Praktische informatie over Bilbao Airport

Airport Bilbao is rond de eeuwwisseling enorm gemoderniseerd. De terminal heeft het uiterlijk van een vliegende duif en heeft twee verdiepingen. De vertrekhal is op de tweede verdieping. Dit vliegveld is vooral in gebruik voor binnenlandse vluchten. Er zijn echter ook internationale vluchten door de nationale Spaanse luchtvaartmaatschappij en prijsvechter Ryanair.

Veelgestelde vragen

Het vliegveld van Bilbao ligt relatief dicht bij de stad. De 13 kilometers zijn met een huurauto of een luchthaventaxi binnen een kwartier te overbruggen. De andere grote stad in de omgeving is San Sebastian, deze ligt op 100 kilometer en je hebt dus wel een uur nodig op daar te komen. Naar beide steden gaan ook regelmatig bussen.

Met een rechtstreekse vlucht ben je binnen 2 uur in Bilbao vanaf een Nederlands vliegveld. Als er een tussenstop plaatsvindt, kan je de vliegtijd zien op je ticket.

De belangrijkste maatschappij op Airport Bilbao is Iberia. Ook voor Ryanair is de luchthaven van Bilbao een veelgebruikte bestemming. Een overzicht van alle maatschappijen die het vliegveld van Bilbao aandoen vind je op aena.es.

Wie zijn auto overdekt wil stallen bij Airport Bilbao kan dat in de premium parkeergarage doen. Verder is er nog een parkeerterrein voor een kort en een voor een langere duur. Alle parkeerplaatsen liggen op loopafstand van de terminal. Indien je overdekt en premium wilt parkeren moet je online reserveren, er zijn maar 60 van deze plaatsen beschikbaar. Premium parkeren is uiteraard het duurst. Het tarief is flexibel en kan ook online worden opgevraagd. Op de Longstay parkeerplaats betaal je minimaal € 12 voor een dag. Eer periode van 3 weken is relatief goedkoop met € 82. Op de andere parkeerplaats kost een uurtje € 2,60. Laat je hier de auto drie weken staan, dan kost dat € 275.

Parkeerplaatsen vooraf vastleggen op de luchthaven van Bilbao kan via Parlick.

Met een huurauto of een taxi duurt het ongeveer een kwartier om het centrum van Bilbao te bereiken. De afstand naar San Sebastián is 100 kilometer en derhalve zal dat normaal gesproken in iets meer dan een uur mogelijk zijn. Neemt u de bus dan moet je voor de rit naar Bilbao rekenen op 25 minuten. Een busrit naar San Sebastián duurt ongeveer 1,5 uur.

Alle vertrek- en aankomsttijden op de luchthaven van Bilbao staan opgenomen op aena.es. Hier word je ook geïnformeerd over vertragingen en annuleringen.

Op Airport Bilbao is roken niet toegestaan. Alleen in zones waar uitdrukkelijk staat vermeld dat je hier mag roken, kun je een sigaret opsteken.

Het vliegveld van Bilbao heeft een relatief groot winkelcentrum. Er is een dutyfree shop en een uitgebreid aanbod op het gebied van elektronica, kleding, boeken, dranken en lokale specialiteiten.

In het winkelgebied op Luchthaven Bilbao is er een goed aanbod van restaurants en cafés, van klein tot groot.

Informatie over het vliegveld van Bilbao

vliegtickets Bilbao Airport
Vliegtickets zoeken naar Bilbao

Op zoek naar vliegtickets naar Bilbao Airport? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Bilbao te gaan!

auto huren Bilbao Airport
Auto huren op Bilbao Airport

Op de luchthaven van Bilbao zijn er 6 autoverhuurbedrijven, waaronder Sixt, Europcar en Budget. De balies vind je in de terminal. Het valt aan te bevelen om online een auto te huren. Op die manier weet je zeker dat er een huurauto beschikbaar is bij aankomst die voldoet aan jouw wensen. Vergeet niet om de prijzen te vergelijken van de diverse autoverhuurders. Het huren van een auto op Bilbao Airport kun je het beste voordelig doen via CarDelMar.

hotel Bilbao Airport
Hotels vlakbij Bilbao Airport

Er is geen hotel op het terrein van luchthaven Bilbao. Het meest dichtstbijzijnde hotel is Hotel Andrea. In de steden Bilbao en San Sebastián is er een zeer ruim aanbod beschikbaar wat hotels betreft. Ook in het zakelijk segment is er een goede keuze. Op Booking.com kan je alle accommodatie vinden en vaak tegen aantrekkelijke prijzen.

taxi Bilbao Airport
Taxikosten & reserveren

Een luchthaventaxi van Airport Bilbao naar het centrum van de stad kost ongeveer € 25 inclusief toeslag. De rit duurt ongeveer een kwartier. Een taxi naar San Sebastián is behoorlijk prijzig. Voor de 100 kilometer en het uurtje rijden moet je minimaal op € 170 rekenen. Regel een taxi altijd online. Op die manier ben je verzekerd van vervoer bij aankomst en heb je zekerheid over het tarief. Een taxi boeken kan via TaxiTender of Taxi2Airport.

openbaar vervoer Bilbao Airport
Openbaar vervoer

Vanaf het vliegveld Bilbao gaat maximaal 3 keer per uur een bus naar de stad. Dit is Bizkaibus lijn A3247. Met een aantal tussenstops is deze bus ongeveer 25 minuten onderweg naar het centrum van Bilbao. De tickets kun je bij de buschauffeur kopen maar er is ook een loket in de hal. De eerste bus vertrekt dagelijks om 05.15 uur. De bus naar San Sebastián rijdt overdag twee keer per uur. Onderweg is er een stop in Zarautz, een bekend oord voor surfers. De totale rit duurt ongeveer 1 1/2 uur en kost ongeveer € 17 voor een volwassene. Tickets zijn te koop bij de chauffeur en het loket.

over Bilbao
Over Bilbao

Bilbao is de grootste stad in de autonome regio Baskenland in Noord-Spanje. De stad kent bijna 400.000 inwoners. Bilbao is een van de weinige steden in Europa waar het inwonertal de afgelopen jaren flink is gedaald. Veel mensen zijn namelijk naar de kuststreek vertrokken, Bilbao zelf heeft ook geen mediterraan klimaat maar eerder een gematigd en vochtig zeeklimaat. Regen is in Bilbao geen ongewoon verschijnsel. De stad werd in 1300 gesticht door de landheer van Biskaje en de naam verwijst waarschijnlijk ‘goede oversteek’ of ‘twee oevers’. De stad ligt aan de oever van de rivier Nervion. De stad heeft een mooi historisch centrum dat vele rampen waaronder branden en overstromingen heeft overleefd. In de vorige eeuw is er veel aan gedaan om de stad meer leefbaar te maken met onder meer de aanleg van een metro.

Overige informatie Bilbao Airport
Overige informatie

  • Er bestaat geen mogelijkheid om bagage te stallen op Airport Bilbao.
  • De faciliteiten voor zakelijke reizigers zijn zeer beperkt en hieromtrent moet je contact opnemen met de afdeling algemene informatie.
  • Het vliegveld Bilbao is uitstekend aangepast en toegankelijk voor minder mobiele reizigers. Er zijn aangepaste toiletten, liften en telefoons. Vlak bij de uitgang zijn er parkeerplaatsen voor gehandicapten gereserveerd. Neem altijd contact op met je luchtvaartmaatschappij indien je gebruik maakt van een rolstoel.

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...