Praktische informatie over Dublin Airport

Dublin Airport is een middelgrote luchthaven die zich niet alleen het grootste vliegveld van Ierland mag noemen, maar ook de thuisbasis is van Ryanair en Air Lingus. Gelegen net ten noorden van de Ierse hoofdstad verwerkt dit charmante vliegveld op jaarbasis bijna 28 miljoen passagiers.

Het doel van de meeste bezoekers laat zich gemakkelijk raden: de historische Ierse hoofdstad ontdekken of doorreizen naar het charmante Ierse platteland. De laatste jaren zit een vakantie naar Ierland ook in Nederland in de lift.

Desondanks blijft het totale aantal bezoekers uit onze contreien relatief beperkt: Nederlands zal je niet snel horen.

Veelgestelde vragen

Dublin Airport is gelegen op 12 kilometer ten noorden van de Ierse hoofdstad in het uiterste oosten van het land, vlak aan de snelweg M1 die jou in geen tijd tot aan het centrum brengt. Dat betekent ook dat landen op Dublin Airport een landing is met zich op zee: een adembenemende ervaring.

Vlieg je vanaf Schiphol naar de Ierse hoofdstad? Dan is de vliegtijd ongeveer 1 uur en 40 minuten op enkele minuten na afhankelijk van het weer en de maatschappij. Vanaf Eindhoven doe je er in de regel enkele minuten minder over. Vergeet daarbij niet dat de klok een uurtje terug moet gedraaid worden bij aankomst in Ierland!

Vanuit Nederland richting Ierland vliegen kan op twee manieren. Vanaf Schiphol bieden Ryanair, KLM en Air Lingus rechtstreekse vluchten aan. Het beste alternatief is het vliegveld van Eindhoven waar je met Ryanair richting Ierland trekt. Ook KLM biedt vluchten aan vanaf Eindhoven, maar dat komt in de praktijk neer op een bus richting Schiphol om vanaf Amsterdam te vertrekken.

Nabij het vliegveld liggen drie parkeergarages die voor kort en lang parkeren gebruikt kunnen worden. Bij Terminal 1 en 2 vind je diverse parkeergarages voor kort parkeren terug. Net iets verder van het vliegveld bevinden zich de Long Term parkeerplaatsen. Leuk is dat er 24 uur per dag een shuttle bus tussen deze parkeergarages en het vliegveld rijdt. Qua prijzen mag je rekenen op 40 euro per dag in de Short Term garages en nauwelijks 50 tot 60 euro per week bij de Long Term parkeerplaatsen.

Het vliegveld ligt op 12 kilometer afstand van de Ierse hoofdstad en is handig gelegen aan de snelweg M1. Dat betekent dat je vanaf de luchthaven zo de snelweg op rijdt en binnen de 20 tot 30 minuten in het centrum van de stad aankomt. Kies je voor de bus? Reken dan op gemiddeld 40 tot 45 minuten.

Het vliegveld van Dublin werkt bijna de klok rond en ontvangt vliegtuigen van over de hele wereld. Dat betekent dan ook dat de aankomsttijden gespreid zijn over de dag gaande van 4 uur ’s nachts tot 22 uur in de avond. Hetzelfde kan overigens gezegd worden van de vertrektijden waarbij vooral het vertrek rond 6 uur in de ochtend populair is richting Amsterdam.

Net als bij de meeste luchthavens is roken slechts in bepaalde zones toegestaan. Bij Food Court 2 vind je het Garden Terrace waar roken toegestaan is. Vanaf Terminal 2 betekent dit wel een fikse wandeling van zo’n 10 à 15 minuten.

Aan winkels is er geen gebrek op dit vliegveld. Zo vind je alleen al in de sector van de beauty maar liefst 70 verschillende winkels terug met klinkende namen als Chanel en MAC. Daarnaast shop je voor kleding bij Hugo Boss en Superdry en vind je alles terug van elektronica tot gadgets tot boekenwinkels en meer. Het winkelcentrum van de luchthaven heeft de klinkende naam The Loop meegekregen en is verspreidt over Terminal 1 en 2 waar je hoe dan ook wel iets naar jouw zin kunt vinden.

Honger is geen gevoel dat op dit vliegveld makkelijk te krijgen is. Het indrukwekkende winkelconcept The Loop zorgt ook voor de nodige culinaire hoogtepunten en voor iedere smaak is er wel iets terug te vinden. Fast Food, klassieke Franse keuken, sushi, broodjes en een pizzeria. Het is er allemaal.

Informatie over het vliegveld van Dublin

vliegtickets Dublin Airport
Vliegtickets zoeken naar Dublin Airport

Op zoek naar vliegtickets naar Dublin Airport? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Dublin te gaan!

auto huren Dublin Airport
Auto huren op Dublin Airport

Net zoals op zo goed als elke andere luchthaven die naam waardig is het ook op het vliegveld van Dublin mogelijk om een auto te huren. Op het vliegveld zelf zijn Hertz, Budget, Avis, Sixt, Dooley, Enterprise en Europcar aanwezig. Wendt je tot de aankomsthal van Terminal 1 of de parkeergarage van Terminal 2. Ondanks het grote aanbod blijft het aangewezen om op voorhand een reservering te maken om onaangename verrassingen te vermijden. De prijzen vergelijken en een dergelijke reservering maken kan via EasyTerra.

hotel Dublin Airport
Hotels vlakbij Dublin Airport

Als je voor zaken op reis bent in Ierland of gewoon geen trek hebt in nog een grote afstand af te leggen voor of na jouw vlucht is een hotel nabij het vliegveld altijd een goed idee. Binnen de straal van twee kilometer van de luchthaven af vind je heel wat leuke hotels terug met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Zo is er het Maldron Hotel Dublin Airport, het Radisson BLU Hotel Dublin Airport en uiteraard het Carlton. Voor een iets beperkter budget vind je op 4 kilometer van het vliegveld het Dublin Airport Manor by theKeycollection terug.

taxi Dublin Airport
Taxikosten & reserveren

Liever niet met de auto, maar met de taxi? Die vind je terug aan de uitgang van Terminal 1 en Terminal 2. Het is zoals altijd aangeraden om de meter goed in de gaten te houden zodra je vertrekt. Als prijsindicatie: een rit naar het centrum van de Ierse hoofdstad kost zo’n 30 euro overdag. Tijdens de nacht en op zon- en feestdagen betaal je net wat meer. Ook een taxi kan je op voorhand reserveren via de website Taxi2Airport.

openbaar vervoer Dublin Airport
Openbaar vervoer

Vanaf de luchthaven kan je de Airlink Express bussen nemen die jouw tot centrum Dublin brengen in goed een half uurtje. Daarnaast is er ook het normale openbaar vervoer die per dag zo’n 700 bussen van en naar het vliegveld aanbieden. Het nadeel? Meer stops, langer wachten en het kan soms wel eens een zoektocht zijn.

informatie

Informatie over Dublin Airport

  • Adres: CQG2+H2 Dublin, County Dublin, Ierland
  • IATA-luchthavencode: DUB
  • Aantal passagiers: 28.000.000

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...