Praktische informatie over Berlijn Airport

Handige informatie over het vliegveld Berlijn Airport. Waar ligt het vliegveld? Waar kan je het beste parkeren en wat zijn de horecavoorzieningen? Maak hieronder je keuze.

Veelgestelde vragen

De stad Berlijn ligt in het oosten van Duitsland, 452 kilometer van de Poolse grens hemelsbreed. De rij-afstand is echter langer, zo’n 490 kilometer, omdat de weg richting Polen een bochtige route is. Zoals al is vermeld, vind je Tegel en Schönefeld beiden vlakbij de stad/

De vliegtijd naar Airport Berlijn Schönefeld of naar vliegveld Tegel is vanaf luchthaven Rotterdam minder dan een uur, om precies te zijn 57 minuten. Je bent er dus zo. De vliegtijd vanaf Amsterdam Schiphol bedraagt 1 uur en 20 minuten. Vanaf Airport Rotterdam ben je er dus iets sneller.

Welke vliegmaatschappijen vind je behalve de KLM, Transavia en Ryanair vertegenwoordigd op Airport Berlijn?

 • Wow Air
 • Easyjet
 • Condor
 • Germania
 • Aeroflot

In totaal zijn er rond de 40 luchtvaartmaatschappijen werkzaam.

r zijn verschillende mogelijkheden, om je auto te parkeren op de luchthaven. Allereerst is er de zogenaamde Short-Stay in Carpark P2. De andere parkeermogelijkheden bevinden zich in P4, P6 en P3. Om je een idee te geven van de parkeertarieven;

Voor 60 minuten parkeren:

 • in P4- € 10,-
 • in P1- € 6,-
 • en in P3- € 3,-

Vanaf het vliegveld is het 12 kilometer naar het centrum van Berlijn. Maar dan sta je wel midden in de stad. Verder is er ten zuiden van Berlijn Potsdam, de hoofdstad van de Duitse deelstaat Brandenburg. Potsdam bevindt zich op ongeveer 16 kilometer van de luchthaven af. De stad heeft ongeveer 175.000 inwoners en ligt in de agglomeratie van Berlijn.

Op zowel vliegveld Tegel als Schönefeld vinden alle vluchten, aankomend en vertrekkend plaats tussen 04:00 en 00:00. Dat betekent, dat er geen vlieg-activiteit is tussen 12 uur ‘s nachts en 4 uur ‘s ochtends. Daarbuiten wordt er constant gevlogen en is het een komen en gaan van vliegtuigen vol passagiers op deze wereld-luchthavens. Indien je meer specifieke informatie omtrent de aankomsttijden en de vertrektijden wilt, kun je alle nodige informatie vinden op de officiële website van beide vliegvelden.

Roken is toegestaan, in de daarvoor bestemde ruimtes op de luchthavens. Er kan buiten de terminals gerookt worden. Er bevindt zich na de security wel een rokersruimte, maar dat is in een lounge, de Lufthansa Senator Lounge.
Bij Terminal A- in de zogenaamde Public Area op de tweede verdieping mag je roken, maar die is slechts geopend van maandag t/m vrijdag van 05:15 -21:15.

Op Tegel vliegveld hebben we de Bon Voyage, Hugo Boss en Esprit gezien. Ook diverse foto-automaten zijn aanwezig.
Op Schönefeld vind je ook leuke winkels voor je souvenirs, zoals Remember Berlin, en Trib’s.

Airport Tegel heeft de Berlin Coffee, Brezel Fritz (voor pretzels), en Auf die Hand, voor gezonde maaltijden.
Op luchthaven Schönefeld is er een Burger King, een Almhütte (dirndl style) en Cindy’s Dinner, geheel in de jaren 60 stijl, met Cadillac stoelen ingericht.

Informatie over het vliegveld van Berlijn

vliegtickets Berlijn Airport
Vliegtickets zoeken naar Berlijn

Op zoek naar vliegtickets naar Berlijn Airport? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Berlijn te gaan!

auto huren op Berlijn Airport Airport
Auto huren op Berlijn Airport

Om je verblijf in Duitsland te vergemakkelijken, is het helemaal geen slecht idee om een auto te huren. Auto’s zijn vooraf te reserveren bij de diverse autoverhuur- bedrijven, aanwezig op het vliegveld. Op luchthaven Berlijn huur je bij autoverhuurbedrijf Thrifty een Ford Fiësta voor € 76,27 voor de duur van 3 dagen.
Bij Hertz huur je een Opel Corsa voor € 77,36 voor de duur van 3 dagen.
Bij Rentalcars betaal je voor de huur van een Ford Fiësta € 71,98 voor 3 dagen autohuur. Alle grote autoverhuurbedrijven zijn ruim vertegenwoordigd op zowel Airport Tegel Berlijn, als op Airport Schönefeld Berlijn.

hotels vlakbij Berlijn Airport
Hotels vlakbij Berlijn Airport

Op een halve kilometer afstand van het vliegveld Schönefeld staat een vier-sterren hotel: Intercity Hotel Berlin Brandenburg Airport. Je kunt daar een kamer krijgen voor € 106,- per nacht.
De Holiday Inn Berlin Airport, verwijderd op 1,5 kilometer vanaf vliegveld Schönefeld, biedt een hotelkamer aan voor gemiddeld € 74,- per nacht.
Op een afstand van 7,4 kilometer van vliegveld Tegel staat hotel Central Prenzlauer Berg, waar je voor € 99,- een kamer kan krijgen.
Verder zijn er ook diverse appartementjes, met 1 of 2 kamers te huur. Je bent dan wel zelf verantwoordelijk voor je eigen maaltijden. Om er een paar op te noemen, vind je in de buurt van luchthaven Tegel Berlin:
– Flowers Boardinghouse Mitte, op een afstand van 8,4 km, waar je een appartement voor € 115,- per nacht huurt.
– Goodman’s Living, slechts 4,7 km van Airport Tegel verwijderd, kost ook € 115,- per nacht.
Alle hierboven genoemde appartementen en hotels zijn simpel te boeken vis Booking.com.

taxi Berlijn Airport
Taxikosten & reserveren

Kies je ervoor om een taxi te nemen naar het centrum van Berlijn, vanaf luchthaven Schönefeld, dan mag je rekenen op een ritprijs van € 45,-. De duur van de rit zal plusminus 35 minuten bedragen. Op Schönefeld vind je de taxi-standplaats voor Terminal A. Hou er rekening mee, dat je hier voor elk stuk bagage € 1,- extra moet afrekenen. Er zijn goedkopere taxi’s van te voren te boeken via Taxi2Airport. Geef dan aan: ‘taxi reserveren Berlijn Schönefeld Airport’.

openbaar vervoer Berlijn Airport
Openbaar vervoer

Wat zijn de verbindingen met het vliegveld van en naar de stad Berlijn.
Er rijden regionale treinen naar de stad; de RE7 en de RB14. Maar wat eigenlijk aan te raden is, is een ritje met de S-Bahn. Neem de S9 of de S45, dan ben je veel sneller op je bestemming. Een kaartje voor de S-Bahn kost € 3,40 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen.

informatie

Informatie over Berlijn Airport

 • Adres: Saatwinkler Damm, 13405 Berlin
 • IATA-luchthavencode: TXL
 • Vliegtuigbewegingen: 143.067
 • Aantal passagiers: 11.533.428

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...