Praktische informatie over Bremen Airport

Luchthaven Bremen is een van de oudste vliegvelden ter wereld, opgericht in 1913. De eerste internationale verbinding was vanaf Amsterdam door de KLM. In de oorlog werd het vliegveld zwaar beschadigd en pas in 1950 werd het weer in gebruik genomen voor de burgerluchtvaart. Het is een populair vertrekpunt voor reizigers uit het noorden van Duitsland en het noordoosten van Nederland. Vanaf Groningen is er een rechtstreekse busverbinding met Bremen

Veelgestelde vragen

Bremen Airport ligt minder dan 4 kilometer ten zuiden van de stad Bremen. De luchthaven van Bremen is goed bereikbaar vanaf Groningen en Hengelo. Er zijn twee terminals, waarvan terminal 2 uitsluitend voor Ryanair in gebruik is. Er zijn meerdere parkeergarages en de stad Bremen is goed bereikbaar met de tram.

Vanaf een Nederlandse luchthaven is het ongeveer een uur vliegen naar Bremen. Tussenstops zijn ongebruikelijk op deze route. Op je ticket kan je de exacte vluchttijd checken.

Prijsvechter Ryanair is een van de meest belangrijkste luchtvaartmaatschappijen op Airport Bremen maar ook de grotere internationale maatschappijen zoals Lufthansa en KLM komen hier regelmatig.   Alle luchtvaartmaatschappijen die vliegveld Bremen gebruiken vind je op airport-bremen.com.

De luchthaven van Bremen heeft twee parkeergarages die tegenover terminal 1 liggen. De tarieven om hier te parkeren zijn alleszins redelijk te noemen.  Voertuigen met een hoogte van meer dan 2 meter kunnen alleen op het parkeerterrein worden geplaatst. Online parkeerruimte reserveren is mogelijk en wordt aangeraden om zekerheid te hebben over een plaats. Er is een mogelijkheid voor valet-parking voor € 22 per dag. Voor een uur parkeren betaal je in beide parkeergarages €3,20. Voor Parkhaus 1 zijn de tarieven voor een dag € 21 en voor 3 weken € 135. Voor Parkhaus 2 is dat respectievelijk € 21 en € 111.

Parkeerplaatsen vooraf vastleggen op de luchthaven van Bremen kan via Parlick.

Airport Bremen ligt ongeveer 3,5 kilometer ten zuiden van de stad. Met een huurauto of taxi kost het ongeveer een kwartier om in het centrum van de stad te komen. Er is ook een tramhalte op het vliegveld en er is tevens een busverbinding.

Informatie over vertrektijden en aankomsttijden op Airport Bremen vind je onder meer op vluchttijden.com. Ook vertragingen en annulering worden hier vermeld.

Het is op luchthaven Bremen verboden om te roken. Alleen op plaatsen waar duidelijk staat aangeven dat roken hier is toegestaan, mag je een sigaret opsteken.

Op Airport Bremen is er een winkelcentrum met een gevarieerd aanbod. Je kan hier ook duty-free aankopen doen.

In het winkelcentrum van luchthaven Bremen zijn er meerdere horecagelegenheden. Vooral snacks en broodjes zijn hier verkrijgbaar. Voor een drankje zijn er meerdere bars beschikbaar.

Informatie over het vliegveld van Bremen

vliegtickets Bremen Airport
Vliegtickets zoeken naar Bremen

Op zoek naar vliegtickets naar Bremen Airport? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Bremen te gaan!

auto huren op Bremen Airport
Auto huren op Bremen Airport

Er zijn 6 autoverhuurbedrijven gevestigd op het vliegveld van Bremen waaronder Sixt, Hertz en Avis. De balies van de ondernemingen vind je in terminal 1 tegenover de check-in balies. Online een huurauto reserveren betekent dat je zeker bent van passend vervoer bij aankomst. Door online te vergelijken kan je de meest aantrekkelijke optie qua prijs en voorwaarden kiezen. Aanbiedingen komen regelmatig voor.

Het huren van een auto op Bremen Airport kun je het beste voordelig doen via CarDelMar.

hotels vlakbij Bremen Airport
Hotels vlakbij Bremen Airport

Er zijn geen hotels beschikbaar op het terrein van de luchthaven. Het aanbod van hotels zowel voor de zakenreiziger als de toerist in de stad Bremen is groot. Alle informatie kan je vinden op Booking.com. Behalve details van de accommodatie kan je hier ook online zien of er kamers beschikbaar zijn. Via de site kan je direct boeken. Voor frequente gebruikers zijn er kortingen en voor alle gebruikers speciale aanbiedingen.

taxikosten en reserveren
Taxikosten en reserveren

Een taxi van luchthaven Bremen naar het centrum van de stad kost gemiddeld € 20. De duur van de rit is ongeveer een kwartier. Online reserveren garandeert dat er een taxi op je staat te wachten bij aankomst en geeft je zekerheid over de kosten. Luchthaventaxi’s zijn in Duitsland in het algemeen van goede kwaliteit. Een taxi boeken kan via Taxi2Airport.

openbaar vervoer
Openbaar vervoer

Vanaf Airport Bremen kan je met de tram naar het centrum van de stad. De tram doet 16 minuten over de rit naar het centraal station van Bremen. Op werkdagen rijdt deze tram minimaal 1 keer per 10 minuten. In het weekend is de frequentie 3 maal per uur. Tickets kan je online kopen, bij de automaat in de terminal en bij de bestuurder van de tram met toeslag.

Er is ook een busverbinding van Groningen naar het centraal station in Bremen. Deze Flixbus rijdt ongeveer 6 keer per dag. De duur van de rit is 2 uur en 45 minuten. Vanaf het centraal station kan je met de tram naar Airport Bremen.

over Bremen
Over Bremen

Bremen ligt aan de beide zijden van de rivier Wezer in het noorden van Duitsland. De oude Hanzestad is de 10e in het land met ongeveer 600.000 inwoners. De zeescheepvaart maakt sedert de 19e eeuw vooral gebruik van Bremerhaven dat 60 kilometer noordelijke ligt en direct aan zee. Bremerhaven en Bremen vormen samen de deelstaat Bremen.

Bremen is een oude stad die in 782 voor het eerst wordt genoemd in geschriften. In 787 stichtte Karel V hier een bisdom om Noord-Europa te kerstenen. In 1260 trad Bremen toe tot de Hanze maar de stad werd ook 3 keer uit het verbond gezet vanwege problemen met andere steden. De oude binnenstad is in die periode gebouwd. In de Tweede Wereldoorlog werd de stad zwaar gebombardeerd en voor de helft verwoest. De stad is ook bekend vanwege het sprookje van de Bremer Stadsmuzikanten.

overige informatie Bremen Airport
Overige informatie

  • Er is gratis wifi op de gehele luchthaven.
  • Voor tijdelijk opslag van bagage zijn kluizen beschikbaar.
  • De zakelijke reiziger kan gebruik maken van de faciliteiten van meerdere VIP-lounges. Hierover kan je contact opnemen met de algemene informatie balie.
  • Airport Bremen is goed toegankelijk voor minder mobiele reizigers. Er zijn aangepaste toiletten en telefoons. Op aanvraag zijn er parkeerplaatsen voor gehandicapten. Als je met een rolstoel reist, neem dan ook altijd contact op met je luchtvaartmaatschappij.

informatie

Informatie over Bremen Airport

  • Adres: Flughafenallee 20, 28199 Bremen
  • IATA-luchthavencode: BRE
  • Aantal passagiers: 2.486.337

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...