Snel en goedkoop een auto huren op Bristol Airport

Ga je binnenkort op reis naar Zuidwest Engeland, dan begint jouw reis waarschijnlijk in Bristol. De beste manier om de prachtige omgeving te ontdekken is door een auto te huren vanaf Bristol Airport. Met je eigen huurauto beleef je het ultieme gevoel van vrijheid, doordat je kunt gaan en staan waar je maar wil. Je kunt je autohuur op diverse manieren regelen, maar het makkelijkste is om dit al voor vertrek te doen. Zo kan je vakantie in Bristol direct na aankomst beginnen.

Aanbieders waar je een auto kunt huren vanaf Bristol Airport


Autoverhuurders op Bristol Airport

Je auto huren op het vliegveld van Bristol is heel eenvoudig. Hertz, Sixt, Flizzr en vele andere maatschappijen bieden hier autohuur aan. De kantoren van de verhuurders zijn allemaal gevestigd in hetzelfde gebouw, dat een stukje van de terminal ligt. Een shuttlebus rijdt frequent en zeven dagen per week van het vliegveld naar de verhuurbalies. Bordjes op de luchthaven wijzen je de weg naar de halte van de shuttlebus. Nadat je de bagage hebt opgehaald sta je dus in een mum van tijd bij de balie van de verhuurmaatschappij om je auto op te halen.

Voordelige autohuur op Bristol Airport vanuit je luie stoel

Je kunt je huurauto ter plaatse regelen, maar veel sneller en goedkoper is het om voor vertrek te doen. Bij EasyTerra, een onafhankelijke vergelijkingssite, zie je in één zoekopdracht alle aanbieders en hun prijzen. Een ander voordeel van vooraf je autohuur op Bristol Airport reserveren, is dat je geen gedoe ter plaatse hebt. Je hoeft geen aanbieders, prijzen en auto’s meer met elkaar te vergelijken. Als je een huurauto boekt bij EasyTerra heb je bovendien de optie om de Worry-Free verzekering af te sluiten. Daarmee ben je verzekerd voor eventuele schade en hoef je ter plaatse geen extra verzekeringen meer af te sluiten.

Praktische zaken om rekening mee te houden

Huur je een auto in Bristol, dan zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. In Engeland rijdt men namelijk aan de linkerkant van de weg. Ook het stuur van de auto zit aan de andere kant en wel aan de rechtse kant. Britse weggebruikers zijn over het algemeen erg netjes en links rijden went gelukkig snel. Hierdoor leer je Bristol en omgeving eenvoudig op je duimpje kennen. Bestuurders jonger dan 25 en ouder dan 69 jaar betalen in Groot-Brittannië vaak een toeslag bij het huren van een auto. Verder dient iedere huurder in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitsbewijs en te beschikken over een rijbewijs. Ook wordt een creditcard gevraagd op naam van de hoofdbestuurder, waarmee de borg wordt gereserveerd.

Op ontdekkingstocht door Zuidwest Engeland

Bristol is zeer gunstig gelegen. Op nog geen 100 kilometer van de luchthaven liggen de Cotswolds, een heuvelachtig gebied met schilderachtige landschappen. Dwaal door de pittoreske dorpjes met huizen van zandsteen of breng een bezoek aan één van de historische kastelen. Ten zuiden van Bristol ligt Cornwall, dat wordt gekenmerkt door de ruige kusten met kliffen die uitkijken over de Keltische Zee. Daartussen liggen baaitjes met prachtige zandstranden, waaronder St. Ives en Newquay. Met zoveel bezienswaardige stadjes en landschappen is het dus een goed idee om een auto te huren vanaf Bristol Airport, zodat je op eigen tempo op ontdekkingstocht kunt.

Luchtvaart nieuws & blogartikelen

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...