Praktische informatie over Gran Canaria Airport

Veel Nederlanders gaan op vakantie naar de Canarische Eilanden. Gran Canaria is één van de dertien eilanden waaruit de Canarische Eilanden bestaat. Omdat Gran Canaria één van de grootste eilanden is, heeft het ook één van de grootste vliegvelden van de eilandengroep, namelijk Aeropuerto de Gran Canaria. Elk jaar komen er op dit vliegveld ongeveer 14 miljoen passagiers.

Veelgestelde vragen

Gran Canaria Airport ligt ten zuiden van de hoofdstad van Gran Canaria, Las Palmas. De grootste stad in de buurt is ook deze hoofdstad van het eiland. Las Palmas is zeker de moeite waard om te bewonderen. Het is een levendige stad. Wanneer je de stad gaat bezoeken, moet je je er bewust van zijn dat het in het noorden van het eiland ligt, waardoor het er iets kouder is dan op de rest van het eiland.

De vliegtijd van Amsterdam naar Gran Canaria Airport is ruim 4 uur en 40 minuten. Je kunt ook vanaf Eindhoven, Maastricht en Rotterdam naar het eiland vliegen, maar dit zorgt niet voor een vermindering van de vliegtijd. Vanaf Groningen is het ook mogelijk om rechtstreeks naar het eiland te vliegen.

Er vliegen veel vliegtuigmaatschappijen op Gran Canaria Airport. Je kunt alle vliegtuigmaatschappijen vinden op de website van de luchthaven zelf. De volgende vliegtuigmaatschappijen vliegen onder andere op Gran Canaria Airport:

De volledige lijst met vliegtuigmaatschappijen die hier landen vind je op http://www.aena.es/en/gran-canaria-airport/airlines.html.

Op Gran Canaria Airport zijn er ongeveer 1.500 parkeerplaatsen. Wanneer je hier een uurtje geparkeerd staat, kost dat je ongeveer 2 euro. Wanneer je een lang weekend wilt parkeren op het vliegveld, kost dit ongeveer 45 euro. Voor 3 weken parkeren moet je 239 euro betalen.

Parkeerplaatsen boeken op de luchthaven van Gran Canaria kun je eenvoudig doen bij Parclick.

Het kost ongeveer 20 tot 25 minuten om het centrum van Las Palmas te bereiken. De afstand van de luchthaven naar Las Palmas is 25 kilometer.

De vertrektijden en aankomsttijden kun je vinden op de website van het vliegveld. Het is handig om voor vertrek de vertrektijden en aankomsttijden te checken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Roken is op het vliegveld van Gran Canaria verboden. Er zijn verschillende aangegeven plekken waar wel gerookt mag worden.

Wanneer je nog tijd over hebt en op je vlucht moet wachten, hoef je je niet te vervelen op de airport. Op de luchthaven zijn veel winkels, waar veel soorten dingen te koop zijn. Van eten tot mode. Van speelgoed voor kinderen tot boeken. De volgende winkels zijn er te vinden: Tutti Frutti, Supermercado Spar, El Market Canarias, Regalos y Souvenirs, Superskunk, The Ocean Company, Hudson News, Lava, Parfois, The Mint Company en Swarovski.

Op de luchthaven zijn verschillende restaurants te vinden. Er zijn verschillende koffiegelegenheden zoals Starbucks, Caffé Rittazza en Soho Café. Tapas, bier en wijn is er te vinden bij Tropical. Snel kun je eten bij BurgerKing en Upper Crust. Wanneer je wat uitgebreider wilt eten, kun je eten bij O’Learys en The Garden.

Informatie over het vliegveld van Gran Canaria

vliegtickets Gran Canaria
Vliegtickets zoeken naar Gran Canaria

Op zoek naar de vliegtickets voor Gran Canaria? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Gran Canaria te gaan!

auto huren Gran Canaria Airport
Auto huren op Gran Canaria Airport

Gran Canaria is een eiland en daarom ideaal om met een auto te verkennen. Het is op het eiland heel goed mogelijk om een auto te huren. Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven op Gran Canaria, zoals bijvoorbeeld Top Car AutoReisen, Sixt, Budget, Cicar, Avis, Europcar, Goldcar en Hertz. Je kunt het huren van een auto regelen op het vliegveld, maar handiger is om dit vooraf te doen via internet. Op deze manier kun je de prijzen vergelijken en de meest recente aanbiedingen vinden. Het huren van een auto op Gran Canaria Airport kun je het beste voordelig doen via Sunny Cars.

hotel Gran Canaria Airport
Hotels vlakbij Gran Canaria Airport

Binnen 3 kilometer vanaf het vliegveld zijn er verschillende accommodaties te vinden. Voorbeelden hiervan zijn The Heron’s Home, Apartamento Aica Maraga, Casa Gando, Apartment & Beach en Brisa Apartment Cosmo. Wanneer je iets verder van het vliegveld wilt slapen, zijn er ook genoeg mogelijkheden.

taxi Gran Canaria Airport
Taxikosten & reserveren

Wanneer je van het vliegveld naar het centrum van de hoofdstad wilt, gaat dat je ongeveer 35 euro kosten. De toeristenplekken bevinden zich over het algemeen meer in het zuiden van Gran Canaria. Wanneer je naar deze plaatsen gaat, moet je rekenen op hogere kosten. Het is handig om van te voren een taxi te reserveren. Dit kan het voordeligst via Taxi2Airport.

openbaar vervoer Gran Canaria Airport
Openbaar vervoer

Wanneer je vanaf het vliegveld wilt vertrekken met het openbaar vervoer, is dat mogelijk met de bus. Bus nummer 60 brengt je het vliegveld naar de hoofdstad en weer terug. De prijs hangt af van waar je naar toe moet, maar wordt niet hoger dan 3 euro. Naar het zuiden van het eiland gaan ook bussen. Hiervoor moet je de lijnen 1, 5 en 36 hebben. De kosten zijn dan iets hoger, maar een enkele reis is niet meer dan 5 euro.

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...