Praktische informatie over Bordeaux Airport

Luchthaven Bordeaux-Mérignac is de luchthaven van de Franse stad Bordeaux en ligt in de gemeente Mérignac. De luchthaven heeft meerde terminals, namelijk A, B en voor de budget maatschappijen is de speciale terminal Billi gebouwd. De luchthaven van Bordeaux heeft dagelijkse verbindingen met diverse vliegvelden in Frankrijk en verschillende Europese bestemmingen.

Veelgestelde vragen

De luchthaven van Bordeaux ligt ten westen van het stadscentrum. De afstand tot het centrum bedraagt circa 11 km. Bordeaux Airport ligt in de wijk Mérignac, waar het vliegveld ook naar vernoemd is. De volledige naam is namelijk Aéroport de Bordeaux-Merignac. In grootte is het de zesde luchthaven van Frankrijk. De meest recente getallen wijzen namelijk uit dat er circa 6 miljoen passagiers per jaar via Bordeaux Airport reizen.

Vanaf Amsterdam is het ongeveer 1 uur en 40 minuten vliegen naar Bordeaux. Heb je een tussenstop, bijvoorbeeld in Brussel, dan kan de reistijd langer zijn. Dit staat altijd vermeld op je ticket.

Er zijn talloze luchtvaartmaatschappijen die op Bordeaux Airport vliegen. Je kunt hierbij denken aan Air FranceKLM en Lufthansa, maar ook aan prijsvechters, zoals easyJet en RyanAir. Een volledige lijst kun je vinden op: https://www.bordeaux.aeroport.fr/en/airline-companies.

Parkeren bij het vliegveld van Bordeaux is zeker mogelijk. Er zijn diverse parkeerplaatsen, namelijk P0 (Confort), P2 (Proximité) en P4 (Longue durée). P0 en P2 liggen beiden op zeer korte afstand van de terminal, zodat je die te voet kunt bereiken. Kies je voor P4, dan kun je de shuttlebus nemen die in ieder geval elke 20 minuten rijdt. Een uur parkeren kost op P0 € 8,50, op P2 € 4,50 en op P4 € 28. Voor een dag parkeren is P2 eveneens het voordeligst met € 12,50. Wil je een week parkeren, dan kun je het beste voor P2 of P4 kiezen. De kosten hiervoor bedragen respectievelijk € 87,50 en € 91. Voor lang parkeren is P4 beduidend goedkoper. Wil je hier je auto gedurende 3 weken parkeren, dan betaal je € 143, terwijl je bij P2 € 262,50 betaalt en bij P0 € 336. Let op: deze prijzen kunnen wijzigen.

Parkeerplaatsen boeken op de luchthaven van Bordeaux kun je eenvoudig doen bij Parclick.

Het is slechts zo’n 11 km vanaf Airport Bordeaux naar het centrum, maar toch kost het wel aardig wat reistijd. Met de auto kun je al gauw rekenen op zo’n 25 minuten. Je moet namelijk doorgaans het hele centrum door en Bordeaux is nu eenmaal een drukke stad.

Er gaan talloze vluchten per dag naar Bordeaux en de aankomst- en vertrektijden hiervan variëren. Je kunt daarom het beste op https://www.bordeaux.aeroport.fr/en/ of een andere website kijken om de actuele vertrek- en aankomsttijden voor Bordeaux Airport te zien.

Roken is op de luchthaven niet toegestaan. Mocht dit wel toegestaan zijn, dan staat dit duidelijk aangegeven. Bij de ingang kan bijvoorbeeld aan de buitenzijde wel gerookt worden. Let dan ook goed op de bordjes wanneer je een sigaret wilt opsteken.

Uitgebreid winkelen hoef je op Bordeaux Airport niet te doen, maar er zijn wel een aantal winkels beschikbaar die voor wat vermaak zorgen in de verloren uurtjes.

