Vliegveld Gran Canaria Airport

Handige informatie over het vliegveld Gran Canaria Airport. Waar ligt het vliegveld? Waar kan je het beste parkeren en wat zijn de horecavoorzieningen? Maak hieronder je keuze.

VLIEGTIJD AUTO HUREN HOTELS TOP 10 HOTSPOTS

Vliegveld Gran Canaria Airport

Veel Nederlanders gaan op vakantie naar de Canarische Eilanden. Gran Canaria is één van de dertien eilanden waaruit de Canarische Eilanden bestaat.

Omdat Gran Canaria één van de grootste eilanden is, heeft het ook één van de grootste vliegvelden van de eilandengroep, namelijk Aeropuerto de Gran Canaria. Elk jaar komen er op dit vliegveld ongeveer 5 miljoen passagiers.

Vliegtijd

Waar ligt het vliegveld van Gran Canaria?

Gran Canaria Airport ligt ten zuiden van de hoofdstad van Gran Canaria, Las Palmas. De grootste stad in de buurt is ook deze hoofdstad van het eiland. Las Palmas is zeker de moeite waard om te bewonderen. Het is een levendige stad. Wanneer je de stad gaat bezoeken, moet je je er bewust van zijn dat het in het noorden van het eiland ligt, waardoor het er iets kouder is dan op de rest van het eiland.

Hotels vlakbij Gran Canaria Airport

Binnen 3 kilometer vanaf het vliegveld zijn er verschillende accommodaties te vinden. Voorbeelden hiervan zijn The Heron’s Home, Apartamento Aica Maraga, Casa Gando, Apartment & Beach en Brisa Apartment Cosmo. Wanneer je iets verder van het vliegveld wilt slapen, zijn er ook genoeg mogelijkheden.

Auto huren Gran Canaria Airport

Gran Canaria is een eiland en daarom ideaal om met een auto te verkennen. Het is op het eiland heel goed mogelijk om een auto te huren. Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven op Gran Canaria, zoals bijvoorbeeld Top Car AutoReisen, Sixt, Budget, Cicar, Avis, Europcar, Goldcar en Hertz. Je kunt het huren van een auto regelen op het vliegveld, maar handiger is om dit vooraf te doen via internet. Op deze manier kun je de prijzen vergelijken en de meest recente aanbiedingen vinden.

Taxikosten Gran Canaria Airport

Wanneer je van het vliegveld naar het centrum van de hoofdstad wilt, gaat dat je ongeveer 35 euro kosten. De toeristenplekken bevinden zich over het algemeen meer in het zuiden van het land. Wanneer je naar deze plaatsen gaat, moet je rekenen op hogere kosten. Het is handig om van te voren een taxi te reserveren. Dit kan via TaxiTender.

Vliegtuigmaatschappijen die vliegen op Gran Canaria Airport

Er vliegen veel vliegtuigmaatschappijen op Gran Canaria Airport. Je kunt alle vliegtuigmaatschappijen vinden op de website van de luchthaven zelf. De volgende vliegtuigmaatschappijen vliegen onder andere op Gran Canaria Airport: Transavia, Ryanair, Binter Canarias, Brussels Airlines en TUIfly.

Parkeren vliegveld Gran Canaria

Op Gran Canaria Airport zijn er ongeveer 1.500 parkeerplaatsen. Wanneer je hier een uurtje geparkeerd staat, kost dat je ongeveer 2 euro. Wanneer je een lang weekend wilt parkeren op het vliegveld, kost dit ongeveer 45 euro. Voor 3 weken parkeren moet je 239 euro betalen.

Vliegtijd naar Gran Canaria

De vliegtijd van Amsterdam naar Gran Canaria Airport is ruim 4 uur en 40 minuten. Je kunt ook vanaf Eindhoven, Maastricht en Rotterdam naar het eiland vliegen, maar dit zorgt niet voor een vermindering van de vliegtijd. Vanaf Groningen is het ook mogelijk om rechtstreeks naar het eiland te vliegen.

Reistijd naar het centrum

Het kost ongeveer 20 tot 25 minuten om het centrum van Las Palmas te bereiken. De afstand van de luchthaven naar Las Palmas is 25 kilometer.

Vertrektijden en aankomsttijden

De vertrektijden en aankomsttijden kun je vinden op de website van het vliegveld. Het is handig om voor vertrek de vertrektijden en aankomsttijden te checken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Roken

Roken is op het vliegveld van Gran Canaria verboden. Er zijn verschillende aangegeven plekken waar wel gerookt mag worden.

Winkels op de luchthaven

Wanneer je nog tijd over hebt en op je vlucht moet wachten, hoef je je niet te vervelen op de airport. Op de luchthaven zijn veel winkels, waar veel soorten dingen te koop zijn. Van eten tot mode. Van speelgoed voor kinderen tot boeken. De volgende winkels zijn er te vinden: Tutti Frutti, Supermercado Spar, El Market Canarias, Regalos y Souvenirs, Superskunk, The Ocean Company, Hudson News, Lava, Parfois, The Mint Company en Swarovski.

Restaurants op de luchthaven

Op de luchthaven zijn verschillende restaurants te vinden. Er zijn verschillende koffiegelegenheden zoals Starbucks, Caffé Rittazza en Soho Café. Tapas, bier en wijn is er te vinden bij Tropical. Snel kun je eten bij BurgerKing en Upper Crust. Wanneer je wat uitgebreider wilt eten, kun je eten bij O’Learys en The Garden.

Openbaar vervoer

Wanneer je vanaf het vliegveld wilt vertrekken met het openbaar vervoer, is dat mogelijk met de bus. Bus nummer 60 brengt je het vliegveld naar de hoofdstad en weer terug. De prijs hangt af van waar je naar toe moet, maar wordt niet hoger dan 3 euro. Naar het zuiden van het eiland gaan ook bussen. Hiervoor moet je de lijnen 1, 5 en 36 hebben. De kosten zijn dan iets hoger, maar een enkele reis is niet meer dan 5 euro.

Vliegveld Gran Canaria airport
Beoordeel dit vliegveld

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Leuk dat je een reactie wilt plaatsen!

Versturen