Belangrijk om direct te regelen!

Regel nu meteen de belangrijke zaken die je bij aankomst op Glasgow International Airport geregeld moet hebben. Zo kom je niet voor verrassingen te staan bij aankomst en kun je jouw reis met een gerust hart vervolgen!

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Glasgow International Airport

Glasgow International Airport is de tweede luchthaven in Schotland wat grootte betreft en de 8ste in het Verenigd Koninkrijk. De groei in de afgelopen tijd heeft het vooral te danken aan prijsvechters, zoals Ryanair. Het vliegveld van Glasgow werd in 1966 geopend.

Waar ligt het vliegveld van Glasgow?

Airport Glasgow ligt bij het stadje Paisley op een afstand van 16 kilometer van Glasgow. Het vliegveld ligt aan de drukste snelweg in Schotland: de M8 motorway.

Over Glasgow

Glasgow is de grootste stad in Schotland, al is het niet de hoofdstad. Momenteel wonen er ongeveer 600.000 mensen. De stad is relatief nieuw en alle gebouwen dateren van na 1800. De stad dankt haar bestaan aan het uitbaggeren van de Clyde waardoor er een haven kon worden aangelegd. Tot die tijd kon men die rivier soms te voet oversteken. Door de aanwezigheid van kolen en ijzererts werd Glasgow een industriële stad van betekenis in het Verenigd Koninkrijk. Na de Tweede Wereldoorlog treedt het verval in eerste instantie in. Men weet de ommekeer te bereiken door flink te investeren in cultuur er architectuur. De beloning hiervoor komt in 1990 als de stad al eerste niet-hoofdstad wordt uitgeroepen tot Culturele hoofdstad van Europa. Vandaag de dag is Glasgow een trekpleister voor het toerisme in Schotland. Voor wie van shoppen houdt, is het ook goed te weten dat Glasgow na Londen wordt beschouwd als de beste winkelbestemming in Groot-Brittannië.

Adres: Paisley PA3 2SW, Verenigd Koninkrijk

IATA-luchthavencode: GLA

Jaarlijkse vliegtuigbewegingen: 86.226

Vliegtuigmaatschappijen die vliegen op Glasgow Airport

Glasgow is een internationale luchthaven waar ook de grote maatschappijen, zoals KLM, op vliegen. De meeste reizigers worden echter door de budgetmaatschappijen, zoals Ryanair, vervoerd. Op glasgowairport.com kun je een overzicht vinden van alle maatschappijen die vliegen op deze Schotse luchthaven.

Vliegtijd naar Glasgow

Een rechtstreekse vlucht van een Nederlands vliegveld naar Airport Glasgow duurt ongeveer 1,5 uur. Als er een tussenstop staat gepland kun je de totale reistijd op je ticket vinden.

Reistijd naar centrum vanaf Glasgow Airport

De afstand van het vliegveld van Glasgow Airport naar het centrum van de stad is 10 mijl oftewel 16 kilometer. Met een taxi of huurauto duurt de rit via de snelweg ongeveer 20 minuten. Tijdens de spits is er regelmatig filevorming voor Glasgow en kan de vertraging flink oplopen. Er is ook een buslijn vanaf het vliegveld.

Vertrektijden en aankomsttijden

Op glasgowairport.com staan alle vertrektijden en aankomsttijden op Glasgow Airport vermeld. Ook actuele meldingen over vertragingen en annuleringen kan je hier checken.

Roken

Alleen in de rookzones die zijn aangegeven met duidelijke borden, mag je een sigaret opsteken. Op andere delen van Luchthaven Glasgow is het niet toegestaan om te roken.

Winkels op de luchthaven

Het aantal winkels op Glasgow Airport os beperkt en het assortiment bestaat naast taxfree artikelen vooral uit souvenirs en lokale producten.

Restaurants op de luchthaven

Er is een gering aantal cafés en restaurants op vliegveld Glasgow. Veel reizigers waren niet erg tevreden over de service en kwaliteit in het verleden.

