Praktische informatie over Cyprus Airport

Het grootste vliegveld van Cyprus, zowel Larnaca International Airport als Cyprus Airport genoemd, is één van de belangrijkste schakels van het vliegverkeer tussen het Midden-Oosten en Europa.

Per jaar verwerkt deze luchthaven meer dan 5 miljoen passagiers waarvan ongeveer de helft het eiland zelf komt bezoeken. Omdat het vliegveld nooit voor dit volume bedoeld was werd de infrastructuur in 2009 stevig aangepakt.

Een nieuwe moderne terminal werd geopend en de toegangswegen verbeterd. Ook onder Nederlanders is Cyprus een populaire vakantiebestemming al is de populariteit de laatste jaren wel tanende.

Veelgestelde vragen

Larnaca International Airport ligt, zoals de naam al doet vermoeden, zo’n 8 kilometer ten zuiden van de stad Larnaca op het Griekse gedeelte van Cyprus. De ligging zorgt ervoor dat quasi alle toeristen die ten oosten van Limassol moeten zijn via dit vliegveld komen. Ben je van plan om richting het westen van het eiland te trekken? Dan is de luchthaven van Paphos een beter idee.

Van Schiphol ben je zo’n 4 uur en tien minuten onderweg naar Larnaca Airport. Ook vanaf de luchthaven van Rotterdam-Den Haag is de vliegtijd iets meer dan vier uur voor je voet aan de grond zet in Cyprus. Vertrek je vanaf Eindhoven? Dan doe je er 9 minuten minder lang over.

Cyprus is één van de belangrijkste transits richting het Midden-Oosten wat betekent dat er een ontzettend grote diversiteit aan luchtvaartmaatschappijen van en naar Larnaca Airport vliegen. Voor de Nederlandse toerist zijn de belangrijkste daarvan echter Transavia, Aegean Airlines, Wizz Air, Ryanair en Aeroflot. Op vliegtickets.nl en Expedia.nl kan je de prijzen van de tickets vergelijken tussen de verschillende luchtvaartmaatschappijen wat vast en zeker aan te raden valt.

Larnaca International Airport biedt een grote diversiteit aan parkeermogelijkheden. Zo zijn er de opties Short Stay, Long Stay Covered en Long Stay Uncovered. Deze laatste twee komen eigenlijk neer op overdekt of onoverdekt parkeren. Het spreekt voor zich dat onoverdekt lang parkeren de meest voordelige optie is met een prijskaartje van 10 euro voor één dag en vier euro per bijkomende dag. Overdekt parkeren is 12 euro voor de eerste dag en 9 euro per bijkomende dag. Short Stay is e duurste optie. Hoe dan ook is het mogelijk om online een reservatie te maken.

Larnaca Airport ligt op 8 kilometer ten zuiden van de stad Larnaca aan de zuidkust van Cyprus. Het vliegveld ligt aan de autosnelweg A3, die in 2009 samen met de terminal werd vernieuwd, wat ervoor zorgt dat je in minder dan 15 minuten in het centrum van de stad staat.

Larnaca International Airport is één van de drukste luchthavens van Europa en werkt dan ook bijna de klok rond. De vertrektijden kan je verwachten zo vroeg als vier uur, al zijn de meeste vluchten richting Nederland pas vanaf latere uren ingepland. De laatste aankomsttijden zijn relatief vroeg met de laatste vluchten die altijd voor 23 uur in de avond aangekomen zijn.

Roken op het vliegveld van Larnaca is enkel toegestaan in de speciaal daartoe voorziene zones. Roken is toegestaan na de security check net achter de Burger King en Costa Coffee. Alles bij elkaar genomen is dit wel niet de leukste plek om een sigaret op te steken, maar voor wie echt niet zonder kan is het meer dan voldoende.

Larnaca International Airport heeft voor een luchthaven van zijn omvang een ontzettend beperkt aanbod aan winkels. Meer dan het absolute minimum moet je hier niet verwachten. Dat betekent dat er een winkel met souvenirs is, een kledingzaak, parfurmerie, een krantenwinkel en ook een winkel met enkele lekkernijen voor op het vliegtuig. Stel je aankopen dus zeker niet uit tot het vliegveld als je niet wilt dat teleurstelling jouw deel wordt.

Net als bij de winkels moet gezegd worden dat het aanbod aan culinaire mogelijkheden op het vliegveld van Cyprus tamelijk beperkt is. In de vertrekhal is er een snackbar en een restaurant plus een café in de centrale hal. Ook is er met de Burger King een optie tot Fast food en een heus Japans restaurant terug te vinden.

Informatie over het vliegveld van Cyprus

vliegtickets zoeken naar Cyprus Airport
Vliegtickets zoeken naar Cyprus Airport

Op zoek naar vliegtickets naar Cyrpus Airport? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Cyprus te gaan!

Auto huren op Cyprus Airport
Auto huren op Cyprus Airport

Op het vliegveld zelf zijn er vier maatschappijen van huurauto’s aanwezig. Niet toevallig gaat het ook om enkele van de grootste namen in de sector: Europcar, Sixt, Budget en Astra/Petsas. Hoe dan ook is het een goed idee om op voorhand jouw auto te reserveren: zo vermijd je onaangename verrassingen. Zeker tijdens de zomermaanden zijn huurauto’s ontzettend populair op het eiland. Via de website EasyTerra Autohuur kan je zowel de prijzen vergelijken als een reservatie maken. Die prijzen vergelijken is overigens geen overbodige luxe: dat kan al snel enkele tientallen euro’s schelen.

hotels vlakbij Cyprus airport
Hotels vlakbij Cyprus Airport

Op het vliegveld zelf zijn er vier maatschappijen van huurauto’s aanwezig. Niet toevallig gaat het ook om enkele van de grootste namen in de sector: Europcar, Sixt, Budget en Astra/Petsas. Hoe dan ook is het een goed idee om op voorhand jouw auto te reserveren: zo vermijd je onaangename verrassingen. Zeker tijdens de zomermaanden zijn huurauto’s ontzettend populair op het eiland. Via de website EasyTerra Autohuur kan je zowel de prijzen vergelijken als een reservatie maken. Die prijzen vergelijken is overigens geen overbodige luxe: dat kan al snel enkele tientallen euro’s schelen.

taxikosten en reserveren
Taxikosten en reserveren

De luchthaven van Cyprus biedt heel wat opties om een taxi te nemen richting de rest van het eiland. Bovendien vallen de prijzen reuze mee naar Nederlandse normen. Voor slechts 15 euro neem je een taxi van het vliegveld naar het centrum van de stad. Wil je naar Limassol? Reken dan op 60 euro. Op voorhand eentje reserveren? Dat kan via Taxi2Airport.

openbaar vervoer
Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer nemen vanaf Larnaca International Airport? Vanaf het vliegveld verbinden meerdere buslijnen het centrum van de stad. In 15 tot 30 minuten kan je voor een ticketje van slechts 1,5 euro in Larnaca centrum staan.

informatie

Informatie over Cyprus Aairport

  • Adres: Larnaca International Airport, c7130 Larnaca
  • IATA-luchthavencode: LCA
  • Aantal passagiers: 7.500.000

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...