Belangrijk om direct te regelen!

Regel nu meteen de belangrijke zaken die je bij aankomst op Dortmund Airport, Flughafen Dortmund, geregeld moet hebben. Zo kom je niet voor verrassingen te staan bij aankomst en kun je jouw reis met een gerust hart vervolgen!

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Dortmund en Dortmund Airport

Dortmund Airport bestaat al sinds het jaar 1918 en al vanaf 1925 worden er commerciële vluchten vanaf deze luchthaven gedaan. Het was lange tijd de drukste luchthaven van West-Duitsland, maar in de Tweede Wereldoorlog werd het vliegveld niet langer ingezet voor de burgerluchtvaart. In 1979 werd deze dienst pas weer voortgezet. Vandaag de dag kent de luchthaven zo’n 2 miljoen passagiers.

Waar ligt het vliegveld van Dortmund?

De luchthaven van Dortmund (IATA-code DTM) ligt ten oosten van het stadscentrum, op zo’n 15 km afstand. Met de auto is het zo’n 15 tot 20 minuten rijden voor je het centrum van de stad bereikt.

Over Dortmund

Dortmund is voor Duitse begrippen nog een relatief kleine stad, maar er valt van alles te beleven. In het centrum zie je nog sporen van de middeleeuwen. Bekend is de Hellweg, die in die tijd erg belangrijk was voor de handel. Ook Zollen II/IV Colliery is de moeite van een bezoek waard. Vroeger was dit een kolenmijn, vandaag de dag is het een museum waar je vroeger tijden kunt herbeleven. Wil je een slot bezoeken, dan is Haus Dellwig een aanrader. Voor alle leeftijden is er wel iets moois te vinden in Dortmund!

Adres: Flughafenring 2, 44319 Dortmund, Duitsland

IATA-luchthavencode: DTM

Vliegtuigmaatschappijen die vliegen op Dortmund Airport

Op Dortmund Airport vliegen vele luchtvaartmaatschappijen. De luchthaven is sterk gegroeid doordat het de thuisbasis is van een van de bekendste budgetmaatschappijen: easyJet. Ook WizzAir en Ryanair zal je er vaak tegenkomen. Voor een volledige lijst van luchtvaartmaatschappijen kun je een kijkje nemen op: https://www.dortmund-airport.nl/luchtvaartmaatschappijen.

Vliegtijd naar Dortmund

Vanaf Amsterdam is het ongeveer 30 minuten vliegen naar Dortmund. Vanwege de geringe afstand zijn er doorgaans maar weinig vluchten beschikbaar vanuit Nederland. Wel is Dortmund een geliefde luchthaven onder de Nederlanders voor langere vluchten naar het buitenland.

Reistijd naar centrum vanaf Dortmund Airport

Vanaf Dortmund Airport is het zo’n 15 km tot het centrum van de stad. Met de auto kost je dit ongeveer 15 tot 20 minuten, afhankelijk van de verkeersdrukte. Je kunt ook ervoor kiezen om met een shuttlebus naar station Holzwickede te reizen. Dit kost je maar ongeveer 5 minuten en vanaf daar kun je met het openbaar vervoer verdergaan naar je bestemming.

Vertrektijden en aankomsttijden

De vertrektijden en aankomsttijden voor de luchthaven van Dortmund variëren per dag. Je kunt de actuele tijden het beste bekijken op vluchttijden.com. Hier vind je ook informatie over eventuele vertragingen.

Roken

In principe is roken op geen enkele Europese luchthaven toegestaan. Ook op het vliegveld van Dortmund mag er dan ook niet gerookt worden.

Winkels op Dortmund Airport

Op alle drie de verdiepingen vind je winkels. Heb je een geldige instapkaart, dan kun je ook winkelen bij de Heinemann Duty Free-shop.

Restaurants op de luchthaven

Ook restaurants zijn voldoende vertegenwoordigd op de luchthaven. Je kunt hier op je gemak een hapje eten, maar ook een gemakkelijke maaltijd halen.

