Praktische informatie over Florence Airport

Florence of in het Italiaans Firenze is één van de bekendste steden van Italië. Het is de hoofdstad van de regio Toscane en de metropolitane stad Florence. De stad telt circa 377.000 inwoners en ligt aan de rivier de Arno. Het is de bakermat van de renaissance en daarmee een van de bekendste cultuursteden van Europa.

Veelgestelde vragen

De luchthaven van Florence ligt vlakbij het centrum, in de gemeente Sesto Fiorentino. Dit is in het noordelijke gedeelte ten opzichte van het stadscentrum. Hoewel het maar een klein vliegveld is, is het toch een van de twee grootste vliegvelden van Toscane. De IATA-code van het vliegveld van Florence is FLR. In eerste instantie was de luchthaven van Florence een militair vliegveld, maar vanaf de jaren ’90 is het flink uitgebreid.

Het is vanaf Amsterdam ongeveer 2 uur vliegen naar het vliegveld van Florence, wanneer je voor een rechtstreekse vlucht kiest. Ga je voor een voordelige vlucht via een andere bestemming, dan is de reistijd wat langer.

Er zijn zo’n 20 vliegmaatschappijen die op Florence Airport vliegen. De bekendste zijn daarvan:

Het gaat hierbij dus niet zozeer om budgetmaatschappijen.

Bij het vliegveld van Florence is zowel een Short term als een Long term parking aanwezig. Wil je langere tijd bij het vliegveld parkeren, dan is Long term beslist aan te raden. Dit kost € 3 per uur, € 24 per dag en € 93 voor een week. Wil je er 3 weken parkeren, dan kost dit € 261. Short term is beduidend duurder. De prijs per uur is hetzelfde, maar per dag betaal je € 30, per week € 210 en per 3 weken € 630. Controleer voor je vertrek altijd even de actuele prijzen. Deze kunnen enigszins zijn aangepast.

Voor het reserveren van parkeerplaatsen op de luchthaven van Florence of in Florence zelf kijk je het best op Parclick.

Florence Airport ligt dichtbij het oude centrum en het kost je met de auto maar ongeveer een halfuur om hier te komen. Natuurlijk hangt dat wel een beetje af van de drukte van het verkeer; je kunt beter niet in de spits van het vliegveld naar het centrum reizen. Reis je met de bus, dan kost het je ongeveer een kwartier om vlakbij het centrum te komen. De rest kun je dan in circa 5 of 10 minuten te voet afleggen. Verder kun je nog de tram nemen, dit zal ook ongeveer een halfuur in beslag nemen.

Vanaf Amsterdam vliegen er zeker meer dan 2 vliegtuigen per dag op de luchthaven van Florence. Er zijn vaak wel zo’n 10 vluchten per dag. De vertrek- en aankomsttijden variëren. Hiervoor kun je het beste online kijken voor de datum dat jij wilt vertrekken.

In principe is roken niet toegestaan op het vliegveld van Florence. Er zijn wel bepaalde area’s buiten die speciaal voor rokers zijn. Dit zal met name bij de ingang zijn.

De luchthaven van Florence heeft aardig wat winkels en je kunt hier dan ook wel een uurtje doorbrengen als je op je vlucht moet wachten.

Wil je een hapje eten op de luchthaven van Florence? Dat kan. Zowel voor als na de douane vind je hier diverse gelegenheden voor. Er zijn koffieshops, snackbars en er is een zelfbedieningsrestaurant, zodat je altijd voldoende keuze hebt.

Informatie over het vliegveld van Florence

vliegtickets Florence Airport
Vliegtickets zoeken naar Florence

Op zoek naar vliegtickets naar Florence, Toscane? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Florence te gaan!

auto huren Florence Airport
Auto huren op Florence Airport

Het is zeker mogelijk om een auto te huren op Florence Airport. Voor de scherpste prijs op jouw reisdata kun je het beste gebruikmaken van vergelijkingssites, zoals EasyTerra.nl. Je vindt er onder andere de verhuurmaatschappijen Sixt, Hertz, Avis, Rent Enterprise en Europcar. Van deze verhuurbedrijven zal je ook balies tegenkomen op het vliegveld zelf. Het huren van een auto op Florence Airport kun je het beste voordelig doen via EasyTerra.

hotel Florence Airport
Hotels vlakbij Florence Airport

Op de luchthaven zelf zijn geen hotels gevestigd, maar je hoeft niet ver te reizen om een hotel bij Florence Airport te vinden. Het dichtstbijzijnde hotel is Novotel Firenze Nord Aeroporto. Het ligt op zo’n 2 km van de airport verwijderd. Natuurlijk kun je ook terecht in een hotel in het stadscentrum. Hiervoor kun je het beste een kijkje nemen op Booking.com of Trivago.nl, om de prijzen te vergelijken.

taxi Florence Airport
Taxikosten & reserveren

De kosten voor een taxi van Florence Airport naar het stadscentrum zullen ongeveer 20 tot 30 euro bedragen. Spreek altijd van tevoren een prijs af met de taxichauffeur. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Je kunt de taxi ook van tevoren reserveren, zodat je niet hoeft te wachten tot er een taxi beschikbaar komt. Dit kan via Taxi2Airport.

openbaar vervoer Florence Airport
Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer vanaf de luchthaven brengt je snel in het centrum van de stad. Als je de bus neemt vanaf Busitalia SITA Nord, kom je praktisch bij het centrum uit. De rest van de afstand is zo klein dat je die gemakkelijk te voet kunt afleggen. Neem je de tram naar het centrum, dan moet je waarschijnlijk tramlijn T2 hebben. Het duurt ongeveer een halfuur voor je in het centrum bent. Controleer de actuele reisinformatie altijd even van tevoren.

overige informatie Florence Airport
Overige informatie

  • Bagage verloren? Dan kun je terecht in de aankomsthal van Airport Florence. Bij de balie kun je ook informatie over de vluchten krijgen. Verder is er een balie voor informatie over de stad en de bezienswaardigheden.
  • Zakelijk op reis? Dan kun je gebruikmaken van de huurkantoren met computers op de eerste verdieping. De vergaderzaal die er te vinden is, biedt ruimte aan 10 personen en moet 10 dagen van tevoren gereserveerd worden.
  • Het vliegveld van Florence is prima toegankelijk voor gehandicapten. Denk hierbij aan aangepaste liften en toiletten, maar ook aan rolstoelhellingen. Er is begeleiding beschikbaar op de luchthaven.
  • Verder vind je op de luchthaven van Florence voldoende banken, wisselkantoren of geldautomaten. Vergeet niet om cash mee te nemen wanneer je een taxi neemt.

informatie

Informatie over Florence Airport

  • Adres: Via del Termine, 11, 50127 Firenze FI, Italië
  • IATA-luchthavencode: FLR
  • Vliegtuigbewegingen: 35.645
  • Aantal passagiers: 2.515.138

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...