaald autoverhuurbedrijf (zoals Sunny Cars). Niet op alle vliegvelden vind je dezelfde bedrijven terug. Vooral de wat kleinere vliegvelden beschikken niet altijd over het autoverhuurbedrijf van jouw eerste keus. Je zou er dus voor kunnen kiezen op een ander vliegveld in hetzelfde land (of stad als dat mogelijk is) te landen, zodat je zeker weet dat je jouw huurauto kunt huren bij je favoriete bedrijf.

4. Bespaar onnodige kosten

Misschien is het de eerste keer dat je op het vliegveld een auto huurt, of heb je het al wat vaker gedaan. Maar het is lastig om te bepalen welke services je nu echt nodig hebt en welke niet. Zo ben je stukken minder geld kwijt wanneer je ervoor kiest om 1 chauffeur aan te wijzen die rijd, door zelf de tank bij te vullen bij het terugbrengen van de auto, of door bepaalde verzekeringen (die echt niet nodig zijn) niet af te sluiten. Wees hier dus alert op.

5. Check je huurauto op het vliegveld

Wanneer je aankomt op het vliegveld en bij de balie van je autoverhuurbedrijf staat, zal er waarschijnlijk iemand met je meelopen naar je auto. Zorg ervoor dat je de auto voor je vertrekt zorgvuldig checkt op eventuele krassen en andere beschadigingen van binnen én buiten. Zie je een kras? Maak hier dan meteen een foto van. Zo weet je zeker dat je zelf niet voor deze kosten hoeft op te draaien.

Genoeg om rekening mee te houden bij het boeken van jouw favoriete huurauto dus. Met deze praktische tips in gedachten zit je binnen de kortste keren in een prachtige vierwieler en kun je aan je ontdekkingstocht beginnen!

Luchtvaart nieuws & blogartikelen

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...