Praktische informatie over Bologna Airport

Bologna is de 7e stad in Italië waar het inwoneraantal betreft en de metropool in het noorden heeft er meer dan een miljoen. De stad kan bogen op de oudste universiteit van het land die dateert uit 1088. Nog steeds is Bologna een echte universiteitsstad. Voor de bezoeker betekent dat veel gezelligheid en een groot aantal voordelige horecagelegenheden. Maar het oude centrum is ook goed bewaard gebleven en heeft een aantal bezienswaardigheden die de moeite van een bezoek meer dan waard zijn.

Veelgestelde vragen

Bologna Airport ligt op 10 kilometer ten noordwesten van de stad Bologna. De officiële naam van Bologna luchthaven is Aeroporto Guglielmo Marconi di Bologna. Het vliegveld is vernoemd naar de bekende uitvinder die geboren is in Bologna. Het is een van de belangrijkste vliegvelden in Italië. Er wordt vanaf hier op alle andere bestemming in Italië en Europa gevlogen.

De vliegtijd van een Nederlandse luchthaven naar Bologna vliegveld is bij een rechtstreekse vlucht ongeveer 1 uur en drie kwartier. Maak je een tussenstop, dan kun je op jouw ticket zien hoe lang de reis gaat duren.

Zowel de grootste luchtvaartmaatschappijen, zoals KLM en Lufthansa, maar ook budgetmaatschappijen als Ryanair vliegen op Bologna Airport. Een volledig overzicht van alle maatschappijen en andere informatie kun je vinden op Bologna-Airport.it.

Op Airport Bologna zijn er diverse parkeerterreinen. Het is voor jou van belang om vooraf te bepalen hoe lang je de auto zult achterlaten op een parkeerplaats bij Bologna Airport, omdat de tarieven daarop zijn afgestemd. Op parkeerterrein P4 betaal je bijvoorbeeld een begintarief van € 30. Hiervoor kun je de auto maximaal 72 uur laten staan. Voor een langer verblijf is P4 ook duidelijk voordeliger. Voor 3 weken betaal je hier € 90, terwijl de duurste parkeergelegenheid op Express € 600 moet kosten voor dezelfde periode. Maak dus je keuze aan de hand van de lengte van de periode van parkeren.

Voor het reserveren van parkeerplaatsen op de luchthaven van Bologna of in Bologna zelf kijk je het best op Parclick.

Omdat de luchthaven van Bologna zo dicht is gevestigd bij de stad kun je in het algemeen het centrum van de stad binnen twintig minuten bereiken. Je kunt natuurlijk voor een taxi kiezen op de luchthaven van Bologna of een auto huren. Maar het is ook mogelijk om met het openbaar vervoer te reizen. Vanaf het vliegveld van Bologna is er ook een busverbinding met de stad.

Verrek en aankomsttijden kun je op internet volgen via bijvoorbeeld de site Bologna-Airport.it. Het is handig om voor vertrek de vertrektijden en aankomsttijden te checken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Op Bologna Airport is roken verboden met uitzondering van de plaatsen waarop staat aangegeven dat je hier je sigaret mag opsteken.

Als je wat tijd de besteden hebt op het vliegveld, dan is shoppen beslist een mogelijkheid. Bologna Luchthaven heeft een winkelcentrum waarin je een groot aantal bekende namen zal tegenkomen, zoals Armani, Victoria’s Secret en Ingram. Uiteraard kun je hier ook terecht voor souvenirs en duty-free

Je bevindt je in Italië en dat betekent dat het wel goed zit met het eten. Bologna Airport heeft een aantal quick service restaurant en ook take away is ruim vertegenwoordigd. Heb je echter de tijd voor een maaltijd op hoog niveau, dan kan dat in Sky Lounge Bar. Zowel voor als na de douane zijn er mogelijkheden om lekker te eten. Je hoeft dus niet te wachten op je welverdiende maaltijd.

Informatie over het vliegveld van Bologna

vliegtickets Bologna Airport
Vliegtickets zoeken naar Bologna

Op zoek naar vliegtickets naar Bologna? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Bologna te gaan!

auto huren Bologna Airport
Auto huren op Bologna Airport

Op Bologna Airport zijn 11 bekende autoverhuurbedrijven gevestigd, waaronder Avis, Hertz en Europcar. Via een vergelijkingssite als EasyTerra kun je op zoek gaan naar de huurauto van jouw wensen. Vaak zijn er speciale aanbiedingen van de grote autoverhuurbedrijven. Alle verhuurders vind je op loopafstand van de terminal op Luchthaven Bologna. Het huren van een auto op Bologna Airport kun je het beste voordelig doen via EasyTerra.

hotel Bologna Airport
Hotels vlakbij Bologna Airport

Er is geen hotel op het vliegveld of in de directe omgeving. De bruisende studentenstad Bologna heeft echter van alles te bieden; van vijfsterrenhotels tot budgethotels. Op een vergelijkingssite als. Booking.com kun je meer informatie vinden over prijzen en beschikbaarheid. In het oude centrum is onder meer het Art Hotel Novecento gevestigd. Dit biedt comfortabele kamers en een uitstekend ontbijtbuffet.

taxi Bologna Airport
Taxikosten & reserveren

De afstand naar het centrum van Bologna is minder dan 10 kilometer en een luchthaven taxi brengt je daar in het algemeen voor € 25 of minder naar toe. Het wordt aangeraden om een taxi vooraf te reserveren via internet. Hiermee kun je zeker zijn dat er vervoer voor je is geregeld en dat de prijs vaststaat. Bologna is een drukke Italiaanse stad en dat houdt in dat het verkeer in de spits nog wel eens wil vastlopen. Als je een vliegtuig moet halen, is het verstandig om, ondanks de beperkte afstand, een ruime marge in tijd te nemen. Dit kan via Taxi2Airport.

openbaar vervoer Bologna Airport
Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer naar Bologna is goed geregeld op Vliegveld Bologna. Met de bus van TPER ben je in twintig minuten in het centrum van Bologna. Als dat je bestemming is, dien je bij de derde halte uit te stappen. De vierde en laatste halte is het centraal station van de stad. Deze Aerobus rijdt overdag iedere 11 minuten. Tickets kun je via de automaat krijgen of tegen bijbetaling in de bus.

Bologna heeft het belangrijkste treinstation van Noord-Italië. Vanuit hier kun je de belangrijkste steden in de regio bereiken. De bekendste stad in de omgeving is Ravenna, dat per trein op iets meer dan een uur afstand ligt. De snelste verbinding per trein voor de grote steden is de intercity.

overige informatie Bologna Airport
Overige informatie

  • Bologna Airport heeft één centrale terminal waar gratis wifi beschikbaar is.
  • Tegen betaling zijn er diverse Airport lounges toegankelijk.
  • Als zakelijke reiziger kun je vergaderruimte regelen via het centrale informatienummer.
  • Je kunt je bagage voor korte of langere tijd opslaan in bagagekluizen.
  • Voor gehandicapten is de luchthaven van Bologna goed bereikbaar. Er zijn aangepaste toiletten en telefoons beschikbaar. Voor parkeerruimte voor gehandicapten dien je je te melden bij de algemene balie. Hier kun je ook informatie krijgen over andere voorzieningen ter plaatse.

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...