De beste manier om een auto te huren op Corfu Airport

Corfu is het meest noordelijk gelegen eiland van Griekenland. De beste manier om er alle mooie plekjes te zien is door een auto te huren op Corfu Airport. Met je eigen huurauto beschik je namelijk altijd over je eigen vervoer en kun je jouw vakantiedagen indelen zoals je zelf wil. Je kunt je huurauto het beste voor vertrek boeken, zodat je rustig alle prijzen en aanbieders met elkaar kunt vergelijken. Na aankomst op de het vliegveld in Corfu staat de auto klaar en kan je vakantie direct beginnen.

Aanbieders waar je een auto kunt huren vanaf Corfu Airport


Autohuur op Corfu Airport

Voor autohuur op het vliegveld van Corfu kun je terecht bij zowel bekende verhuurders als de kleine lokale maatschappijen. De meeste hebben een balie in de terminal of zitten op loopafstand van de aankomsthal. Op het vliegveld wordt met bordjes “rent a car” aangegeven waar je heen moet. Nadat je de koffers hebt opgehaald loop je in een paar minuten naar de balie van het verhuurkantoor. Als je jouw auto voor vertrek al hebt gereserveerd, hoef je bij de balie alleen nog wat formaliteiten af te handelen en je vakantie op Corfu kan beginnen.

Maak het jezelf gemakkelijk door je auto al thuis te boeken

Door jouw autohuur op Corfu Airport thuis al te reserveren zorg je ervoor dat je geen onnodige tijd kwijt bent aan het zoeken naar de beste deal. Met bijvoorbeeld Rentalcars vergelijk en boek je eenvoudig je huurauto. Deze onafhankelijke vergelijkingssite toont namelijk in één oogopslag alle aanbieders, mogelijkheden en het type auto’s die beschikbaar zijn. Reserveer dus thuis al je auto, zodat je na aankomst op het vliegveld van Corfu alleen nog maar de sleutels van je huurauto hoeft op te halen.

Praktische zaken: waar moet je rekening mee houden?

Een huurauto geeft je de vrijheid om in eigen tempo je vakantiebestemming te verkennen. Het brengt echter ook een paar praktische zaken met zich mee. Uiteraard dien je te beschikken over een geldig reisdocument, een creditcard op naam van de hoofdbestuurder en natuurlijk een rijbewijs. Reis je met kleine kinderen dan is het aan te bevelen om tijdens je reservering ook een kinderzitje bij te boeken. Vergeet jezelf echter ook niet goed te verzekeren voordat je op pad gaat. Vaak kun je het eigen risico afkopen, waardoor je zonder zorgen in je huurauto rondrijdt.

Veelzijdig Corfu ontdekken met een huurauto

Corfu is een mix van archeologische oudheden, stranden en gezellige vissersplaatjes. Breng een bezoek aan het Achilleon Paleis, dat op circa 10 kilometer afstand van Corfu-stad ligt. Het kasteel is in 1890 gebouwd door de Oostenrijkse Keizerin Sissi. In het zuidwesten ligt het Korissionmeer, een zoetwatermeer dat het leefgebied vormt van o.a. flamingo’s, Ibissen en wilde eenden. Slenter door Corfu-stad, die op de UNESCO lijst staat, en breng een bezoek aan het havenstadje Paleokastritsa. Geniet van zon, zee en strand in Sidari of Agios Stefanos en dans in de avonduren de Sirtaki.

Luchtvaart nieuws & blogartikelen

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...