Openbaar vervoer

De snelste manier om met het openbaar vervoer in het centrum van Glasgow te komen is de Glasgow Airport Express. Overdag vertrekt er iedere 10 minuten een bus, in de avond en gedurende de nacht rijden er minder bussen. Een ticket kan je online kopen, bij de buschauffeur moet je een toeslag betalen.  De busrit duurt ongeveer 25 minuten. Je kunt ook met de bus van Airport Glasgow naar het treinstation van Paisley en vanaf dit station je reis met de trein vervolgen. De reistijd naar het centrum van Glasgow is dan 45 minuten.

Overige informatie

  • Er is geen mogelijkheid om bagage te stallen op Glasgow Airport.
  • De afhandeling van bagage is redelijk traag op het vliegveld.
  • Voor zakelijke reizigers zijn er meerdere vergaderruimtes met faciliteiten beschikbaar. Hiertoe kan je contact opnemen met de algemene informatiebalie. Glasgow Airport is goed toegankelijk voor minder mobiele reizigers. Er zijn een aantal speciale parkeerplaatsen voor gehandicapten. In de terminal zijn er aangepaste toiletten en telefoons. Er zijn rolstoelhellingen aanwezig zodat alle delen van de hal goed bereikbaar zijn.
  • Verder zijn er een aantal geldautomaten, een wisselkantoor en een postkantoor op het vliegveld beschikbaar. Voor kinderen is er een speelruimte.

Vliegtickets Glasgow Airport

Op zoek naar vliegtickets naar Glasgow Airport? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Glasgow te gaan!

Praktische zaken om te regelen op Glasgow Airport

Hotels vlakbij het vliegveld van Glasgow

Er zijn 3 hotels op of zeer nabij het vliegveld gevestigd. Verdere informatie over de accommodatie en de beschikbaarheid kan je vinden op booking.com. Ook alle andere hotels in de regio kan je via deze site boeken. Regelmatig zijn er aanbiedingen en je krijgt korting als je regelmatig een hotel hier boekt.

Bekijk hieronder hotels nabij Glasgow Airport via Booking.com:


Booking.com

Auto huren op de luchthaven van Glasgow

Er zijn 9 aanbieders van huurauto’s gevestigd op Glasgow Airport waaronder Avis, Europcar en National. Het valt aan te bevelen om online een auto te reserveren zodat je zeker bent van passend vervoer bij aankomst. Op deze manier kun je ook d3 tarieven en voorwaarden goed vergelijken. De balies van de autoverhuurbedrijven vind je bij de ‘domestic arrivals’. Het huren van een auto op Glasgow International Airport kun je het beste voordelig doen via CarDelMar.

CarDelMar huurauto's - Wereldwijd · Makkelijk · Goedkoop

Taxikosten Glasgow Airport

Een luchthaven taxi op Glasgow Airport kun je het beste online boeken. Door te reserveren heb je de zekerheid dat er vervoer op je staat te wachten bij aankomst op de luchthaven. Een taxirit naar Glasgow centrum kost ongeveer £ 25 en duurt 20 minuten. Om discussie over de wisselkoers te voorkomen, betaal je bij voorkeur in Britse ponden. Een taxi huren op Glasgow Airport doe je via TaxiTender of Taxi2Airport.

Parkeren op Glasgow Airport

Er zijn 3 parkeerterreinen bij Glasgow Airport. Het terrein voor kort parkeren ligt vlak bij de terminal. Een uurtje de auto hier neerzetten, kost £ 6, het dagtarief is £ 30 en na drie weken parkeren moet je rekenen op een nota van £ 427. Voor lang parkeren is er een speciaal terrein waar regelmatig een shuttle naar vertrekt. De busrit duurt 5 minuten. Op dit terrein moet je minimaal het dagtarief betalen van £ 27, een week kost £ 75 en voor drie weken rekent men £ 215. Tenslotte is er het fast track terrein dat ook op loopafstand ligt. Minimaal betaal je hier £ 36, het dagtarief. Wie hier de auto drie weken laat staan, zal daarvoor £ 637 moeten betalen.

Een parkeerplek boeken op de luchthaven van Glasgow doe je eenvoudig via Parclick.

Beoordeel dit vliegveld