Belangrijk om direct te regelen!

Regel nu meteen de belangrijke zaken die je bij aankomst op Düsseldorf Airport, Flughafen Düsseldorf, geregeld moet hebben. Zo kom je niet voor verrassingen te staan bij aankomst en kun je jouw reis met een gerust hart vervolgen!

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Düsseldorf en Düsseldorf Airport

Flughafen Düsseldorf is het op twee na grootste vliegveld in Duitsland. Het is ook van de oudere luchthavens in het land omdat het in 1923 is opgericht. Er zijn 3 terminals op Düsseldorf Airport die relatief modern zijn. Jaarlijks komen er ongeveer 25 miljoen reizigers op het vliegveld.

Waar ligt het vliegveld van Düsseldorf?

De luchthaven van Düsseldorf ligt ten noorden van de stad op ongeveer 9 kilometer. Het vliegveld ligt dicht bij de autosnelweg A44 ter hoogte van afrit 31. Er is een treinstation waar je centraal station in de stad in ongeveer een kwartier bereikt.

Over Düsseldorf

Düsseldorf ligt in de Rijnvlakte aan de rechteroever van de rivier. De stad heeft ongeveer 600.000 inwoners en is de hoofdstad van Noordrijn-Westfalen. De stad maakt deel uit van de agglomeratie Rijn-Ruhr, het grootste industriegebied in Europa. De stad is in 1135 gesticht door Keizer Barbarossa. Hij liet hier een versterking bouwen om de scheepvaart op de Rijn te beschermen en te belasten. In 1288 kreeg de nederzetting stadsrechten. Na de Eerste Wereldoorlog was Düsseldorf gedurende 5 jaar bezet door Franse en Belgische troepen.

Adres: Flughafenstraße 105, 40474 Düsseldorf, Duitsland

IATA-luchthavencode: DUS

Aantal passagiers: 24.283.967

Vliegtuigmaatschappijen die vliegen op Düsseldorf Airport

Alle grote luchtvaartmaatschappijen uit Europa waaronder KLM en Lufthansa maken gebruik van Aiport Düsseldorf. De luchthaven is vooral in het zomerseizoen ook een belangrijk vetrekpunt voor vluchten naar het zuiden van Europa voor miljoenen toerusten. Alle maatschappijen die gebruik maken van luchthaven Düsseldorf vind je op DUS.com.

Vliegtijd naar Düsseldorf

De vluchttijd naar Airport Düsseldorf vanaf een Nederlands vliegveld is ongeveer 1 uur. Tussenstops zijn niet gebruikelijk op deze korte route en op je ticket kan je de exacte duur van de vlucht zien.

Reistijd naar centrum vanaf Düsseldorf Airport

Het vliegveld Düsseldorf ligt aan de snelweg A44. De afstand naar het centrum van de stad is ongeveer 9 kilometer. Met een taxi of huurauto ben je binnen een kwartier in de stad. De trein of metro doen er 12 minuten over om van het vliegveld van Düsseldorf het centraal station in de stad te bereiken.

Vertrektijden en aankomsttijden

Informatie over vertrektijden en aankomsttijden op Airport Düsseldorf kan je vinden op vluchttijden.com, Actuele informatie over vertragingen en annuleringen worden hier ook bijgewerkt.

Roken

Het is niet toegestaan om te roken op luchthaven Düsseldorf. Alleen op plaatsen waar uitdrukkelijk is vermeld dat dit een rookzone is, mag je een sigaret opsteken.

Winkels op Airport Düsseldorf

Als een van de grotere vliegvelden in Duitsland heeft Airport Düsseldorf een relatief groot winkelcentrum met een gevarieerd aanbod. Hier kan je onder meer tax-free artikelen kopen. Er is een groot aanbod van koffers en parfums tegen aantrekkelijke prijzen.

Restaurants op de luchthaven

Op Airport Düsseldorf is er een behoorlijk aanbod aan horecagelegenheden. Je kan terecht voor warme en koude drankjes in diverse bars. Naast snacks kan je ook uitgebreid lunchen op dineren in de vertrekhal. Er is keuze uit internationale gerechten.

