Voordelig een auto huren op Fuerteventura Airport

Fuerteventura is één van de eilanden die hoort bij Las Islas Canarias, de Canarische Eilanden. Wil je alle mooie plekjes van het eiland zien, dan kun je het beste een auto huren op Fuerteventura Airport. Je kunt ter plaatse een auto boeken, maar het is net zo handig én goedkoop om dit vooraf al te doen. Bijkomend voordeel is dat je daardoor na aankomst op het vliegveld meteen aan je vakantie kan beginnen.

Aanbieders waar je een auto kunt huren vanaf Fuerteventura Airport


Maatschappijen voor autohuur op Fuerteventura Airport

Fuerteventura is qua grootte het tweede eiland van het Canarische Archipel. Jaarlijks genieten vele vakantiegangers hier van zon, zee en strand. Er zijn dan ook meerdere verhuurmaatschappijen op de luchthaven gevestigd waar je een auto kunt reserveren. Wanneer je voor vertrek al je autohuur op Fuerteventura Airport hebt vastgelegd hoef je na aankomst je enkel nog maar te melden bij de juiste balie in de terminal. Je volgt de bordjes “car rental” en binnen enkele minuten sta je bij de balie van de verhuurmaatschappij van je keuze om je auto op te halen.

Voordelige autohuur

De makkelijkste en goedkoopste wijze om je auto te huren op het vliegveld van Fuerteventura is door dit van tevoren al vast te leggen. Dat kan bijvoorbeeld bij Tuicars.com. Met slechts enkele klikken krijg je een compleet overzicht van alle mogelijkheden en prijzen te zien. Hierbij worden zowel de grote als de lokale maatschappijen met elkaar vergeleken. Ben je van plan om het binnenland in te gaan, overweeg dan om een 4×4 auto te huren. Je kunt ook al eventuele extra’s boeken, zoals een tweede bestuurder, een kinderzitje of gps. Boek je huurauto dus voor vertrek en verzeker jezelf van de beste deal.

Praktische zaken als je een auto huurt op Fuerteventura Airport

Als je besluit een auto te huren dan zijn er een aantal praktische dingen om rekening mee te houden. Naast een geldig reisdocument (paspoort of ID-kaart) en een rijbewijs, wordt vaak een creditcard op naam van de hoofdbestuurder gevraagd. Daarmee reserveert de verhuurmaatschappij een borg die je weer terugkrijgt nadat je de huurauto inlevert. Zorg ook voor een uitgebreide verzekering. Ter plaatse hoef je dan geen extra verzekeringen meer af te sluiten en kun je zorgeloos op pad.

Per huurauto op ontdekkingstocht in Fuerteventura

Fuerteventura is een exotisch eiland met een mix van ruige kusten, rustige zandstranden, leuke dorpjes en hoge vulkanen. Door een auto te huren op de luchthaven van Fuerteventura leer je het eiland op je duimpje kennen. Sla een bezoek aan het vissersdorp El Cotillo daarbij niet over. De oceaan is hier een stuk ruiger dan op veel andere plekken en de golven kunnen soms metershoog zijn. Rijd vanuit El Cotillo verder zuidwaarts naar Ajuy, met een kleurenpallet van zwart zandstrand, blauwe zee en beige kalkrotsen. In het noordelijk deel van het eiland heb je een schitterend uitzicht op Calderon Hondo, één van de vulkanen die het eiland rijk is.

Luchtvaart nieuws & blogartikelen

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...