Praktische informatie over Bristol Airport

Bristol Airport is een van de meest snelgroeiende luchthavens in Groot-Brittannië. Jaarlijks komen hier meer dan 5 miljoen passagiers. Het vliegveld van Bristol is ook een van de oudste vliegvelden voor de burgerluchtvaart in het land. Een opmerkelijk feitje is dat Airport Bristol in de Tweede Wereldoorlog het enige vliegveld in het Verenigd Koninkrijk was waar vandaan ook niet militaire vluchten plaatsvonden, vooral naar Portugal.

Veelgestelde vragen

De luchthaven van Bristol ligt in her zuidwesten van Engeland, dichtbij Wales. De belangrijkste lijnvlucht op Bristol is die vanaf Schiphol. De stad Bristol ligt ongeveer op 12 kilometer van het vliegveld. Vanwege het wegennet is dit echter wel bijna een half uur rijden.

Een rechtstreekse vlucht vanaf een Nederlandse luchthaven naar het vliegveld van Bristol duurt ongeveer 1 uur en een kwartier. Er worden op deze route zelden tussenstops gemaakt.

De KLM is prominent aanwezig op Bristol Airport. Ook de prijsvechters hebben deze luchthaven gekozen als een van de belangrijkste bestemmingen in Engeland. De kleuren van Ryanair en easyJet zie je hier dan ook regelmatig. Informatie over alle maatschappijen die op Bristol Airport vliegen vind je op bristolairport.co.uk.

Een parkeerplaats huren op Bristol Airport is niet goedkoop. Er zijn drie parkeerterreinen beschikbaar, er rijdt een shuttle vanaf de terminal die er 5 minuten over doet om het terrein te bereiken. Indien je kiest voor het long stay parkeerterrein, betaal je minimaal £ 30, dit is het dagtarief. Een parkeerplaats huren voor een week kost daar £ 103 en voor 3 weken ben je £ 259 kwijt. Het is alleen mogelijk om dit parkeerterrein te gebruiken als je online reserveert. Voor het duurdere premier terrein betaal je voor een dag £ 60, het weektarief is £ 180 en drie weken kost £460. Het parkeerterrein voor korte duur kent een uurtarief van £ 6.

Een parkeerplek boeken op de luchthaven van Bristol doe je eenvoudig via Parclick.

Met een huurauto of taxi kost het je ongeveer 25 minuten om de 12 kilometer naar het centrum van Bristol te overbruggen. Er is ook een buslijn die je naar Bristol kan brengen. De reistijd is daarbij bijna 35 minuten.

Op bristolairport.co.uk kun je de vertrektijden en aankomsttijden op Bristol Airport checken. Ook actuele informatie over vertragingen en annuleringen staat hier vermeld.

Het is niet toegestaan om te roken op Airport Bristol. Zones waar roken is toegestaan, zijn duidelijk met borden aangegeven en alleen daar mag je een sigaret opsteken.

Zowel voor als na de douane zijn er een aantal winkels op Airport Bristol. Naast de taxfree artikelen kan je onder meer souvenirs en lokale producten kopen in de kleine shops.

In de omgeving van de winkeltjes zijn er ook enkele cafés en kleine restaurants, waar je met name een snelle snack kan krijgen. Zowel voor als na de douane kan je een hapje of drankje nuttigen.

Informatie over het vliegveld van Bristol

vliegtickets Bristol Airport
Vliegtickets zoeken naar Bristol

Op zoek naar vliegtickets naar Bristol Airport? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Bristol te gaan!

auto huren Bristol Airport
Auto huren op Bristol Airport

Er zijn 8 autoverhuurbedrijven gevestigd op Bristol Airport, waaronder Avis, National en Sixt. Als je online een huurauto reserveert, ben je verzekerd van passend vervoer bij aankomst. Ook kan je dan de prijzen en voorwaarden vergelijken en kiezen voor de meest gunstige optie. Het huren van een auto op Bristol Airport kun je het beste voordelig doen via Easyterra.

hotels vlakbij Bristol Airport
Hotels vlakbij Bristol Airport

Er zijn geen hotels gevestigd op Airport Bristol, maar op zeer korte afstand kan je al overnachten in een plaatselijke B&B. In Bristol is er een ruim aanbod in hotels voor zakelijke gasten en toeristen, informatie over de accommodatie en beschikbaarheid is te vinden op booking.com. Deze site geeft kortingen bij regelmatige boekingen en er zijn ook aanbiedingen waarvan iedereen kan profiteren.

taxi Bristol Airport
Taxikosten en reserveren

Een taxi is niet goedkoop op het vliegveld van Bristol. Voor een rit naar Bristol van 25 minuten moet je £ 30 betalen. Wil je rechtstreeks naar Bath dan zal deze rit van 45 minuten ongeveer £ 45 moeten kosten. Door online te reserveren heb je zekerheid over de aanwezigheid van een taxi bij aankomst. Het is verstandig om niet met euro’s te betalen om problemen over de gehanteerde wisselkoers te vermijden. Een taxi huren op Bristol Airport doe je via Taxi2Airport.

openbaar vervoer Bristol Airport
Openbaar vervoer

Er gaat een lijnbus van Airport Bristol naar het centrum van de stad. Deze Airport Flyer Express rijdt 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Overdag vertrekt er iedere 10 minuten een bus die je naar het busstation in het centrum van Bristol zal brengen. In de avond en gedurende de nacht rijden er minder bussen. De busrit duurt ongeveer 35 minuten. Tickets kun je online kopen. Doe je dat bij de buschauffeur, dan betaal je een toeslag.

over Bristol
over Bristol

Bristol ligt in het zuidwesten van Engeland. De stad vormt tevens een graafschap en dat is uniek in het land omdat geen enkele andere stad in het land deze speciale status kent. Momenteel wonen er ongeveer 500.000 mensen in Bristol.  Het oude centrum van de stad wordt gedomineerd door de universiteit. Ook vind je hier het oudste theater in heel Engeland: het Theater Royal uit 1766.

Bristol was de bakermat van het Methodisme. De predikanten Whitefield en Wesley gebruikten de stad als uitvalsbasis voor bekeringstochten door Cornwall. In Bristol staat de oudste Methodistische kapel ter wereld: the New Room.

In de Tweede Wereldoorlog werd de stad zwaar gebombardeerd en liep grote schade op. In die tijd en ook vandaag de dag nog, was Bristol een belangrijk centrum voor de vliegtuigindustrie. Wie Bristol bezoekt, zal ook vaak een uitstapje willen maken naar Bath. Deze historische stad is een van de grootste trekpleisters in de regio.

overige informatie Bristol Airport
Overige informatie

  • Op Bristol Airport kan je -heel Brits- een kruier huren voor je bagage, stallen is echter niet mogelijk.
  • Voor de zakelijke reizigers zijn er meerdere vergaderzalen beschikbaar met uitgebreide faciliteiten. Neem hiervoor contact op met de algemene informatiebalie.
  • De Luchthaven Bristol is uitstekend toegankelijk voor minder mobiele reizigers. Er zijn aangepaste toiletten, liften en telefoons. Ook zijn er brailleborden eb rolstoelhellingen. Voor een parkeerplaats voor gehandicapten moet je contact opnemen met de algemene informatiebalie.

informatie

Informatie over Bristol Airport

  • Adres:  Bristol BS48 3DY
  • IATA-luchthavencode: BRS
  • Aantal passagiers: 8.699.529

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...