WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Curaçao

Het vliegveld van Curaçao, ook wel gekend als Hato International Airport, is gelegen op zo’n 12 kilometer van de hoofdstad Willemstad. Hato International Airport verwerkt op jaarbasis bijna 2 miljoen toeristen en is druk bezig met de uitbreiding en verbetering van het vliegveld. Naast de instroom van toeristen uit het buitenland dient Curaçao Airport ook als transit voor de andere eilanden van de Nederlandse Antillen. De meeste toeristen voor deze parel van de Nederlandse Antillen komen uit de Verenigde Staten, maar Nederland is een vlotte tweede.

Hato International Airport

Adres: Plasa Margaret Abraham, Curaçao

IATA-luchthavencode: CUR

Hato International Airport is dus gelegen op zo’n 12 kilometer afstand van Willemstad in het centrum van het eiland. De ligging aan de zee zorgt ervoor dat je een schitterend uitzicht mag verwachten bij het landen en opstijgen. Gesitueerd pal in het midden van de meeste toeristische trekpleisters is de ligging van deze luchthaven uitstekend gekozen. De grotten van Hato en de vlakte van Hato zijn terug te vinden op slechts een steenworp afstand van deze luchthaven.

Auto huren
Auto huren

Curaçao is al bij al een klein eiland wat het mogelijk maakt om met een huurauto in korte tijd het hele eiland te ontdekken. Hato International Airport telt 5 autoverhuurbedrijven: Alamo, Avis, Budget, Hertz, National en Thrifty zijn vertegenwoordigd. Het aanbod is relatief groot te noemen, maar toch is het verstandig om ruim van te voren jouw wagen te reserveren. Zeker in het hoogseizoen is het huren van een auto ontzettend populair. Op de website EasyTerra kan je simpel de prijzen vergelijken en een auto reserveren. Liever lokaal? Ook SunnyCars is aanwezig in Willemstad.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Taxi’s op Curaçao zijn relatief goedkoop door de geringe afstanden op het eiland. Bij aankomst op Hato International Airport kan je ze aan de terminal niet missen: de letters TX op het nummerbord duiden een taxi aan. Er geldt een vast tarief voor vier personen tussen 6 uur in de ochtend en 11 uur ’s avonds, ’s nachts komt hier een toeslag van 25% bij. Reken op zo’n 20 à 30 dollar afhankelijk van de bestemming.

Hotels boeken
Hotels boeken

Curaçao is net als de andere Nederlandse Antillen niet bepaald een gigantisch eiland. Desondanks is er op het terrein van het vliegveld een goed hotel terug te vinden met het Curaçao Airport Hotel. Net door de kleinschaligheid en de toeristische inslag van dit paradijselijke eiland zijn er heel wat opties binnen een goede afstand van de luchthaven terug te vinden. Zo is er het Apartment Rustic Curaçao op een kilometer of de Carribean Flower Apartments op 4 kilometer. Zoek je meer luxe en comfort? Dan vind je op 7 kilometer van het vliegveld het Hilton terug.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Op zoek naar vliegtickets voor een heerlijke zonvakantie naar Curacao? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Curacao te gaan!

informatie

Praktische informatie over Curaçao

  • Tijdzone: Zomertijd 6 uur vroeger, wintertijd 5 uur vroeger
  • Klimaat: Tropisch
  • Munteenheid: Antilliaanse Gulden
  • Hoofdstad: Willemstad
  • Aantal inwoners: 160.000

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...