Met autoverhuur op Faro Airport begint een van je meest onvergetelijke vakanties

Faro is een grote stad in de Algarve, maar ook een belangrijk knooppunt in deze regio en voor velen het startpunt van een reis door de Algarve. Door een auto te huren op Faro op het vliegveld geef je jezelf alle vrijheid om deze zonovergoten regio te ontdekken. Autoverhuur kun je in Faro op de luchthaven bij verschillende aanbieders regelen. Dit kun je ter plaatse doen, maar ook ook thuis op alle gemak vanuit je luie stoel.


Bij deze bedrijven kun je een auto huren in Faro op het vliegveld

Autoverhuur op Faro Airport kun je zoals gezegd bij verschillende aanbieders vastleggen. Sixt, Avis, GoldCar, Europcar, Dollar, Firefly en Thrifty, maar ook lokale verhuurders als Portugal Cars en Auto Rent Algarve hebben een uitgebreid wagenpark. Een auto huren in Faro op het vliegveld is erg eenvoudig, want de meeste balies bevinden zich in het terminalgebouw, rechts van de bagageafhandeling. Verhuurmaatschappijen openen hun deuren ’s ochtends tussen 06.00 en 08.00 en sluiten deze, een enkeling uitgesloten, weer om 23.00 of 00.00.

Regel je autoverhuur in Faro op de luchthaven middels EasyTerra

Wil je een auto gaan huren in Faro op het vliegveld, dan doe je er goed aan om een vergelijkingswebsite te raadplegen. EasyTerra is een onafhankelijke prijsvergelijker die in zijn systeem de prijzen van alle bekende verhuurbedrijven heeft opgenomen. Ook kleine bedrijven maken deel uit van het bestand. Omdat je de prijzen van autoverhuur in Faro op de luchthaven zo eenvoudig kunt vergelijken, lukt het je via EasyTerra altijd om een goedkope huurauto te vinden.

Hoe zit het met verzekeringen?

Ga je een auto huren, dan ben je vaak toch een beetje huiverig wat betreft de verzekering en de kosten in het geval van eventuele schade. Regel je je autoverhuur in Faro op de luchthaven via EasyTerra, dan is alles glashelder. De standaard inbegrepen diefstal- en schadeverzekeringen bieden een prima dekking. Wel is er sprake van een eigen risico. Huur je een worry-free auto via EasyTerra, dan wordt ook dit eigen risico helemaal afgedekt.

Praktische zaken die bij autohuur in Faro komen kijken

Heb je de autoverhuur op Faro Airport vooraf tot in de puntjes geregeld? Dan hoef je je wagen alleen nog maar even op te pikken voordat je vakantie kan beginnen. In een enkel geval kan dit zonder creditcard, maar vaak is een creditcard op naam van de hoofdbestuurder vereist. Deze moet over voldoende bestedingslimiet beschikken. Ook dien je een identiteitsbewijs te overleggen. Gaat meer dan één persoon tijdens de vakantie de auto besturen? Dan toont ook deze zijn papieren.

Tips voor autoroutes

Is het je gelukt om goedkoop een auto te huren, dan wil je hier natuurlijk maximaal gebruik van maken. Dat doe je door op je bestemming de mooiste routes te rijden. Rijd vanuit Faro bijvoorbeeld naar vissersdorp Olhão om daar van heerlijk verse vis te genieten en misschien een boottochtje over de Ria Formosa te maken. Rijd vervolgens via de EN 125 verder richting Tavira en sla een paar kilometer voor dit dorp af naar de M1347, dat een landelijk weggetje is dat je naar de kust leidt. Ongetwijfeld een van de mooiste kustlijnen van de Algarve.

Luchtvaart nieuws & blogartikelen

Actieve vakantie op de Canarische Eilanden

Bij de Canarische Eilanden denk je misschien al snel aan zon, zee en strand. Natuurlijk kun je er heerlijk aan het zwembad liggen en voelt de temperatuur zelfs...

Naar het ziekenhuis op je vakantie Zo zit het met je zorgverzekering in het buitenland

Naar het ziekenhuis op je vakantie? Zo zit het met je zorgverzekering in het buitenland

Staat je nazomer vakantie in het buitenland voor de deur? Dan ben je misschien al druk bezig met de voorbereidingen. Op vakantie wil je namelijk niet voor verr...