Zo regel je het goedkoop vliegen naar Faro

Vliegen naar Faro betekent vliegen naar de hoofdstad van de Algarve, de meest zuidelijk gelegen regio van Portugal. Er heerst een mediterraan klimaat en jaarlijks schijnt de zon hier meer dan drieduizend uur. Vliegtickets naar Faro boek je voor het mooie centrum vol bezienswaardigheden en sfeervolle straatjes, maar ook voor het beste startpunt van een reis door de Algarve. Faro Airport vervoert op jaarbasis 25 miljoen passagiers, die door ruim veertig luchtvaartmaatschappijen van en naar deze luchthaven worden opgehaald en gebracht. Je kunt vanaf verschillende Nederlandse luchthavens naar deze bestemming vliegen.


De beste periode om te gaan vliegen naar Faro

Vliegen naar Faro doen de meeste reizigers in de periode met de meest aangename temperaturen. In de Algarve zijn dit de maanden mei tot en met oktober. Vluchten naar Faro staan in die periode garant voor een verblijf in aangenaam warme temperaturen en minimale neerslag. Mei, juni, september en oktober vormen voor degenen die het zonnebaden met activiteiten willen afwisselen, de beste maanden om vliegtickets naar Faro te boeken. In juli en augustus lopen de temperaturen behoorlijk op, net als de aantallen toeristen. Overwinteren in Faro is ook heel goed mogelijk.

De prijzen van vliegtickets naar Faro

De beste reistijd wat betreft weersomstandigheden valt meestal niet samen met de beste (lees: goedkoopste) periode om naar een bepaalde bestemming te vertrekken. Dat is in Faro niet anders. Tickets naar Faro zijn in het laagseizoen op hun goedkoopst. Goedkope vluchten naar Faro vind je het hele jaar door middels het gebruik van zoekmachines zoals Skyscanner, Tix, Cheaptickets en Vliegtickets. Doordat de prijzen van elke vliegreis constant worden geüpdatet, beschik je altijd over de meest recente informatie betreffende een goedkoop vliegticket. Ook een last minute aanbieding kan de uitgaven aan een vliegvakantie behoorlijk verlagen.

Vanaf Nederlandse vliegvelden naar Faro vertrekken

Nederlanders kunnen met diverse luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Faro. Niet alleen kan dit vanaf Schiphol in Amsterdam, maar ook vanaf Eindhoven en Rotterdam The Hague Airport. Transavia biedt vanaf Amsterdam en Rotterdam vluchten naar Faro aan. Vanaf Eindhoven vlieg je met Ryanair. KLM voert alleen in de hoogzomermaanden juli en augustus vluchten naar Faro uit. Woon je dicht bij de Belgische of Duitse grens? Dan kun je ook vanaf een buitenlands vliegveld zoals Brussel of Weeze met Ryanair richting Faro vertrekken. En hoe lang het vliegen is naar Faro? De vliegtijd bedraagt slechts drie uur!

Aftellen naar je zonvakantie

Heb je jouw goedkope ticket naar deze Portugese bestemming in de pocket? Dan kun je nu gaan aftellen naar een zonvakantie in een van de meest geliefde regio’s van dit mediterrane land. Vanaf Amsterdam leg je in de lucht bijna tweeduizend kilometer af. De derde grootste luchthaven van Portugal ligt op ongeveer zeven kilometer afstand van de stad, die je per bus of taxi bereikt. Natuurlijk kun je na het vliegen naar Faro ook een auto huren op de luchthaven en doorrijden naar je bestemming. In Faro is het overigens een uur vroeger dan in Nederland.

Luchtvaart nieuws & blogartikelen

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...