Vliegveld Groningen airport Eelde

Handige informatie over het vliegveld Groningen airport Eelde. Waar ligt het vliegveld? Waar kan je het beste parkeren en wat zijn de horecavoorzieningen? Maak hieronder je keuze.

VLIEGTIJD AUTO HUREN HOTELS TOP 10 HOTSPOTS

Vliegveld Groningen airport Eelde

Vliegveld Groningen Airport Eelde (IATA code: GRQ)

Deze op 23 mei 1931 door de toenmalige burgemeester Jan Gerard Legro geopende luchthaven is de op vier na grootste luchthaven van Nederland.

Het vliegveld bezit 1 start- en landingsbaan. Naast 2 terminals heeft de Airport een klein platform voor zakelijke vluchten.

Opmerkelijk aan vliegveld Groningen Airport Eelde is dat deze Airport deel uitmaakt van een aantal collega-luchthavens rond de Noordzee (Green Sustainable Airports). Deze Airports werken hard aan duurzaamheid en milieu. De focus is hierbij onder andere gericht op de vermindering van de uitstoot van koolstofdioxide en de beperking van geluidsoverlast.

Jaarlijks reizen bijna 200.000 passagiers via deze luchthaven.

Vliegtijd

Waar ligt vliegveld Groningen Airport Eelde?

De luchthaven ligt in Nederland op een afstand van 10 kilometer ten zuiden van de stad Groningen. In het plaatsje Eelde op 5 meter boven zeeniveau, is de Airport prominent aanwezig in de omgeving. Zeker omdat het vestigingsklimaat voor bedrijven en ook de groei van werkgelegenheid in deze regio vergroot wordt door de aanwezigheid van het vliegveld.

Hotels bij Groningen Airport Eelde

Booking.com is absoluut een aanrader als je een hotelkamer zoekt in de omgeving van Groningen Airport Eelde.
De keuze aan hotels en andere verblijven is zeer ruim en de tarieven zijn redelijk te noemen.

Postillion Hotel Haren Groningen*** – 4,8 kilometer van de Airport verwijderd en op 3 kilometer afstand is er een golfbaan voor de liefhebbers. Een overnachting kost hier: € 54,-.

Van Der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk**** – Huisdieren zijn hier toegestaan. Het hotel ligt op 9,1 kilometer afstand van het vliegveld. Je betaalt hier € 84,- voor je overnachting.

Fletcher Familiehotel Paterswolde. Op slechts 4,3 van de luchthaven. Een overnachting kost hier € 79,- inclusief gebruik van het binnenzwembad.

Auto huren vliegveld Groningen

Het alom bekende autoverhuurbedrijf Rentalcars.com is te vinden in Eelderwolde, bijna op een steenworp afstand van het vliegveld. Dit bedrijf werkt nauw samen met praktisch alle grote autoverhuurders verspreid over verschillende continenten. Denk daarbij aan Avis, Hertz, Thrifty en nog vele anderen. Afhankelijk van het model auto dat je wilt huren, zie je hier enkele tarieven. Het betreft hier een huurperiode van 2 dagen.
Ford Ka: € 63,96
Volkswagen Polo: € 81,97
Ford Mondeo: € 135,98

Taxi kosten vliegveld Groningen

Het beste is altijd om vooraf een wagen te reserveren, zodat er bij je aankomst een taxi voor je klaarstaat.
Om je een idee te geven hoeveel een rit kost van vliegveld Groningen Airport Eelde naar het centrum van de stad Groningen, lees je hieronder niet alleen de tarieven maar ook het type wagen:
Sedan: € 38,-
Exclusive: € 38,-
Limousine: € 41,-
Minibus: € 48,-
Het is ongeveer 19 minuten rijden naar het centrum van Groningen.

