WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Dubai

Dubai International Airport is het belangrijkste vliegveld van Dubai. Het vliegveld wordt door Nederlanders veel gebruikt om over te stappen naar vluchten naar Azië en Australië.

Dit wordt wel een hub genoemd. Om deze reden zijn er ook veel rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Dubai.

Dubai International Airport is het grootste qua internationaal verkeer en vervoert jaarlijks ruim 66 miljoen passagiers.

Auto huren
Auto huren

Er zijn verschillende verhuurbedrijven op het vliegveld. Er zijn balies van de autoverhuurbedrijven Hertz, Payless Car Rental, Sixt, Diamondlease, Dollar, Europcar en Fast Rent A Car. Het is niet moeilijk om deze balies te vinden. Het is handig om vooraf op internet de prijzen te vergelijken en een auto te reserveren vanaf het vliegveld van Dubai. Dit scheelt weer wachttijd. Op deze manier kun je ook profiteren van de aanbiedingen die er mogelijk zijn.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Met de taxi kost het ongeveer 15 euro om van het vliegveld naar het centrum van de stad te reizen. De reistijd is ongeveer 20 minuten. Je kunt vooraf een taxi regelen via Taxi2Airport. Dit is handig als je niet wilt wachten.

Hotels boeken
Hotels boeken

Binnen 2 kilometer vanaf het vliegveld zijn er verschillende hotels te vinden. Je kunt overnachten bij Dubai International Terminal Hotel, Premier Inn International Airport, Holiday Inn Express Airport, Sleep ‘n fly Sleeplounge – Dubai Airport Concourse A, Roda Al Bustan Hotel, Jumeirah Creekside Hotel, Le Méridien Dubal Hotel & Conference Centre, Domme Hostel en Millennium Airport Hotel.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

De lijst van vliegtuigmaatschappijen die vliegen op deze airport is lang. Je kunt deze lijst vinden op de website van het vliegveld zelf. In ieder geval vliegen KLM, Qantas, Transavia, flydubai en Emirates op deze airport.

informatie

Praktische informatie over Dubai

  • Tijdzone: Nederland + 2 uur
  • Klimaat: Woestijnklimaat
  • Munteenheid: Dirham
  • Hoofdstad: Dubai
  • Aantal inwoners: 3.3 miljoen

Handige reistips & deals

Een stedentrip naar Valencia - Verken de wereld

Een stedentrip naar Valencia - Verken de wereld

Valencia is een kosmopolitische stad in Europa die rijk is aan historie, cultuur en activiteiten. Of je nu voor zaken of voor je plezier reist, een stedentrip ...

Vlucht gemist door drukte Schiphol Hier heb je recht op

Vlucht gemist door drukte Schiphol? Hier heb je recht op

Het domineert het nieuws al een paar maanden: de wachtrijen op Schiphol. Een hoop reizigers zijn inmiddels gedupeerd vanwege een vertraagde of geannuleerde vlu...