Belangrijk om direct te regelen!

Regel nu meteen de belangrijke zaken die je bij aankomst op Catania Airport geregeld moet hebben. Zo kom je niet voor verrassingen te staan bij aankomst en kun je jouw reis met eenb gerust hart vervolgen!

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Sicilië en Catania Airport

Sicilië is de ‘voetbal’ op de kaart voor de punt van de Italiaanse laars. Het eiland heeft een oppervlakte van 25,000 km2 en de kust meet 1.000 kilometer. Vanwege de strategische ligging in de Middellandse Zee is het eiland door veel volken veroverd. Deze hebben sporen van hun cultuur achtergelaten op het eiland. De bouwstijlen uit vervlogen eeuwen zijn bijzonder goed herkenbaar in de oude centra van de steden op het eiland. De vele bezienswaardigheden en het aangename klimaat hebben van Sicilië een populaire vakantiebestemming gemaakt. Het eiland heeft een heel eigen sfeer en voelt zich niet echt verbonden met de rest van het land.

Waar ligt het vliegveld Catania?

Luchthaven Catania ligt aan de oostkust van het Italiaanse eiland Sicilië. De afstand naar Catania (de tweede stad op het eiland) is ongeveer 10 kilometer. Vliegveld Catania heeft één start- en landingsbaan. Het is de drukste luchthaven in dit deel van het Middellandse Zeegebied en ieder jaar wordt het bezocht door meer dan 6 miljoen reizigers. De officiële naam van Luchthaven Catania is Aeroporto di Catania-Fontanarossa.

Adres: Via Fontanarossa, 95121 Catania CT, Italië

IATA-luchthavencode: CTA

Aantal passagiers: 9.933.318

Jaarlijkse vliegbewegingen: 68.170

Vliegtuigmaatschappijen die vliegen op Catania Airport

Als belangrijkste luchthaven in de regio wordt Catania Airport zowel aangedaan door de grote luchtvaartmaatschappijen als Alitalia en Air France. Maar ook de budgetmaatschappijen, zoals EasyJet en Transavia hebben dit vliegveld als bestemming voor toeristen die naar Sicilië willen. Een complete lijst van luchtvaartmaatschappijen die op vliegveld Catania landen, vind je op Aeroporto-Catania.it.

Vliegtijd naar Catania Airport, Sardinië

Vanaf een Nederlands vliegveld zal je na ongeveer 2 1/2 uur vliegtijd aankomen op Airport Catania. Als er een tussenstop is opgenomen kun je de duur van de vlucht vinden op je ticket.

Reistijd naar centrum vanaf Catania Airport

Vanaf Catania vliegveld ben je met de auto of een taxi in een kwartiertje in het centrum van Catania. Er is ook een busverbinding die 2 of 3 keer per uur richting Catania pendelt. De rit duurt ongeveer 20 minuten. De busdienst is beschikbaar tussen 05.00 en 24.00 uur. Als je vanaf luchthaven Catania met de bus naar Syracuse wilt, kun je een keer per uur opstappen. Reken op een reistijd van 1 uur en een kwartier.

Vertrektijden en aankomsttijden

Vertrek- en aankomsttijden kun je op Aeroporto-Catania.it volgen. Ook andere internetsites verstrekken deze informatie. Het is handig om voor vertrek de vertrektijden en aankomsttijden te checken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Roken

Evenals op andere Europese luchthavens is het niet toegestaan te roken op Catania Airport. Alleen op plaatsen waarop dat staat aangegeven mag je een sigaret opsteken.

Winkels en restaurants op Catania Airport

Op dit moment zijn er slechts twee winkels op Catania Airport, waaronder een duty-free shop. Ook zijn er twee restaurant beschikbaar. Voor een kopje koffie kun je terecht in de coffeeshop. De nieuwe terminal zal bij ingebruikname veel meer winkels en horeca te bieden hebben. Je kunt je bagage opslaan in de aanwezige kluizen. Voor vergaderingen is er beperkte zaalruimte aanwezig. Neem hiervoor contact op met het algemene telefoonnummer. Catania Airport is goed aangepast voor gehandicapten. Er zijn speciale toiletten en liften aanwezig. Maak je gebruik van een rolstoel, dan is het altijd aan te bevelen om hierover contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Op luchthaven Catania zijn geldautomaten beschikbaar. Er zijn ook een bank en een geldwisselkantoor gevestigd, de openingstijden hiervan zijn beperkt. In noodgevallen en voor andere zaken kun je terecht bij de algemene balie.

