Goedkoop een auto huren op Girona Airport

Ga je op vakantie naar de Costa Brava, de Pyreneeën of het mooie Catalaanse binnenland, dan vlieg je waarschijnlijk naar Girona. Door een auto te huren vanaf Girona Airport kun je de ruige kuststreek en bergen in je eigen tempo verkennen. Je bent namelijk helemaal onafhankelijk van openbaar vervoer en kunt gaan en staan waar je maar wil. De goedkoopste en snelste manier om een huurauto te boeken, is om dit voor je vertrek al te regelen. Zo kun je goed voorbereid aan je vakantie beginnen.

Aanbieders waar je een auto kunt huren vanaf Girona Airport


Autoverhuurders in Girona

Voor autohuur op Girona Airport kun je terecht bij zowel bekende verhuurders als lokale maatschappijen, waaronder Hertz, Firefly en Europcar. De balies van de verhuurders zijn gevestigd op loopafstand van de aankomsthal. De looproute is aangegeven met bordjes “rent a car”. Nadat je de koffers van de bagageband hebt gehaald sta je dus in een mum van tijd bij de autoverhuurders. Als je jouw huurauto thuis al hebt gereserveerd hoef je ter plekke alleen nog wat formaliteiten af te handelen, waarna je de huurauto in ontvangst kunt nemen.

Maak het jezelf gemakkelijk en boek je auto voor vertrek

Wil je op vakantie geen tijd kwijt zijn aan het zoeken naar de beste deal om een auto te huren op het vliegveld van Girona? Door dit thuis al te reserveren bespaar je kostbare vakantietijd en geld. Sunny Cars is een organisatie waar je eenvoudig de beste en goedkoopste auto huurt. Met slechts één zoekopdracht krijg je een compleet aanbod van alle beschikbare huurauto’s en de prijzen. Reserveer je thuis al je auto, dan hoef je na aankomst alleen nog je koffers en je auto op te halen. Eenvoudig, snel en goedkoop dus.

Hoe kies je de juiste huurauto?

De beste autoverhuur is afhankelijk van een aantal factoren. Daarbij is allereerst de grootte en het type auto van belang. Reis je met meerdere personen of neem je veel bagage mee dan heb je een grotere auto nodig dan wanneer je met een klein gezelschap reist. De boekingssites voor autoverhuur geven altijd aan voor hoeveel personen en koffers de auto geschikt is. Zo weet je dus zeker dat de auto die je huurt groot genoeg is.

Praktische zaken en voorwaarden bij autohuur op Girona Airport

Om een auto te huren zijn er een paar zaken waar je rekening mee dient te houden. Allereerst dien je in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De minimumleeftijd om een auto te huren op de luchthaven van Girona is meestal 18 of 21 jaar. Vaak dient de bestuurder minimaal één jaar in het bezit te zijn van zijn of haar rijbewijs. Ben je jonger dan 25 jaar, dan kan bovendien een toeslag van toepassing zijn. Dit wordt bij boeking al aangegeven. In de meeste gevallen is een creditcard op naam van de hoofdbestuurder vereist. Per autoverhuurder kunnen de voorwaarden en minimumleeftijden verschillen. Informeer van tevoren daarom goed naar de regels en voorwaarden.

Met de juiste verzekering en uitrusting op pad

Op vakantie wil je je nergens zorgen om maken. Zorg dus voor een goede verzekering voor je huurauto. Reserveer je een huurauto bij Sunny Cars, dan heb je de mogelijkheid een all-in verzekeringspakket af te sluiten. Hiermee ben je verzekerd tegen schades en is je eigen risico gedekt. Reis je met kinderen dan is het aan te raden om vooraf een autostoeltje te reserveren, zodat je veilig rond kunt rijden. Ook een extra bestuurder of navigatie kun je tijdens het boekingsproces toevoegen. Door dit van tevoren te regelen ben je ervan verzekerd dat de extra’s ook daadwerkelijk voor je klaar staan bij aankomst op de luchthaven.

Ontdek de prachtige stranden en baaien van de Costa Brava

Een mooie route langs de mooiste baaitjes en stranden van de Costa Brava, start in Blanes, de meest zuidelijk gelegen stad van deze kuststrook. Hier breng je een bezoek aan het exotische Cala Treumal. Aan de andere kant van de rots die hier in zee uitsteekt, ligt het uitgestrekte zandstrand Playa Santa Cristina. Vervolg je reis naar Tossa de Mar, waar de Middeleeuwse stadsmuren doorlopen tot aan het strand. Rijd verder naar het noordelijker gelegen Rosamar Cala, een intiem baaitje met azuurblauw water. Je eindigt je tocht bij Tamariu, een pittoresk dorpjes waar de vissersbootjes op het strand liggen te drogen.

Luchtvaart nieuws & blogartikelen

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...