Praktische informatie over Catania Airport

Sicilië is de ‘voetbal’ op de kaart voor de punt van de Italiaanse laars. Het eiland heeft een oppervlakte van 25,000 km2 en de kust meet 1.000 kilometer. Vanwege de strategische ligging in de Middellandse Zee is het eiland door veel volken veroverd. Deze hebben sporen van hun cultuur achtergelaten op het eiland. De bouwstijlen uit vervlogen eeuwen zijn bijzonder goed herkenbaar in de oude centra van de steden op het eiland. De vele bezienswaardigheden en het aangename klimaat hebben van Sicilië een populaire vakantiebestemming gemaakt. Het eiland heeft een heel eigen sfeer en voelt zich niet echt verbonden met de rest van het land.

Veelgestelde vragen

Luchthaven Catania ligt aan de oostkust van het Italiaanse eiland Sicilië. De afstand naar Catania (de tweede stad op het eiland) is ongeveer 10 kilometer. Vliegveld Catania heeft één start- en landingsbaan. Het is de drukste luchthaven in dit deel van het Middellandse Zeegebied en ieder jaar wordt het bezocht door meer dan 6 miljoen reizigers. De officiële naam van Luchthaven Catania is Aeroporto di Catania-Fontanarossa.

Vanaf een Nederlands vliegveld zal je na ongeveer 2 1/2 uur vliegtijd aankomen op Airport Catania. Als er een tussenstop is opgenomen kun je de duur van de vlucht vinden op je ticket.

Als belangrijkste luchthaven in de regio wordt Catania Airport zowel aangedaan door de grote luchtvaartmaatschappijen als Alitalia en Air France. Maar ook de budgetmaatschappijen, zoals EasyJet en Transavia hebben dit vliegveld als bestemming voor toeristen die naar Sicilië willen. Een complete lijst van luchtvaartmaatschappijen die op vliegveld Catania landen, vind je op Aeroporto-Catania.it.

Er zijn bij het vliegveld van Catania meerdere parkeerterreinen. De short stay parkeerplaatsen zijn bedoeld voor het wegbrengen en afhalen van passagiers. Hier mag je maximaal 6 uur de auto laten staan (P1 en P2). Voor een langere periode is er het long stay parkeerterrein P4. Hier kun je ook gedurende een langere periode parkeren. Voor een dag betaal je € 9, voor drie weken parkeren kun je een rekening verwachten van €98.

Voor het reserveren van parkeerplaatsen op de luchthaven van Catania of in Catania zelf kijk je het best op Parclick.

Vanaf Catania vliegveld ben je met de auto of een taxi in een kwartiertje in het centrum van Catania. Er is ook een busverbinding die 2 of 3 keer per uur richting Catania pendelt. De rit duurt ongeveer 20 minuten. De busdienst is beschikbaar tussen 05.00 en 24.00 uur. Als je vanaf luchthaven Catania met de bus naar Syracuse wilt, kun je een keer per uur opstappen. Reken op een reistijd van 1 uur en een kwartier.

Vertrek- en aankomsttijden kun je op Aeroporto-Catania.it volgen. Ook andere internetsites verstrekken deze informatie. Het is handig om voor vertrek de vertrektijden en aankomsttijden te checken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Evenals op andere Europese luchthavens is het niet toegestaan te roken op Catania Airport. Alleen op plaatsen waarop dat staat aangegeven mag je een sigaret opsteken.

Op dit moment zijn er slechts twee winkels op Catania Airport, waaronder een duty-free shop.

Ook zijn er twee restaurant beschikbaar. Voor een kopje koffie kun je terecht in de coffeeshop. De nieuwe terminal zal bij ingebruikname veel meer winkels en horeca te bieden hebben.

Informatie over het vliegveld van Catania

vliegtickets Catania Airport
Vliegtickets zoeken naar Catania

Op zoek naar vliegtickets naar Catania, Sardinië? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Catania, Sardinië te gaan!

auto huren Catania Airport
Auto huren op Catania Airport

Er zijn meer dan 15 autoverhuurbedrijven gevestigd op Catania Airport. Dat heeft ook veel te maken met het feit dat een groot aantal toeristen het eiland wil verkennen per huurauto. Je vindt alle bekende namen op loopafstand van de terminal. Wil je alvast een huurauto reserveren, dan kun je dat bijvoorbeeld doen via Sixt.com. Op deze manier kun je de gewenste auto kiezen en gebruikmaken van aanbiedingen. Het huren van een auto op Catania Airport kun je het beste voordelig doen via EasyTerra.

hotel Catania Airport
Hotels vlakbij Catania Airport

Er is geen hotel op Catania Airport en ook niet in de directe nabijheid. De grote steden Catania en Syracuse hebben echter een groot assortiment op het gebied van hotels. Via een site als Booking,com kun je kiezen voor een budgethotel, maar ook voor de luxe die bij vijfsterren hoort. Veel hotels zijn in het oude centrum van beide steden gevestigd in verband met het toerisme op het zonnige eiland.

taxi Catania Airport
Taxikosten & reserveren

Een luchthaventaxi van Catania Airport naar het centrum zal ongeveer € 25 kosten. De rit duurt gemiddeld 20 minuten. Het is mogelijk om via internet een taxi te reserveren. Dan weet je zeker dar er vervoer beschikbaar is. Het is altijd verstandig om nog even een bevestiging te vragen van de ritprijs voordat je instapt. Dit kan via Taxi2Airport.

openbaar vervoer Catania Airport
Openbaar vervoer

Met de Alibus (AMT) ben je binnen ongeveer 20 minuten in het centrum van Catania. De laatste halte is het centraal station van Catania indien je verder wilt reizen. De eerdere halte is Archi. Deze ligt op loopafstand van het centrale plein in de stad en de ferry-haven. Tickets kun je bij de buschauffeur kopen, deze zijn 90 minuten geldig. Vanaf luchthaven Catania kun je ook richting Syracuse reizen. Hiervoor kun je gebruik maken van Interbus. Ieder uur vertrekt er een bus richting het oude centrum van Syracuse. De halte ligt tegenover het centraal station van de stad en op loopafstand van het centrum. De reistijd is ongeveer 1 uur en een kwartier. Kijk voor verdere informatie op de website van Interbus.it.

overige informatie Catania Airport
Overige informatie

Je kunt je bagage opslaan in de aanwezige kluizen. Voor vergaderingen is er beperkte zaalruimte aanwezig. Neem hiervoor contact op met het algemene telefoonnummer. Catania Airport is goed aangepast voor gehandicapten. Er zijn speciale toiletten en liften aanwezig. Maak je gebruik van een rolstoel, dan is het altijd aan te bevelen om hierover contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Op luchthaven Catania zijn geldautomaten beschikbaar. Er zijn ook een bank en een geldwisselkantoor gevestigd, de openingstijden hiervan zijn beperkt. In noodgevallen en voor andere zaken kun je terecht bij de algemene balie.

De eerstehulppost bevindt zich in de aankomsthal en is duidelijk aangegeven. Bijzonder is dat er twee bedrijven op het vliegveld helikoptervluchten aanbieden over het eiland. Via de algemene balie kun je hier verdere informatie over krijgen.

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...