Praktische informatie over Bergamo Airport

De luchthaven van Bergamo heet sinds maart 2011 officieel Aeroporto Internazionale Il Caravaggio en is gelegen in de voorstad Orio al Serio. Het is het derde vliegveld van Milaan en er vliegen vooral lowbudget vliegtuigmaatschappijen op Bergamo Airport.

Veelgestelde vragen

Bergamo Airport is het derde vliegveld van Milaan. Het ligt ongeveer 45 kilometer ten noordoosten van deze grote stad in het noorden van Italië. Officieel is de naam van deze luchthaven Orio al Serio. Er is één terminal op het vliegveld en Bergamo Airport verwerkt ongeveer 10 miljoen passagiers per jaar. Vluchten op dit vliegveld voor de burgerluchtvaart begonnen in 1970.

De vlucht naar Bergamo Airport vanaf een Nederlandse luchthaven is ongeveer 1 uur en een kwartier bij een rechtstreekse vlucht. Gaat je vlucht via een ander vliegveld, kijk dan even op je ticket voor de verwachte duur van de vlucht.

Het zijn vooral de grote budget airlines die Bergamo Airport aandoen. De belangrijkste hiervan is Ryanair, met als tweede maatschappij Wizz Air. Maar vrijwel alle andere maatschappijen die Italië op het programma hebben staan, komen inmiddels ook aan op dit vliegveld. Vooral in de zomermaanden is Bergamo Airport een populaire bestemming. Als derde luchthaven in Italië is het bovendien een vertrekpunt voor alle bestemmingen in Italië en Europa.

Er zijn 5 parkeerplaatsen bij de luchthaven van Bergamo, waarvan de meeste overdekt zijn. Je vindt ze op loopafstand van de terminal. De duurste optie is P1. Hier betaal je voor een uur € 3, een dag € 36 en een week € 252. Deze parkeerplaats ligt ook het dichtst bij de vertrekhal van luchthaven Bergamo. De goedkoopste mogelijkheid is het onoverdekte P3 scoperto. Hier betaal je een dagtarief van € 12, een week parkeren kost € 35 en drie weken € 105. Voor lange verblijven kun je ook voordelig terecht in het overdekte P3 scoperto. Hier betaal je voor een week € 54 en voor drie weken € 138. Let op! De hier genoemde prijzen kunnen inmiddels zijn aangepast, check deze altijd ter plaatse.

Parkeerplaatsen boeken op de luchthaven van Bergamo kun je eenvoudig doen bij Parclick.

Als je met de taxi of een huurauto vanaf Bergamo Airport naar het centrum van Milaan wilt, moet je rekenen op een reistijd van ongeveer een uur. Als je de voorkeur geeft aan het openbaar vervoer, kun je eerst met de bus naar Bergamo. Deze rit met de maatschappij ZANI duurt ongeveer tien minuten en brengt je naar het station. Van daar kun je met de trein naar Milaan. De trein naar Milaan gaat overdag en in de avond twee keer per uur. De reis duurt met tussenstops ongeveer 1 uur.

Vertrek en aankomsttijden kun je op internet volgen via bijvoorbeeld de site vluchttijden.com. Het is handig om voor vertrek de vertrektijden en aankomsttijden te checken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Op Bergamo Airport is roken verboden met uitzondering van de plaatsen waarop staat aangegeven dat u hier uw sigaret mag opsteken.

Als je wat extra tijd moet doorbrengen op Bergamo Airport, is dat beslist geen straf. De luchthaven heeft een mooi winkelcentrum waar je lekker kunt shoppen. Behalve duty-free en souvenirs zijn hier ook vele bekende merken kleding en schoenen te koop. Tenslotte ben je ook dichtbij een modehoofdstad. Kijken mag en kopen kan ook altijd.

Overal op het vliegveld zijn er voldoende restaurants en cafés beschikbaar, zowel voor als na de douane. Je hoeft dus beslist niet te wachten op een welverdiende maaltijd na je vlucht.

