De beste manier om je auto te huren op Barcelona Airport

Ga je binnenkort op reis naar Barcelona, zorg er dan voor om een auto te huren op Barcelona Airport. Met een huurauto kun je namelijk niet alleen de stad, maar ook het binnenland en de Spaanse Costa’s in je eigen tempo ontdekken. Er zijn diverse manieren om goedkoop een auto te huren. De beste en goedkoopte manier is om dit al voor je vertrek te regelen. Zo weet je zeker dat het type auto dat je wilt huren voor je klaar staat en heb je geen gedoe meer ter plaatse. Na aankomst op de luchthaven kun je meteen van het Spaanse leven genieten.

Aanbieders waar je een auto kunt huren vanaf Barcelona Airport


Verhuurmaatschappijen op vliegveld El Prat

Barcelona El Prat, zoals de luchthaven volledig heet, is één van de grootste van Europa. Hierdoor is ook het aanbod van verhuurmaatschappijen erg groot. Alle bekende autoverhuurders zijn vertegenwoordigd en hun balies zijn gevestigd in de terminals. Zodra je vlucht is aangekomen hoef je dus alleen nog maar je bagage op te halen en je te begeven naar de juiste balie. De route wordt met bordjes “car rental” aangeduid, waardoor je niet hoeft te zoeken. Nadat je je hebt gemeld bij de juiste balie en de laatste formaliteiten hebt afgehandeld, word je vervolgens naar je huurauto gebracht.

Je auto eenvoudig reserveren vanuit je luie stoel

Bij EasyTerra, een onafhankelijke vergelijkingssite, kun je eenvoudig je autohuur op Barcelona Airport reserveren. In slechts één zoekopdracht krijg je een compleet overzicht van alle aanbieders, prijzen en opties. Daarmee ben je verzekerd van de beste prijs en bespaar je ook nog eens tijd. Je hoeft immers niet meer zelf alle verhuurders met elkaar te vergelijken of ter plaatse op zoek te gaan naar de beste deal. Geen gedoe ter plaatse dus.

De beste huurauto kiezen

Welke type huurauto het beste bij je past hangt af van diverse factoren, waaronder de grootte van het reisgezelschap. Reis je met meerdere personen of heb je veel bagage, dan heb je uiteraard een grotere auto nodig dan wanneer je alleen reist. Wil je graag met open dak rondtoeren langs de kust, dan is een cabrio aan te bevelen. Voor gezinnen met kinderen is een stationcar weer het meest geschikt. Op boekingssites, zoals EasyTerra en Autoeurope, staat altijd aangegeven voor hoeveel passagiers en koffers de auto geschikt is en reserveer je dus de beste huurauto die past bij je wensen en je reisgezelschap.

Praktische zaken bij autoverhuur op Barcelona Airport

Om een auto te huren heb je een geldig reisdocument (paspoort of ID-kaart) nodig en beschik je over een geldig rijbewijs. Een auto huren kan vaak al vanaf 18 jaar, maar diverse verhuurmaatschappijen hanteren een minimumleeftijd van 21 of 23 haar. Voor bestuurders jonger dan 25 jaar wordt soms een toeslag berekend. Bij sommige maatschappijen kun je een auto huren zonder creditcard, maar meestal is een creditcard op naam van de hoofdbestuurder vereist. De exacte voorwaarden per verhuurmaatschappij worden duidelijk weergegeven tijdens het boekingsproces. Check ze goed, zodat je precies weet je waar je aan toe bent bij autoverhuur op Barcelona Airport.

Goed verzekerd en met de juiste uitrusting op pad

Tijdens je vakantie wil je zorgeloos kunnen genieten. Sluit daarom een goede verzekering af voor je huurauto op Barcelona Airport. Dit kun je het beste doen als je de auto reserveert. Op de meeste boekingssites kun je kiezen voor een all-in pakket, waarbij je verzekerd bent tegen schades en je eigen risico vaak is gedekt of zelfs helemaal is afgekocht. Hierdoor hoef je ter plaatse geen aanvullende verzekeringen meer af te sluiten. Als je met kleine kinderen of baby’s reist, reserveer dan vooraf ook een baby- of kinderstoeltje. Dan weet je zeker dat die voor je klaar staat op de luchthaven als je de auto ophaalt.

Ontdek de metropool Barcelona en de omgeving per huurauto

Slenteren over de Ramblas, de prachtige bouwwerken van Gaudí bezoeken of vis eten aan het strand. In Barcelona kan het allemaal. Met je huurauto bezoek je niet alleen de prachtigste plekken in deze beroemde metropool, maar leer je ook de omgeving op je duimpje kennen. Zet koers naar het zuidelijk gelegen oude vissersdorp Sitges, voor een middag aan het strand of een wandeling over de boulevard. Vervolg je reis door het binnenland naar het mystieke landschap Montserrat. Naast de bergen, bezoek je hier het eeuwenoude benedictijnenklooster dat één van de hoogtepunten van de omgeving is.

Luchtvaart nieuws & blogartikelen

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...