Belangrijk om direct te regelen!

Regel nu meteen de belangrijke zaken die je bij aankomst op het vliegveld van Curacao geregeld moet hebben. Zo kom je niet voor verrassingen te staan bij aankomst en kun je jouw reis met een gerust hart vervolgen!

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Curacao Airport

Het vliegveld van Curaçao, ook wel gekend als Hato International Airport, is gelegen op zo’n 12 kilometer van de hoofdstad Willemstad. Hato International Airport verwerkt op jaarbasis bijna 2 miljoen toeristen en is druk bezig met de uitbreiding en verbetering van het vliegveld. Naast de instroom van toeristen uit het buitenland dient Curaçao Airport ook als transit voor de andere eilanden van de Nederlandse Antillen. De meeste toeristen voor deze parel van de Nederlandse Antillen komen uit de Verenigde Staten, maar Nederland is een vlotte tweede.

 

Waar ligt het vliegveld van Curacao?

Hato International Airport is dus gelegen op zo’n 12 kilometer afstand van Willemstad in het centrum van het eiland. De ligging aan de zee zorgt ervoor dat je een schitterend uitzicht mag verwachten bij het landen en opstijgen. Gesitueerd pal in het midden van de meeste toeristische trekpleisters is de ligging van deze luchthaven uitstekend gekozen. De grotten van Hato en de vlakte van Hato zijn terug te vinden op slechts een steenworp afstand van deze luchthaven.

Adres: Plasa Margaret Abraham, Curaçao

IATA-luchthavencode: CUR

Vliegtuigmaatschappijen die vliegen op Hato International Airport

Vanuit Nederland vliegen TUI en KLM op Hato International Airport. De meeste andere maatschappijen die de Nederlandse Antillen aandoen komt uit de Verenigde Staten of de andere eilanden in de buurt. Qua grote maatschappijen kan je nog American Airlines, Iberia en Air France verwachten. Tussen de verschillende eilanden van de Nederlandse Antillen vliegen? Dan is Insel Air en Pawa Dominicana de oplossing.

Vliegtijd naar Curacao

Schiphol is de enige luchthaven in Nederland die een rechtstreekse vlucht naar Curaçao aanbiedt. De vliegtijd is afhankelijk van de exacte vlucht zo’n 10 uur en 10 minuten tot enkele minuten langer. Belangrijk om te weten is dat je bij vertrek 2 uur op voorhand aanwezig dient te zijn op het vliegveld en er een tijdsverschil is van 6 uur in de zomer en 5 uur in de winter.

Reistijd naar het centrum van Willemstad

Het vliegveld van Curaçao ligt op slechts 12 kilometer van het mooie Willemstad. Bovendien is het wegennet van het vliegveld richting Willemstad in vrij goede staat. Langer dan een kwartiertje ben je dan ook nooit onderweg naar centrum Willemstad.

Vertrektijden en aankomsttijden

Hato International Airport verwerkt per dag maar een beperkt aantal vluchten en de meeste vluchten zijn dan nog richting de andere Nederlandse Antillen. Dat merk je ook aan de aankomst- en vertrektijden. Midden in de nacht aankomen of vertrekken van het vliegveld is uitgesloten. De vroegste vluchten vertrekken rond 9 uur in de ochtend terwijl de laatste vluchten reeds vertrekken ruim voor 23 uur.

Roken

Roken op het vliegveld van Curaçao is toegestaan op de daartoe voorziene plaatsen, maar dat kan even zoeken zijn. Er is een smoking lounge aanwezig in de 5 Star sports bar. Er hangt een bordje dat zegt dat een consumptie verplicht is, maar in de praktijk houden ze je daar niet aan.

Winkelen op Hato International Airport

Op het laatste moment nog een leuk souvenir vinden voor je de vlucht terug neemt op het vliegveld? Dan zijn er op Hato International Airport gelukkig wel wat winkels terug te vinden. Zowel op de begane grond als op de eerste etage vind je een ruime selectie terug aan winkels vol elektronica, delicatessen, souvenirs, mode, parfum en meer. Er is ook een supermarktje en de openingstijden zijn vanaf de eerste vlucht aankomt tot de laatste vlucht vertrekt.

Restaurants op de luchthaven van Curacao

Een paar uur wachten op het vliegveld van Curaçao en honger? Dan is een hapje eten altijd een goed idee. Op de eerste verdieping vind je een restaurant, een sport bar, een gezellig café en een Sushi restaurant terug. Daarnaast is er op de begane grond ook fast food en een pizzeria terug te vinden. Voor elk wat wils!

Openbaar vervoer

Curaçao is een te klein eiland om een treinverbinding mogelijk te maken. Sowieso zijn de opties voor openbaar vervoer vrij beperkt. Er is een busdienst die je naar alle uithoeken van het eiland brengt, maar echt betrouwbaar en frequent zijn de uurregelingen niet.

Vliegtickets Curacao

Op zoek naar vliegtickets voor een heerlijke zonvakantie naar Curacao? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Curacao te gaan!

Praktische zaken om te regelen op Curacao Airport

Hotels vlakbij Hato International Airport

Curaçao is net als de andere Nederlandse Antillen niet bepaald een gigantisch eiland. Desondanks is er op het terrein van het vliegveld een goed hotel terug te vinden met het Curaçao Airport Hotel. Net door de kleinschaligheid en de toeristische inslag van dit paradijselijke eiland zijn er heel wat opties binnen een goede afstand van de luchthaven terug te vinden. Zo is er het Apartment Rustic Curaçao op een kilometer of de Carribean Flower Apartments op 4 kilometer. Zoek je meer luxe en comfort? Dan vind je op 7 kilometer van het vliegveld het Hilton terug.

Bekijk hieronder hotels nabij Curacao Airport via Booking.com:


Booking.com

Auto huren Hato International Airport

Curaçao is al bij al een klein eiland wat het mogelijk maakt om met een huurauto in korte tijd het hele eiland te ontdekken. Hato International Airport telt 5 autoverhuurbedrijven: Alamo, Avis, Budget, Hertz, National en Thrifty zijn vertegenwoordigd. Het aanbod is relatief groot te noemen, maar toch is het verstandig om ruim van te voren jouw wagen te reserveren. Zeker in het hoogseizoen is het huren van een auto ontzettend populair. Op de website EasyTerra kan je simpel de prijzen vergelijken en een auto reserveren. Liever lokaal? Ook SunnyCars is aanwezig in Willemstad.

Taxikosten Hato International Airport

Taxi’s op Curaçao zijn relatief goedkoop door de geringe afstanden op het eiland. Bij aankomst op Hato International Airport kan je ze aan de terminal niet missen: de letters TX op het nummerbord duiden een taxi aan. Er geldt een vast tarief voor vier personen tussen 6 uur in de ochtend en 11 uur ’s avonds, ’s nachts komt hier een toeslag van 25% bij. Reken op zo’n 20 à 30 dollar afhankelijk van de bestemming.

Parkeren vliegveld Curacao

Hato International Airport is een te kleine luchthaven om een indrukwekkende parkeerplaats te voorzien. Wel is er een parkeerterrein dat werkt via een parkeerkaart uit een automaat. Net zoals in Nederland tik je met de parkeerkaart uit en betaal je vervolgens het verschuldigde bedrag. Het parkeren zelf is relatief goedkoop met een tarief van zo’n 4 dollar voor het eerste uur en een dagtarief van omgerekend 25 euro. Verlies je de parkeerkaart of sta je er langer dan drie dagen? Dan stijgt de prijs naar 75 euro.

Vliegveld Curaçao Hato International airport
4.6 sterren (10x)