Praktische informatie over Frankfurt Airport

Frankfurt Airport is één van de grootste luchthavens van Europa en het grootste vliegveld van Duitsland. Alleen Londen, Amsterdam en Parijs zijn groter. Frankfurt Airport ligt in het zuiden van Duitsland en verwerkt per jaar bijna 61 miljoen passagiers.

Veelgestelde vragen

De grootste luchthaven van Duitsland ligt zuidwestelijk van de stad Frankfurt. Deze stad wordt gezien als het financiële centrum van Duitsland. Dit verklaart ook de grootte van dit vliegveld. Frankfurt heeft verschillende bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld de Main Tower en Goethe House.

De vliegtijd van Amsterdam naar Frankfurt bedraagt 1 uur en 45 minuten. Wanneer je van Eindhoven naar Frankfurt wilt vliegen, duurt dat langer, ook al ligt het dichterbij. Dit heeft te maken met de tussenlandingen waar je dan mee te maken krijgt.

Er zijn verschillende vliegtuigmaatschappijen die vliegen op deze luchthaven. Je kunt de hele lijst met vliegtuigmaatschappijen vinden op de website van de luchthaven. In ieder geval vliegen de vliegtuigmaatschappijen Austrian, TUIfly, KLM, Lufthansa en British Airways op deze luchthaven.

Er zijn verschillende mogelijkheden om te parkeren bij het vliegveld. De goedkoopste tarieven worden hier vermeld. Wanneer je een uurtje wilt parkeren, kost dat ongeveer 3,60 euro. Wanneer je een lang weekend wilt parkeren, kost dat ongeveer 60 euro. Wanneer je 3 weken wilt parkeren, kost dat 99 euro.

Het centrum van de stad is nabij en goed bereikbaar. De afstand van 12 kilometer overbrug je in ongeveer 20 minuten.

De vertrektijden en aankomsttijden staan op de website van de luchthaven. Daarnaast zijn ze te vinden op de verschillende borden in de aankomst- en vertrekhallen. Wanneer je familie of vrienden ophaalt of wanneer je zelf op reis gaat, is het altijd handig om vooraf te checken of er sprake is van vertraging. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Roken is alleen toegestaan in de daarvoor bestemde rookruimtes. Het vliegveld heeft veel plekken waar het is toegestaan. Er mag gerookt worden vlakbij gate B4, B19, B20, B42, C13, D22, D27, E21 en E22.

Op het vliegveld zijn verschillende winkelmogelijkheden. Onder andere de volgende winkels kun je vinden op deze luchthaven: BOSS, Beneton, Birkenstock, Boggi Milano, Boss / Montblanc, Bree, Burberry, COCCINELLE, Falke, Fashion Store, Gant, Geox, Hermès, Hunkemöller, Marc O’ Polo, Moleskine, Natural, Omega, PINKO, Swarovski en Victoria’s Secret.

Qua eten biedt het vliegveld verschillende mogelijkheden. Je kunt eten bij Amó, Asia, Caffé Kimbo, Ciao Italia, Burger King, Caviar House & Prunier, Goethe Bar, Ditsch, Cosi Asiate, Hausbar, Hausmann’s, Lucalino, Italissimo, Käfer’s, Mayer’s Bar, McDonald’s, Mondo, Reingold Bar, Tasty Donuts, Temaki Bar, Spizzico, Thong Tai, VITO, perfect day, Yunà en Starbucks.

Informatie over het vliegveld van Frankfurt

vliegtickets Frankfurt Airport
vliegtickets zoeken naar Frankfurt

Op zoek naar vliegtickets naar Frankfurt Airport? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Frankfurt te gaan!

auto huren Frankfurt Airport
Auto huren op Frankfurt Airport

Het is mogelijk om vanaf het vliegveld een auto te huren. Er zijn verschillende informatiebalies. Je vindt de autoverhuurbedrijven Enterprise, Europcar, Sixt, Hertz, Advantage, Buchbinder, Budget en Avis. Het is handig om vooraf via het internet de prijzen te vergelijken. Je kunt dan ook checken of er aanbiedingen zijn. Daarnaast is het mogelijk om via het internet een auto te reserveren. Dit scheelt weer wachttijd.

hotel Frankfurt Airport
Hotels vlakbij Frankfurt Airport

Vlakbij het vliegveld zijn verschillende opties om te slapen. Binnen 1 kilometer van het vliegveld kun je slapen in Sheraton Airport Hotel & Conference Center, Hilton Garden Inn Airport en het Hilton Airport. Binnen 2 kilometer van het vliegveld kun je slapen in het Holiday Inn Airport hotel, Steigenberger Airport Hotel, MOXY Airport en NH Airport hotel.

taxi Frankfurt Airport
Taxikosten & reserveren

Het kost ongeveer 30 euro om vanaf het vliegveld naar het centrum van de stad te reizen. De reis naar de stad duurt ongeveer 20 tot 30 minuten. Dit is afhankelijk van de drukte van het verkeer. Het is handig om vooraf een taxi te reserveren, zodat je niet hoeft te wachten. Dit kun je regelen via Taxi2Airport.

openbaar vervoer Frankfurt Airport
Openbaar vervoer

Je kunt het gemakkelijkste met de trein vanaf het vliegveld naar het centrum reizen. Je kunt dan reizen met de S-Bahn. Het reizen duurt ongeveer 12 minuten. Je komt dan op een station in Frankfurt, waar je gemakkelijk over kunt stappen. Wanneer je iets langer blijft zitten, kom je in het centrum van de stad uit.

Het kost ongeveer 5 euro om met de trein naar het centrum van de stad te reizen. Je kunt ook met de bus naar het centrum van de stad reizen. Dit kan met de AirLiner. Je komt dan op het centraal station.

Het duurt dan ongeveer 30 minuten voor je er bent. Wat het gemakkelijkst is qua openbaar vervoer, hangt ook af van waar je in de stad moet zijn.

informatie

Informatie over Frankfurt Airport

  • Adres: Hugo Eckner Ring, 60549 Frankfurt
  • IATA-luchthavencode: FRA
  • Aantal passagiers: 69.515.414

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...