Informatie over het vliegveld van Bergamo

vliegtickets Bergamo Airport
Vliegtickets zoeken naar Bergamo

Op zoek naar vliegtickets naar Bergamo? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Bergamo te gaan!

auto huren Bergamo Airport
Auto huren op Bergamo Airport

Er zijn meerdere grote autoverhuurbedrijven gevestigd op Bergamo Airport. Een van deze maatschappijen is Sunny Cars. Voor een volledig overzicht en eventuele aanbieding verwijzen wij je naar een vergelijkingssite, zoals Sixt.com. Hier kun je de keuze maken die bij jou past. De verhuurbedrijven liggen alle op loopafstand van de terminal van vliegveld Bergamo. Het huren van een auto op Bergamo Airport kun je het beste voordelig doen via CarDelMar.

hotel Bergamo Airport
Hotels vlakbij Bergamo Airport

Er zijn geen hotels op het vliegveld of in de directe omgeving beschikbaar. Maar je hoeft daar niet erg ver voor te reizen. Al op een kilometer vanaf het vliegveld kun je desgewenst overnachten in het luxe Star Hotel Cristallo Palace. Het meer bescheiden 3 sterrenhotel Piemontese ligt in dezelfde omgeving. In Bergamo vind je in het centrum een grote keuze aan hotels in alle prijsklassen. Aan de grootste straat in de stad, de Viala Papa Giovanni is een groot aantal hotels te vinden. Het aanbod van hotels in wereldstad Milaan kun je bijvoorbeeld bekijken via Booking.com.

taxi Bergamo Airport
Taxikosten & reserveren

Een taxirit van Airport Bergamo naar Milaan duurt ongeveer een uur. De kosten hiervoor bedragen ongeveer € 100. Het is zeker verstandig om online een taxi te reserveren tegen een vast overeengekomen prijs. Dat kan bijvoorbeeld via cheaptaxis.com. Hou wel rekening met mogelijk forse vertraging in verband met het drukke verkeer in Milaan. Neem een ruime marge als je een vliegtuig moet halen bij je vertrek uit de stad. Dit kan via TaxiTender of Taxi2Airport.

openbaar vervoer Bergamo Airport
Openbaar vervoer

Als je liever rechtstreeks met de bus naar Milaan wilt, zijn er twee buslijnen die je daar naartoe kunnen brengen. Er gaat ieder half uur een bus van Autostradale, die er ongeveer een uur over doet om in Milaan aan te komen. Gedurende de nacht is de frequentie 1 maal per uur. Hou er rekening mee dat het drukke verkeer in Milaan voor een behoorlijke vertraging kan zorgen. Neem bij vetrrek dus geen risico en hou een ruime marge aan. Voor deze bus kun je online kaartjes kopen, maar op het vliegveld zijn deze over het algemeen goedkoper. Ook ZANI pendelt van Bergamo Airport naar Milaan. De reisduur is vergelijkbaar en de prijs ook. Deze maatschappij heeft een tussenstop aan de rand van de stad.

overige informatie Bergamo
Overige informatie

Op de luchthaven van Bergamo zijn ook de volgende voorzieningen beschikbaar.

Je kunt je bagage achterlaten op het vliegveld. Dat kost ongeveer €3 per dag voor bagage tot 25 kilo.

Er is voor reizigers een VIP-Lounge waar iedereen welkom is tegen betaling van €15. Voor zakelijke reizigers is er vergaderruimte beschikbaar die dient te worden gereserveerd.

Het vliegveld is uitstekend toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn rolstoelhellingen, aangepaste toiletten en telefoons met brailleschrift. Er zijn ook speciale parkeerplaatsen voor gehandicapten beschikbaar. Hiervoor en voor andere algemene vragen kun je terecht bij de algemene balie.

Op de luchthaven zijn geldautomaten, een geldwisselkantoor en postkantoor aanwezig. Ook een medische dienst, apotheek en gebedsruimte zul je hier aantreffen.

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...