Praktische informatie over Faro Airport

Faro Airport is het grootse vliegveld in de Algarve en wordt daarom ook wel Algarve Airport genoemd. Dit gebied in Portugal is een populaire bestemming voor met name Britten, Nederlanders en Belgen. Deze komen dan ook in groten getale, ieder jaar meer dan 8 miljoen.

Veelgestelde vragen

Airport Faro ligt 7 kilometer ten westen van Faro. De luchthaven Faro heeft een moderne terminal waar de aankomst- en vertrekhal zijn verbonden via een lange hal met servicebalies. De vernieuwde terminal is geschikt om de vele reizigers in de periode maart tot oktober op een efficiënte manier van dienst te zijn.

Een rechtstreekse vlucht van een Nederlandse luchthaven naar Faro Airport duurt ongeveer 3 uur. Als er een tussenstop staat gepland, kun je op je ticket zien hoe lang de vlucht in totaal zal gaan duren.

Het zijn vooral de prijsvechters die je aantreft op het vliegveld van Faro. De kleuren van Ryanair en easyJet overheersen in de zomermaanden. Een overzicht van alle maatschappijen die op Faro Airport vliegen, vind je op https://www.aeroportofaro.pt/en/fao/home.

Er zijn meerdere parkeerterreinen in de nabijheid van Airport Faro. Zowel voor een korte parkeerduur als een langer verblijf zijn er mogelijkheden. De twee duurdere terreinen liggen op 2 minuten van de terminal, voor een goedkopere plaats voor langere duur moet je een wandeling van 8 minuten over hebben. Op de duurdere parkeerterreinen betaal je ongeveer € 3 per uur, het dagtarief is € 10 en de teller loopt op naar € 210 voor 3 weken. Na een wat langere wandeling naar het Low Cost terrein moet je minimaal het dagtarief van € 5 betalen. De auto hier 3 weken laten staan, kost € 99. Check altijd nog even de tarieven voor je vertrek omdat deze regelmatig worden aangepast.

Een parkeerplek boeken op de luchthaven van Faro doe je eenvoudig via Parclick.

De afstand van het vliegveld Faro naar het centrum van de stad is 7 kilometer. Met een taxi of een huurauto ben je hoogstens 10 minuten onderweg. Vanaf de Luchthaven Faro zijn er ook buslijnen naar Faro en andere steden in de Algarve.

De vertrektijden en aankomsttijden op Airport Faro kan je vinden op https://www.aeroportofaro.pt/en/fao/home. Ook actuele informatie over vertragingen en annuleringen wordt hier getoond.

Het is op de Luchthaven Faro niet toegestaan om te roken. Alleen in zones waarin is aangegeven dat hier gerookt mag worden, kun je een sigaret opsteken.

Er is een goed aanbod van winkels op Airport Faro. Er zijn taxfree artikelen te koop. In sommige winkels kun je ook lokale dranken koper voor minder dan in de supermarkten in de omliggende steden.

Er zijn meerdere cafés en kleine restaurantjes aanwezig op de luchthaven van Faro. Heb je de tijd voor een meer uitgebreide maaltijd, dan is er op de bovenste verdieping van de terminal een restaurant waar het dak opengaat op mooie dagen. Hier kun je het spectaculaire opstijgen en dalen van de vliegtuigen goed volgen.

Informatie over het vliegveld van Faro

vliegtickets Faro Airport
Vliegtickets zoeken naar Faro

Op zoek naar vliegtickets naar Faro Airport? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Faro te gaan!

auto huren Faro Airport
Auto huren op Faro Airport

Er zijn 8 autoverhuurbedrijven gevestigd op Airport Faro, waaronder Sixt, Hertz en Avis. Als je online een huurauto reserveert, ben je verzekerd van passend vervoer bij aankomst en kan je de tarieven en voorwaarden vergelijken. Het huren van een auto op Faro Airport kun je het beste voordelig doen via Sunny Cars.

hotel Faro Airport
Hotels vlakbij Faro Airport

Er is geen hotel gevestigd om de Luchthaven Faro, maar al op 2 kilometer afstand vind je een aantal hotels. Op booking.com kan je informatie vinden over alle beschikbare hotels in de Algarve. Niet alleen staat op deze feit de accommodatie beschreven, je kan er ook online boeken. Vaak zijn er speciale aanbiedingen en kortingen indien je vaker boekt.

Taxi Faro Airport
Taxikosten & reserveren

Vanaf de luchthaven kan je ook voor een taxi kiezen naar Faro centrum. Ook taxi’s kun je online reserveren zodat je verzekerd ben van vervoer bij aankomst. Een rit naar Faro centrum duurt ongeveer 10 minuten en kost gemiddeld € 15. Wil je direct met de taxi naar Albufeira dan moet je op een reistijd rekenen van iets meer dan een half uur. De prijs bedraagt ongeveer € 55. Vraag bij lange ritten nog even naar de prijs voordat je instapt. Een taxi huren op Faro Airport doe je via Taxi2Airport.

openbaar vervoer Faro Airport
Openbaar vervoer

Gedurende het toeristenseizoen gaan er met grote regelmaat bussen van Proximi naar het centrum van Faro. Die rit duurt hoogstens 15 tot 20 minuten. Een kaartje kun je kopen bij de buschauffeur. Van het busstation in Faro kan je verder reizen naar diverse bestemmingen in de Algarve waaronder het populaire Albufeira. Vanaf Airport Faro kan je ook rechtstreeks met de bus naar Albufeira met Terravision. Deze busrit duurt ongeveer 3 kwartier. Om een ticket te kopen en informatie te krijgen over welke bus je moet nemen, kun je je vervoegen bij de balie van Terravision.

over Faro
Over Faro

Faro is een middelgrote stad in het district Faro in de regio Algarve. Momenteel wonen er ongeveer 60.000 mensen. Faro ligt in het zuiden van Portugal aan de Middellandse Zee. De Romeinen legden hier 2.000 jaar geleden al een haven aan gelet op de strategische ligging van de plaats. In de 8e eeuw veroverden de Moren de stad en kende Faro 5 eeuwen van bloei waarin Moslims, Christenen en Joden vreedzaam samenleefden. De Moren werden in de 14e eeuw verjaagd nadat Faro eerst was geplunderd door kruisvaarders. In 1755 werd de stad compleet verwoest door een aardbeving. In 1756 werd met de opbouw begonnen en werd Faro de hoofdstad van het meest zuidelijk district van Portugal. In 1992 kende het vliegveld een zwarte dag toen er een Nederlandse charter tijdens de landing verongelukte.

overige informatie Faro Airport
Overige informatie

  • Er bestaat geen mogelijkheid om bagage te stallen op Faro Airport.
  • Voor de zakelijke reizigers is er één vergaderruimte beschikbaar en zijn er beperkte faciliteiten.
  • Airport Faro is redelijk toegankelijk voor minder mobiele reizigers. Er zijn aangepaste toiletten en telefoons en een aantal parkeerplaatsen voor gehandicapten. Er zijn echter geen rolstoelhellingen. Indien je gebruik maakt van een rolstoel is het verstandig om dit altijd te melden bij je luchtvaartmaatschappij.

informatie

Informatie over Faro Airport

  • Adres: 8006-901 Faro, Portugal
  • IATA-luchthavencode: FAO
  • Aantal passagiers: 8.684.723

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...