Praktische informatie over Hamburg Airport

Het vliegveld van Hamburg bestaat reeds sinds 1911. Dat maakt dit vliegveld meteen tot het oudste vliegveld ter wereld, gelegen op de oorspronkelijke locatie. Van 1911 tot 1913 konden hier enkel zeppelins landen, maar vanaf 1913 tot op heden is het een van de grootste luchthavens, gelegen in een van de grootste havensteden van Duitsland.

Het is een internationale luchthaven, dus je kan je voorstellen dat het een uitgebreide luchthaven is met tal van faciliteiten en vele, dagelijkse vluchten die toekomen en vertrekken. Gelegen in Hamburg, meer bepaald in de wijk Fuhlsbüttel, ligt het meteen centraal naar en van verschillende internationale bestemmingen.

Waar je moet zijn voor een koffie of een rookpauze, hoe je aan gepast vervoer geraakt en waar je het best kan overnachten, vat ik graag even voor je samen. Ik bezorg je hier graag alle informatie die u nodig heeft voor een aangename vlucht!

Veelgestelde vragen

Zoals reeds vermeld ligt dit vliegveld in Duitsland, 8,5 kilometer ten noorden van het stadscentrum en behorend tot het district Hamburg- Noord, meer bepaald stadsdeel Fuhlsbüttel.

Vanuit Nederland mag je rekenen op een reistijd van ongeveer 1 uur, afhankelijk van waar je vertrekt. Vanuit Eindhoven zal je bijvoorbeeld iets langer onderweg zijn. Voor de exacte vliegtijd kan je best vooraf even de website raadplegen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan!

Dankzij het internationale karakter van Hamburg airport, zijn er verschillende maatschappijen die vliegen van- en naar Hamburg vliegveld. Ik geef je graag een overzichtje.

Vliegtuigmaatschappijen die vliegen op Hamburg vliegveld zijn onder meer:
KLM, Eurowings, Transavia, Lufthansa, SWISS, Czech Airlines, Air France, SAS, KLM, Cityhopper, British Airways, Flybe.

Een volledige en uitgebreide lijst vind je op de officiële website.

Met meer dan 12 000 parkeerplaatsen is het bijna onmogelijk om geen parkeerplekje te vinden voor je wagen. Je vindt er de ‘Terminal parking’ voor ‘meet & greet’ en reizigers voor korte periodes, maar wanneer je een lange periode op reis bent, kan je je wagen parkeren op de ‘Holiday Smart’ parking.
TIP: Vat je trip aan zonder stress en reserveer je parkeerplaats vooraf online.

Hamburg airport ligt slecht op 8.5km van Hamburg centrum. Het centrum is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer, huurwagen of taxi. Met de wagen is het stadscentrum goed bereikbaar via de A7.

De vertrek- en aankomsttijden kan je terugvinden op de officiële website van het vliegveld. De reistijden en eventuele vertragingen zijn steeds up- to- date en correct. Hoewel doorgaans gestreefd wordt naar stiptheid, kan een vertraging wel voorkomen. Vermijd dat je nodeloos staat te wachten op je vlucht en check vooraf even de website.

Voor de rokers onder ons is het ook belangrijk om te weten wat de faciliteiten zijn op de airport. Roken is enkel toegestaan op de daarvoor voorziene plaatsen. In de terminals is roken uiteraard verboden. Een uitgebreid overzicht van de rokers-zones vind je op de website van airport Hamburg.

Zoals elke grotere luchthaven, vind je ook op deze een ruim aanbod aan boetieks en andere shops. Allemaal taxfree uiteraard. Bekende zaken zoals Desigual en Boss vind je hier, maar ook andere zaken zoals bloemenzaken, parfumeries en veel meer. De meeste zaken zijn geopend tot 21.00u ‘s avonds. Bekijk de gedetailleerde lijst met winkels en boetieks online en sta versteld van het ruime aanbod aan taxfree shops!

Maar niet enkel winkels, ook restaurants, koffiezaken en andere eetgelegenheden zijn ruim vertegenwoordigd op de airport. Nog gauw een koffie voor vertrek, of een uitgebreid diner om de wachttijd tussen 2 overstappen te overbruggen? Het kan allemaal. Zaken zoals Mc Donalds en Puro Gusto zijn slechts een greep uit het ruime aanbod. Een volledig overzicht van de eet- en drinkgelegenheden vind je op de officiële website.

Informatie over het vliegveld van Hamburg

vliegtickets Hamburg Airport
Vliegtickets zoeken naar Hamburg

Op zoek naar vliegtickets naar Hamburg Airport? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Hamburg te gaan!

auto huren Hamburg Airport
Auto huren op Hamburg Airport

Zoals op elke grote luchthaven, vind je ook hier diverse autoverhuurmaatschappijen. Het is een kwestie van vooraf vergelijken welke maatschappij de beste aanbieding doet op dat moment. Je kan ook via internet de auto van je keuze reeds reserveren. Zo ben je zeker dat je een wagen ter beschikking hebt. Enkele actieve verhuurbedrijven op dit vliegveld zijn: Sixt Autovermietung, Europcar Hamburg en Buchbinder.

hotels Hamburg Airport
Hotels vlakbij Hamburg Airport

Wie een langere periode naar Hamburg heeft gepland, zal niet gauw in de schaduw van het vliegveld overnachten, maar voor wie slechts enkele dagen blijft, is dit wel een mogelijkheid. Belangrijk om weten is dat er meer dan voldoende hotels aanwezig zijn op een boogscheut van het vliegveld. Ik geef je hieronder een klein overzichtje.

– Radisson Blu Hotel Hamburg Airport, slechts 0.4 km reisafstand.
– Motel One Hamburg Airport, slecht 1.4 km reisafstand.
– Best Western Premier Alsterkrug, slechts 2.6 km reisafstand.

taxi Hamburg Airport
Taxikosten & reserveren

Wie verstandig reist, reserveert zijn taxi vooraf. Zo ben je zeker dat er een taxi aanwezig is bij je aankomst. De taxikosten variëren van bedrijf tot bedrijf en durven wijzigen, maar globaal mag je aannemen dat deze niet veel verschillen met de kosten in Nederland.

openbaar vervoer Hamburg Airport
Openbaar vervoer

Zoals elke airport heeft ook deze tal van vervoersmogelijkheden als het op openbaar vervoer aankomt. De eenvoudigste manier van openbaar reizen is ongetwijfeld de S-Bahn. Deze wordt geregeld door HVV (Hamburger Verkehrsverbund) en laat iedere 10 minuten een S-Bahn van en naar Hamburg vertrekken. De rit duurt ongeveer 24 minuten.

overige informatie Hamburg Airport
Overige informatie

Hamburg zelf heeft tal van bezienswaardigheden en hotspots. Indien je over de mogelijkheid beschikt om de stad zelf een bezoekje te brengen, kan je dit beter niet nalaten. Je zal versteld staan over de prachtige zaken die je te zien krijgt in deze Duitse havenstad! Met deze informatie kan u alvast zonder teveel zorgen op reis vertrekken!

informatie

Informatie over Hamburg Airport

  • Adres: Flughafenstr. 1-3, 22335 Hamburg, Duitsland
  • IATA-luchthavencode: HAM
  • Aantal passagiers: 15.600.000

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...