Openbaar vervoer

Vanaf Airport Dortmund rijdt er elk halfuur een shuttlebus die je naar Bahnhof Holzwickede kan brengen. Daar vandaan kun je dan met de trein verder naar een andere bestemming. Het kost je dan nog 19 minuten om het centrum van Dortmund te bereiken. Je kunt ook de bus nemen. De AirportExpress rijdt elk uur en het kost je dan zo’n 25 minuten om in het centrum te komen. Voor kinderen tot en met 5 jaar is dit vervoer gratis.

Overige informatie

  • Je kunt geen bagage stallen op Dortmund Airport.
  • Voor mindervaliden zijn er diverse services en voorzieningen. Mocht je de hulp van het personeel ter plaatse nodig hebben, dan is het goed om dit van tevoren aan te geven. Het personeel staat dan voor je klaar bij aankomst. Er zijn bijvoorbeeld rolstoelplaatsen in de cabine, rolstoeltrappen en faciliteiten voor slechtzienden of doven.

Vliegtickets Dortmund Airport

Op zoek naar vliegtickets naar Dortmund Airport? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Dortmund te gaan!

Praktische zaken om te regelen op Dortmund Airport

Hotels vlakbij vliegveld Dortmund

Op Dortmund Airport zelf zijn geen hotels, maar er zijn voldoende hotels in de buurt te vinden. Het ibis budget Hotel is het dichtstbijzijnde hotel, maar ook het Best Western is niet ver. Verder zijn er in het centrum van de stad veel hotels beschikbaar. Kijk voor een actueel aanbod op Booking.com.

Bekijk hieronder hotels nabij Dortmund Airport via Booking.com:


Booking.com

Auto huren op luchthaven Dortmund

Wil je een auto huren op Dortmund Airport? Dan kun je terecht bij de balies in de aankomsthal, op verdieping 0. Je vindt hier onder andere Europcar, Sixt, Thrifty en Avis. De huurauto’s worden klaargezet in parkeergarage P1. Je kunt je auto ook van tevoren online reserveren. De prijzen vergelijk je bijvoorbeeld via HAPPYCAR of EasyTerra.

Het huren van een auto op Dortmund Airport kun je het beste voordelig doen via CarDelMar.

CarDelMar huurauto's - Wereldwijd · Makkelijk · Goedkoop

Taxikosten Dortmund Airport

Een taxi naar het centrum van Dortmund kost al gauw € 30. Wanneer je na 22.00 uur of op zon- of feestdagen een taxi neemt, is dit nog wat duurder. Bij de aankomsthal zijn altijd beschikbare taxi’s te vinden. Ook bij een taxi heb je de mogelijkheid om die van tevoren online te reserveren, zodat je verzekerd bent van de beste prijs. Een taxi boeken kan via TaxiTender of Taxi2Airport.

Parkeren vliegveld Dortmund

Bij Dortmund Airport is voldoende ruimte om je auto te parkeren. Vooral voor de lange termijn vallen de prijzen mee. Wil je ondergronds parkeren, dan kun je in P1 terecht. P2, P4 en P5 zijn parkeergarages boven de grond. Verder zijn er nog 3 onoverdekte parkeerterreinen: P3, P6 en P7. Je kunt je parkeerplaats gewoon online reserveren. P6 is het voordeligst, hiervandaan is een bus transfer naar het vliegveld van Dortmund voor € 2. Voor 1 uur betaal je € 2, voor 1 dag € 15, voor 1 week € 45 en voor 3 weken € 69. P1 is dichterbij, maar ook duurder, namelijk € 5 voor 1 uur, € 29 voor 1 dag, € 86 voor 1 week en € 105 voor 3 weken.

Parkeerplaatsen vooraf vastleggen op de luchthaven van Dortmund kan via Parlick.

Dortmund Airport, Flughafen Dortmund
1 sterren (2x)