Voordelig en zorgeloos een auto huren op Boedapest Airport

Hongarije, met Boedapest als hoofdstad, is een heerlijk land om je vakantie door te brengen. Om alle mooie plekjes van het land te bewonderen, kun je het beste een auto huren op Boedapest Airport. Als je dit al voor je vertrek regelt, hoef je na aankomst op het vliegveld alleen nog enkele formaliteiten af te handelen. Daarna kun je je huurauto in ontvangst nemen en je vakantie kan beginnen.

Aanbieders waar je een auto kunt huren vanaf Boedapest Airport


Maatschappijen voor autohuur op Boedapest Airport

Het vliegveld van Boedapest is de grootste van het land en er zijn dan ook diverse organisaties waar je een auto kunt huren, waaronder Sixt en Avis. De meeste verhuurders hebben een eigen balie in de terminal, maar ook buiten de terminal zitten diverse verhuurders. Een shuttlebusje rijdt 7 dagen per week tussen de terminal en de kantoren. Volg de bordjes “car rental” en binnen een mum van tijd meld je jezelf aan de balie van jouw autoverhuurder. Als je voor vertrek al je autohuur op Boedapest Airport hebt vastgelegd staat je auto al klaar en is het slechts een kwestie van ter plaatse nog enkele formaliteiten af te handelen.

Goedkoop en snel je auto huren

De meest eenvoudige manier om je auto te huren op het vliegveld van Boedapest is door deze van tevoren al vast te leggen. Dit kun je doen bij EasyTerra of Skyscanner. Je hebt dan in slechts één zoekopdracht een compleet overzicht van alle autoverhuurders, met zowel de bekende als de lokale maatschappijen. Kies vervolgens het type auto, boek eventueel extra opties en na aankomst op het vliegveld kan je vakantie direct beginnen. Ook de verzekering kun je vooraf regelen. Met het Worry-Free pakket van EasyTerra ben je volledig verzekerd en heb je ook daar geen omkijken meer naar.

Praktische zaken

Als je besluit een auto te huren dan zijn er een aantal praktische dingen om rekening mee te houden. De minimumleeftijd om een auto te huren op Boedapest vliegveld is 19 jaar en je dient minimaal 1 jaar in het bezit van een rijbewijs te zijn. Voor bestuurders tussen 19 en 24 jaar oud kan er echter wel een toeslag worden gerekend. Is dat het geval, dan wordt dat bij reservering al aangegeven. Daarnaast heb je een geldig paspoort of ID-kaart nodig en is een creditcard op naam van de bestuurders vereist. Hiermee betaal je de borg die je na inleveren van je huurauto weer terugkrijgt.

Op ontdekkingstocht rondom het Balatonmeer

Op ongeveer een uurtje rijden van Budapest ligt het Balatonmeer, het grootste meer van Midden-Europa. De verscheidenheid aan dorpjes, steden en mooie stranden is groot en verken je het beste per huurauto. Begin je reis in Tihany, een dorpje dat is gelegen op een schiereiland in het meer. De abdijkerk aan het water is misschien wel één van de meest gefotografeerde plekjes aan het Balatonmeer. Vervolg je reis naar het oude en knusse Keszthely, waar je op het dorpsplein de cultuur opsnuift. Je trip eindigt in Siófok, de grootste badplaats van de regio, waar je tal van watersportactiviteiten kunt beoefenen of op het strand geniet van de zon.

Luchtvaart nieuws & blogartikelen

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...