Openbaar vervoer

Airport Düsseldorf heeft een eigen treinstation en ook aansluiting op de metro. Het treinstation ligt enkele kilometers ten noorden van het vliegveld en de Sky Train Monorail brengt u hier naartoe. Het metrostation ligt onder Terminal C. Op werkdagen overdag gaat er iedere 20 minuten een trein en een metro naar het centrum van de stad. In de avonduren en in het weekend kun je 2 keer per uur opstappen. De reisduur is 12 minuten, tickets zijn verkrijgbaar bij de automaten in de terminal.

Overige informatie

  • Op het hele vliegveld Düsseldorf is er gratis wifi.
  • Er zijn bagagekluizen waar je tijdelijk je koffers of andere zaken kan opslaan. Airport Düsseldorf heeft uitgebreider faciliteiten met voorzieningen voor zakelijke reizigers. Neem hiervoor contact op met de algemene informatiebalie.
  • Het vliegveld is goed toegankelijk voor mindere mobiele reizigers. Er zijn aangepaste toiletten en telefoons. Ook kan je op aanvraag gebruik maken van een parkeerplaats voor gehandicapten. Vergeet nooit contact op te nemen met je luchtvaartmaatschappij als je met een rolstoel reist.

Vliegtickets Düsseldorf Airport

Op zoek naar vliegtickets naar Düsseldorf Airport? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Düsseldorf te gaan!

Praktische zaken om te regelen op Düsseldorf Airport

Hotels vlakbij vliegveld Düsseldorf

Er zijn geen hotels op het terrein van de luchthaven Düsseldorf, maar het meest nabijgelegen hotel bevindt zich op enkele kilometers afstand. Informatie over alle hotels in Düsseldorf en omgeving staat vermeld op Booking.com. Naast een beschrijving van de accommodatie en de omgeving kan je hier ook de beschikbaarheid en prijzen checken. Als je vaker via de site boekt kom je in aanmerking voor korting en er zijn regelmatig aanbiedingen.

Bekijk hieronder hotels nabij Düsseldorf Airport via Booking.com:


Booking.com

Auto huren op luchthaven Düsseldorf

Op het vliegveld van Düsseldorf zijn 9 autoverhuurbedrijven gevestigd waaronder Europcar, Hrifty en Avis. De huurauto’s staan klaar tegenover parkeerplaats P7. Als je online een huurauto reserveert weet je zeker dat die klaar staat bij je aankomst. Door te vergelijken op de sites kan je ook de meest aantrekkelijke optie wat prijs en voorwaarden betreft kiezen. Het huren van een auto op Düsseldorf Airport kun je het beste voordelig doen via CarDelMar.

CarDelMar huurauto's - Wereldwijd · Makkelijk · Goedkoop

Taxikosten Düsseldorf Airport

Een taxi van de luchthaven Düsseldorf naar het centrum van de stad kost gemiddeld € 30. De rit duurt ongeveer een kwartier. De Messe in Düsseldorf is dichter bij het vliegveld. De kosten voor een rit naar die bestemming bedragen gemiddeld € 20. Het wordt aanbevolen om vooraf een taxi online te reserveren. Dan heb je zekerheid dat er vervoer beschikbaar is bij je aankomst. Een taxi boeken kan via TaxiTender of Taxi2Airport.

Parkeren vliegveld Düsseldorf

Er zijn meer dan 20.000 parkeerplaatsen bij Airport Düsseldorf waarvan de meeste overdekt zijn. Als je alleen passagiers komt ophalen of afzetten kan je maximaal gedurende 10 minuten gratis gebruikmaken van de 80 plaatsen voor de terminal. Het zal duidelijk zijn dat het hier regelmatig erg druk is. Voor zeer korte parkeerduur kan je beter gebruik maken van de Kurzzeit plaatsen op P11 en P12. Deze liggen op loopafstand van de terminal. Als je gedurende langere tijd de auto bij de luchthaven wilt neerzetten, moet je goed opletten welke parkeergarage je kiest. Voor een periode van 3 weken betaal je in P1 en P2 € 714 en je moet rekenen op een rekening van € 514,50 in P3, P7 en P8. Niet overdekt parkeren kan je voor drie weken voor € 97 onoverdekt op P24 en P26.

Parkeerplaatsen vooraf vastleggen op de luchthaven van Düsseldorf kan via Parlick.

Düsseldorf Airport, Flughafen Düsseldorf
1 sterren (2x)