Praktische informatie over Eindhoven Airport

Steeds meer passagiers vliegen via Eindhoven Airport. Deze luchthaven ligt in Nederland en is na Amsterdam Airport Schiphol het drukste vliegveld van Nederland. Dit komt doordat de bestemmingen waarop wordt gevolgen steeds meer worden uitgebreid.

De verwachting is dat er ook volgend jaar weer meer passagiers gebruik zullen maken van deze luchthaven.

Veelgestelde vragen

Het vliegveld ligt in het zuiden van Nederland. Het vliegveld ligt ten westen van Eindhoven. De dichtstbijzijnde stad is Eindhoven. Deze stad is een gezellige Brabantse stad, waar onder andere verschillende musea te bewonderen zijn.

Wanneer je vanaf Eindhoven vliegt naar een bestemming zoals Mallorca dan doe je daar 2 uur en 20 minuten over. Het is vanaf Eindhoven net iets korter dan vanaf Schiphol Amsterdam. Vanaf Schiphol is de vliegtijd ongeveer 2 uur en 25 minuten.

Er zijn verschillende vliegtuigmaatschappijen die vliegen op en vanaf het vliegveld van Eindhoven. Enkele bekende maatschappijen die vanaf Eindhoven Airport vertrekken en hier ook landen zijn:

Je kunt al vliegtuigmaatschappijen die vliegen op deze luchthaven vinden op de website van het vliegveld zelf.

Parkeren kan op het vliegveld in verschillende klassen. Wanneer je een uurtje wilt parkeren, kost dat 4 euro. BudgetParking is voor 4 dagen of langer de meest goedkope manier om te parkeren op deze airport. Wanneer je een week wilt parkeren, kost dit 49 euro. Voor 3 weken parkeren betaal je 119 euro.

De beste prijs voor het parkeren van je auto op Eindhoven Airport vind je via Parkos.

Het vliegveld ligt vlakbij de stad Eindhoven. De afstand is maar 9 kilometer. Wanneer je met de auto gaat, duurt het ongeveer een kwartier voor je in het centrum bent. Het is ook goed mogelijk om met het openbaar vervoer naar het centrum te reizen, maar hier wordt later in dit artikel meer over verteld.

De vertrektijden en aankomsttijden van de verschillende vluchten vind je op de website van het vliegveld. Het is handig om voor vertrek te checken of je vertrektijd nog overeenkomt met wat op je ticket staat, zo kom je niet voor verrassingen te staan. Vrienden of familie die je komen ophalen, kunnen via de website ook in de gaten houden hoe laat je vlucht landt en of er sprake is van vertraging.

Het vliegveld is rookvrij. Het is toegestaan om te roken op het panoramaterras of bij de ingang van de luchthaven. Wanneer je bij de gates bent, is roken niet meer mogelijk.

Er is een volwaardig winkelaanbod. Van fashion tot literatuur. Van souvenirs tot fashion. Van lifestle tot de boodsochappen die nodig zijn. De meeste winkels bevinden zich voor de security check. Enkele voorbeelden van winkels die aanwezig zijn, zijn AKO, Aviflora, Before Take Off, B&S Shop Fly, RITUALS, Fashion&Travel en Victoria’s Secret.

Ontbijten, lunchen, dineren of gewoon een kopje koffie drinken. Het kan allemaal op deze kleine luchthaven. Je kunt terecht bij de AH To Go, Starbucks Coffee, La Place, Farm Food & Drinks, Tulip Inn en Upstairs.

Informatie over het vliegveld van Eindhoven

vliegtickets Eindhoven Airport
Vliegtickets zoeken vanaf Eindhoven

Op zoek naar de vliegtickets vanaf de luchthaven van Eindhoven? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen te gaan!

auto huren Eindhoven Airport
Auto huren op Eindhoven Airport

Er zijn verschillende balies bij de luchthaven voor het huren van een auto. Er zijn balies van de autoverhuurbedrijven van onder andere Hertz, Sixt, Enterprise, Avis en Europcar. Het is handig om van te voren je te verdiepen in de prijzen van de autoverhuurbedrijven, zodat je goed voorbereid bent. Op internet kun je de prijzen vinden en ook de verschillende aanbiedingen. Het huren van een auto op Eindhoven Airport kun je het beste voordelig doen via RentalCars.

hotel Eindhoven Airport
Hotels vlakbij Eindhoven Airport

Tulip Inn Eindhoven Airport ligt op 0,1 kilometer van het vliegveld. Binnen 4 kilometer van het vliegveld liggen onder andere de volgende hotels: Novotel Eindhoven, Campanile Hotel & Restaurant Eindhoven, en B&B Landgoed De Grote Beek.

taxi Eindhoven Airport
Taxikosten & reserveren

Het is handig om een taxi te reserveren wanneer je deze nodig hebt. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld Taxi2Airport gebruiken. Het kost ongeveer 25 euro om van het vliegveld naar het centrum van de stad of naar het treinstation te gaan. Dit kan via Taxi2Airport.

openbaar vervoer Eindhoven Airport
Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is gemakkelijk en goed geregeld. Met lijn 400 en 401 kun je vanaf het centraal station naar het vliegveld rijzen. Het is een directe verbinding en de bus vertrekt vier keer per uur. Je hoeft dus nooit lang te wachten voor je in de bus kunt stappen. Dit reisje duurt ongeveer 20 minuten. Met AirExpressBus is het mogelijk om vanaf het vliegveld naar een andere stad in Nederland te reizen. Je kunt bijvoorbeeld naar Amsterdam, Utrecht en Den Bosch. Wanneer je naar Amsterdam wilt, kost dat ongeveer 1 uur en 45 minuten. Tickets kun je op het vliegveld regelen, maar handiger is om dit vooraf online te regelen.

informatie

Informatie over Eindhoven Airport

  • Adres: Luchthavenweg 25, 5657 EA Eindhoven
  • IATA-luchthavencode: EIN
  • Aantal passagiers: 6.200.000

Praktische zaken om alvast geregeld te hebben voor vertrek

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...