Goedkoop je auto huren op Faro Airport in Portugal

Faro is een grote stad in de Algarve en voor velen het startpunt van een vakantie in Zuid-Portugal. Door een auto te huren op Faro Airport heb je alle vrijheid om deze zonovergoten regio te ontdekken. Je beleeft zo het ultieme gevoel van vrijheid en vakantie. Er zijn verschillende maatschappijen waar je een auto kunt huren. Je kunt dit ter plaatse op de luchthaven doen, maar het is net zo handig én voordelig dit vooraf al te regelen. Zo kan je vakantie in Zuid-Portugal meteen na aankomst beginnen.

Aanbieders waar je een auto kunt huren vanaf Faro Airport


Verhuurmaatschappijen op de luchthaven

Autoverhuur op Faro Airport kun je bij verschillende aanbieders vastleggen. Onder andere Sixt, Avis, Goldcar en Thrifty bieden hier hun diensten aan, maar ook lokale verhuurders als Portugal Cars en Auto Rent Algarve hebben een uitgebreid wagenpark. De meeste balies bevinden zich op loopafstand van het vliegveld. Bordjes met “car rental” geven de route aan. Na aankomst begeef je je dus snel en eenvoudig naar de verhuurkantoren om je huurauto op te halen.

Boek je autohuur op Faro Airport thuis vanuit je luie stoel

Wil je op vakantie geen tijd kwijt zijn aan het zoeken naar de beste deal voor een huurauto op het vliegveld van Faro? Door jouw autohuur thuis al te reserveren bespaar je kostbare vakantietijd. Met EasyTerra boek je eenvoudig je huurauto en verzekering. Deze vergelijkingssite laat je namelijk in één oogopslag alle aanbieders en de scherpste prijzen zien. Ook kun je bij boeking meteen het Worry-Free pakket afsluiten, waardoor je goed verzekerd op pad gaat en je eigen risico voor de huurauto is gedekt.

Praktische zaken en voorwaarden

Voor autohuur dienen alle bestuurders te beschikken over een geldig reisdocument (paspoort of ID-kaart) en in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Ben je jonger dan 25 jaar, dan kan er een toeslag worden gerekend. Soms geldt er een minimumleeftijd voor autohuur op Faro Airport. Is dit het geval, dan wordt dat tijdens de reservering aangegeven. In sommige gevallen is het mogelijk om een auto te huren zonder creditcard, maar bij de meeste autoverhuurders is een creditcard op naam van de hoofdbestuurder vereist. Voorwaarden kunnen per maatschappij verschillen, dus check dit goed als je een auto huurt.

Bezoek de vissersdorpen in het oostelijk deel van de Algarve

In de Algarve zijn er prachtige tochten te maken met je huurauto. Eén van die tochten brengt je vanuit Faro naar het vissersdorp Olhão. Slenter hier door de smalle straatjes met de witgekalkte huizen en proef de authentieke sfeer in de grootste vissershaven van de regio. Vervolg je weg naar Tavira, een charmant stadje dat door de ligging aan de lagune Ria Formosa ook wel het Venetië van de Algarve wordt genoemd. Vanuit zowel Olhão als Tavira kun je een boottocht maken door de Ria Formosa om één van de eilanden met de witte strandjes te bezoeken. Er leven in dit gebied honderden diersoorten, waaronder flamingo’s, dolfijnen, de purperkoet en vele andere trekvogels.

Luchtvaart nieuws & blogartikelen

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...