Luchtvaartmaatschappijen

Er wordt vanaf vliegveld Groningen Airport Eelde gevlogen naar meer dan 100 bestemmingen over de hele wereld.
De luchtvaartmaatschappijen die deze vluchten uitstekend verzorgen zijn:
Transavia
Wizz Air
Corendon Dutch Airlines
TUI Fly
Corendon Airlines
Fly Be

Parkeren Groningen airport

Vliegveld Groningen Airport Eelde biedt drie verschillende parkeermogelijkheden aan:
Gold tarief, Silver tarief en Bronze tarief:

€ 25,00 per parkeerplaats (Gold tarief).
Je parkeert direct voor de terminal.
In- en uitrijden vindt plaats op kenteken.

€ 15,00 per parkeerplaats (Silver tarief).
Je zet je auto op 1 minuut lopen van de terminal af.

Voor € 4,50 mag je op een loopafstand van 4 minuten parkeren (Bronze tarief).
In- en uitrijden gaat ook hier op kenteken.

Vliegtijd van en naar Groningen airport

De vliegtijd tussen Groningen Airport Eelde en Vliegveld Maastricht is 21 minuten. Vlieg je van Groningen naar Airport Eindhoven, dan duurt de vlucht 17 minuten. Wil je graag een dagje naar London Southend vliegen vanaf Groningen Airport Eelde, dan vertrek je bijvoorbeeld ‘s ochtends om 07:10 en sta je in London Southend om 07:25.
Vlieg dan retour met een middagvlucht van 14:25. Om 16:40 ben je weer terug in Nederland.

Vertrek- en aankomsttijden

Om de vertrektijden en aankomsttijden te raadplegen kan je gebruik maken van de officiële website van vliegveld Groningen Airport Eelde. Hierop vind je de vluchtschema’s van de luchtvaartmaatschappijen met alle vertrekkende en binnenkomende vluchten. Bevind je je op het vliegveld zelf? Dan zul je daar de vluchtinformatieborden in de terminals zien hangen om je te informeren.

Roken

Op vliegveld Groningen Airport Eelde geldt een rookverbod binnen. Daar mag dus alleen buiten gerookt worden. Wel staan er buiten asbakken voor diegenen die een sigaret willen roken. Bij sommige luchthavens zijn nog wel plaatsen binnen waar gerookt mag worden, maar op Groningen Airport Eelde dus niet.

Winkels

Ten eerste is het belangrijk om te vermelden dat de terminal helemaal is aangepast voor de mindervalide passagiers die via deze luchthaven reizen.
Je vindt op dit vliegveld de Airportshop, die zeker niet onderdoet voor winkels op grote internationale luchthavens. In deze winkel wordt de dagelijkse krant verkocht, tijdschriften en etenswaren. Maar ook parfums van alle bekende merken, cadeau-artikelen en snacks.
Wel belangrijk om te vermelden is, dat je daar kunt winkelen na de veiligheidscontrole, maar nog voordat je de paspoortcontrole bent gepasseerd!

Horeca

Bites & Flights is het restaurant op het vliegveld waar de heerlijkste, goed belegde broodjes over de toonbank gaan. Er zijn natuurlijk ook soepen en andere warme maaltijden te krijgen. Op de uitgebreide kaart voor frisdrank, alcoholische versnaperingen en lekkere koffie of thee zul je zeker iets van jouw gading vinden.
Vanaf het grote terras buiten zie je de aankomende en vertrekkende vluchten. Uitzwaaien is daar dus de gewoonste zaak van de wereld!

Openbaar vervoer

Met de bussen van Qbuzz is Groningen Airport Eelde eenvoudig te bereiken. Er rijdt tevens een Shuttle bus (lijn 100) tussen de Airport en het centrum van Groningen. De tijden van deze shuttle bus sluiten naadloos aan op alle lijnvluchten van en naar Londen en Kopenhagen. Er zijn bushaltes bij onder meer het Hoofdstation, Zuiderdiep en Grote Markt.

Met bus lijn 9 is het vliegveld ook prima te bereiken. Voor reizigers die uit Assen naar Groningen Airport Eelde komen rijdt bus lijn 50 om je naar De Punt te brengen. Vandaar stap je dan over op bus lijn 9, die je de laatste 500 meter naar het vliegveld vervoert.
Je kunt je reis vooraf plannen op http://www.9292.nl.

Vliegveld Groningen airport Eelde
3.4 sterren (19x)