Openbaar vervoer op Catania Airport

Met de Alibus (AMT) ben je binnen ongeveer 20 minuten in het centrum van Catania. De laatste halte is het centraal station van Catania indien je verder wilt reizen. De eerdere halte is Archi. Deze ligt op loopafstand van het centrale plein in de stad en de ferry-haven. Tickets kun je bij de buschauffeur kopen, deze zijn 90 minuten geldig. Vanaf luchthaven Catania kun je ook richting Syracuse reizen. Hiervoor kun je gebruik maken van Interbus. Ieder uur vertrekt er een bus richting het oude centrum van Syracuse. De halte ligt tegenover het centraal station van de stad en op loopafstand van het centrum. De reistijd is ongeveer 1 uur en een kwartier. Kijk voor verdere informatie op de website van Interbus.it.

Overige informatie

De eerstehulppost bevindt zich in de aankomsthal en is duidelijk aangegeven. Bijzonder is dat er twee bedrijven op het vliegveld helikoptervluchten aanbieden over het eiland. Via de algemene balie kun je hier verdere informatie over krijgen.

Vliegtickets Catania Airport

Op zoek naar vliegtickets naar Catania, Sardinië? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Catania, Sardinië te gaan!

Praktische zaken om te regelen op Catania Airport

Hotels vlakbij het vliegveld van Catania

Er is geen hotel op Catania Airport en ook niet in de directe nabijheid. De grote steden Catania en Syracuse hebben echter een groot assortiment op het gebied van hotels. Via een site als Booking,com kun je kiezen voor een budgethotel, maar ook voor de luxe die bij vijfsterren hoort. Veel hotels zijn in het oude centrum van beide steden gevestigd in verband met het toerisme op het zonnige eiland.

Bekijk hieronder hotels nabij Catania Airport via Booking.com:


Booking.com

Auto huren op de luchthaven van Catania

Er zijn meer dan 15 autoverhuurbedrijven gevestigd op Catania Airport. Dat heeft ook veel te maken met het feit dat een groot aantal toeristen het eiland wil verkennen per huurauto. Je vindt alle bekende namen op loopafstand van de terminal. Wil je alvast een rentalcar reserveren, dan kun je dat bijvoorbeeld doen via Sixt.com. Op deze manier kun je de gewenste auto kiezen en gebruikmaken van aanbiedingen. Het huren van een auto op Catania Airport kun je het beste voordelig doen via CarDelMar.

CarDelMar huurauto's - Wereldwijd · Makkelijk · Goedkoop

Taxikosten Catania Airport

Een luchthaventaxi van Catania Airport naar het centrum zal ongeveer € 25 kosten. De rit duurt gemiddeld 20 minuten. Het is mogelijk om via internet een taxi te reserveren. Dan weet je zeker dar er vervoer beschikbaar is. Het is altijd verstandig om nog even een bevestiging te vragen van de ritprijs voordat je instapt. Dit kan via TaxiTender of Taxi2Airport.

Parkeren vliegveld Catania

Er zijn bij het vliegveld van Catania meerdere parkeerterreinen. De short stay parkeerplaatsen zijn bedoeld voor het wegbrengen en afhalen van passagiers. Hier mag je maximaal 6 uur de auto laten staan (P1 en P2). Voor een langere periode is er het long stay parkeerterrein P4. Hier kun je ook gedurende een langere periode parkeren. Voor een dag betaal je € 9, voor drie weken parkeren kun je een rekening verwachten van €98.

Voor het reserveren van parkeerplaatsen op de luchthaven van Catania of in Catania zelf kijk je het best op Parclick.

Vliegveld Catania Airport, Aeroporto di Catania-Fontanarossa
3.4 sterren (10x)