Op de luchthaven zijn een aantal eetgelegenheden te vinden. Er is zowel een gewoon restaurant als een à la carte restaurant Les Maîtres de Chais waarvandaan je uitzicht hebt over de luchthaven. Je kunt ook terecht bij een van de 6 bars om wat te drinken.

Informatie over het vliegveld van Bordeaux

vliegtickets Bordeaux Airport
Vliegtickets zoeken naar Bordeaux

Op zoek naar vliegtickets naar Bordeaux? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Bordeaux te gaan!

auto huren Bordeaux Airport
Auto huren op Bordeaux Airport

Een auto huren op Bordeaux Airport? Dat kan. Er zijn diverse autoverhuurbedrijven op de luchthaven vertegenwoordigd. Je kunt je hier melden bij een van de balies, maar je kunt je auto natuurlijk ook vast online regelen. Zo weet je zeker dat er een wagen voor je klaarstaat bij de plaatselijke car rental. Als je een autohuur op het vliegveld van Bordeaux zoekt, dan zal je onder andere Europcar en Sixt tegenkomen. Het huren van een auto op Bordeaux Airport kun je het beste voordelig doen via CarDelMar.

hotels Bordeaux Airport
Hotels vlakbij Bordeaux Airport

Op Airport Bordeaux vind je geen hotels, maar je hoeft er niet ver voor te lopen. Dan kom je onder andere een Ibis-hotel tegen, maar ook Novotel en Mercure zijn vertegenwoordigd. Natuurlijk zijn er in het centrum van Bordeaux ook voldoende hotels aanwezig. Een overzicht hiervan kun je bijvoorbeeld bekijken op Booking.com.

taxi Bordeaux Airport
Taxikosten & reserveren

Op Bordeaux Airport zijn de taxi’s vaak rijk vertegenwoordigd. Toch is het een goed idee om een taxi van tevoren online te reserveren. Zo ben je niet alleen verzekerd van vervoer, maar kun je ook de prijs vaststellen. De kosten voor een taxi van de luchthaven van Bordeaux naar het centrum van de stad zullen ongeveer € 30 bedragen. Bevestig dit altijd nog even mondeling met de chauffeur voor je instapt, zodat je na de rit niet voor verrassingen komt te staan. Dit kan via Taxi2Airport.

openbaar vervoer Bordeaux Airport
Openbaar vervoer

Je kunt een bus nemen vanaf het vliegveld van Bordeaux naar het centrum van de stad. Dit is buslijn 1+ van TBC Bordeaux. De rit naar het plein Gambetta duurt ongeveer 35 minuten. De bus rijdt door de week elke 10 minuten, in het weekend moet je soms wat langer wachten. Een ticket kun je kopen via de automaat of bij de buschauffeur. De kosten hiervoor bedragen € 1,50. Deze ticket is dan een uur geldig. Je kunt ook een andere bus nemen die rechtstreeks naar het centrum gaat, namelijk Navette Aéroport. Deze bus kost echter rond de € 7,20 per rit.

overige informatie Bordeaux Airport
Overige informatie

  • Bagage verloren of juist gevonden? Dan kun je terecht bij de algemene informatiebalie in de vertrekhal.
  • Bordeaux Airport is niet echt gericht op zakelijke reizigers. Er zijn dan ook vrijwel geen voorzieningen en ook geen vergaderruimtes beschikbaar. Die vind je wel in de hotels in de buurt.
  • Het vliegveld van Bordeaux is redelijk goed toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn aangepaste toiletten en liften. Verder zijn er speciale parkeerplaatsen beschikbaar. Heb je een rolstoel nodig op het vliegveld, dan kun je dit het beste via je vliegmaatschappij regelen.

informatie

Informatie over Bordeaux Airport

  • Adres: 33700 Mérignac, Frankrijk
  • IATA-luchthavencode: BOD
  • Aantal passagiers: 5.800.000

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...