Praktische informatie over Hannover Airport

De luchthaven van Hannover is het 10e vliegveld in Duitsland wat aantal reizigers betreft. Dat zijn er jaarlijks ongeveer 6 miljoen. Het vliegveld van Hannover is in 1952 aangelegd ter vervanging van een klein vliegveld binnen de stadsgrenzen. Sinds 2000 is er een rechtstreekse S-Bahn vetbinding met het centraal station in Hannover.

Veelgestelde vragen

Airport Bremen ligt ongeveer 12 kilometer ten noorden van de stad. Het vliegveld is goed bereikbaar via de snelwegen A2 en A7. Afrit 3 op de A352 brengt u direct naar de luchthaven. Vanaf het centraal station in Hannover kunt u ook per trein het vliegveld bereiken.

Een vlucht van een Nederlandse luchthaven naar Airport Hannover neemt ongeveer een uur in beslag. In het algemeen worden er alleen rechtstreeks vluchten verzorgd over deze relatief geringe afstand. Op je ticket kan je de exacte vluchttijd vinden.

Vooral de prijsvechters gebruiken het vliegveld van Hannover voor het vervoer van vakantiegangers uit de regio naar Zuid-Europa. De grotere maatschappijen zoals KLM en Lufthansa voeren ook lijnvluchten uit op het vliegveld. Alle maatschappijen die gebruikmaken van de luchthaven van Hannover kan je vinden op hannover-airport.de.

Er zijn in totaal 14.000 parkeerplaatsen bij het vliegveld van Hannover waar je relatief voordelig je auto kwijt kan. De goedkoopste optie is te kiezen voor de onoverdekte parkeerterreinen van P7 of P 10. Hier moet je dan wel voor minimaal een week betalen en dat kost €45. Laat je de auto hier drie weken staan dan is de rekening nog alleszins redelijk met € 65. De overdekte parkeerplaatsen gaan van Exclusiv naar Spar. De duurste parkeergarage kost € 8 per uur, voor een week moet je € 100 betalen, voor drie weken valt het mee met € 150. Voor de Spar parkeergarage zijn deze tarieven respectievelijk € 4, € 50 en € 85.

Parkeerplaatsen vooraf vastleggen op de luchthaven van Hannover kan via Parlick.

De reistijd vanaf de luchthaven van Hannover met een huurauto of een taxi bedraagt ongeveer 20 minuten. De trein doet dat nog iets sneller en de normale duur van een ritje per trein naar het centraal station in Hannover is 17 minuten.

Alle vertrektijden en aankomsttijden op Airport Hannover staan vermeld op vluchttijden.com. Actuele informatie over vertragingen en annuleringen kan je ook op deze site vinden.

Roken is verboden op Airport Hannover. Uitsluitend op plaatsen waar duidelijk staat aangegeven dat er een rookzone is, mag je een sigaret opsteken.

Er is een klein winkelcentrum op de luchthaven van Hannover. Hier kan je onder meer dutyfree shoppen. Er is ook een kleine supermarkt en diverse winkeltjes waar je eventueel vergeten verzorgingsartikelen kan kopen.

Er is een ruim assortiment horecagelegenheden op het vliegveld Hannover. Deze vind je bij het winkelcentrum. Er zijn meerdere bars om een warm of koud drankje te nuttigen. Bij de restaurants kan je kiezen tussen fastfood en reguliere maaltijden. Ontbijt en lunch is ook mogelijk.

Informatie over het vliegveld van Hannover

vliegtickets Hannover Airport
Vliegtickets zoeken naar Hannover

Op zoek naar vliegtickets naar Hannover Airport? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Hannover te gaan!

auto huren Hannover Airport
Auto huren op Hannover Airport

Er zijn 5 autoverhuurders gevestigd op vliegveld Hannover waaronder Hertz, Avis en Sixt. Er is een Mietwagenzentrum tussen terminal A en B. Als je zeker wilt zijn van gepast vervoer bij aankomst, is het verstandig om een huurauto online te reserveren. Op die manier kan je ook de prijzen en voorwaarden van de aanbieders goed vergelijken.  Het huren van een auto op Hannover Airport kun je het beste voordelig doen via CarDelMar.

hotels Hannover Airport
Hotels vlakbij Hannover Airport

Er zijn geen hotels gevestigd op het vliegveld maar op enkele kilometers van het vliegveld van Hannover zijn verschillende hotels beschikbaar. Alle informatie over de accommodatie in Hannover en omgeving kan je vinden op Booking.com. Deze sites toont je niet alleen details van de diverse hotels, maar je kan er ook online kamers boeken. Als je vaker gebruik maakt van de site krijg je kortingen en voor iedereen zijn er speciale aanbiedingen.

taxi Hannover Airport
Taxikosten & reserveren

Een taxirit van vliegveld Hannover naar de stad duurt ongeveer 20 minuten en kost je gemiddeld € 25. Het is aan te bevelen om een taxi vooraf online te reserveren. Hierdoor krijg je zekerheid dat er vervoer beschikbaar is bij je aankomst. Ga je vanuit je hotel in Hannover met een taxi naar het vliegveld, neem dan geen risico’s met de tijd, omdat er in de spits in Hannover wachttijd kan optreden. Een taxi boeken kan via Taxi2Airport.

openbaar vervoer Hannover Airport
Openbaar vervoer

Hannover Airport heeft een station van de S-Bahn. De trein brengt u in 17 minuten naar het centraal station in de stad. De trein vertrekt ieder half uur tussen 04.00 en 01.30. Op feestdagen kan een andere frequentie gelden. Tickets kan je bij de automaten in de terminal kopen. En ticket voor twee zones is afdoende voor Hannover.  Het perron bereik je met een roltrap on terminal C.

over Hannover Airport
Over Hannover

Hannover is de hoofdstad van Nedersaksen en ligt aan de rivier de Leine. Er wonen momenteel circa 530.000 mensen. Hannover is een stad van de beurzen. Onder meer de grootste computerbeurs ter wereld wordt hier gehouden. Hannover is dan ook een van de belangrijkste verkeersknooppunten in Duitsland. Het openbaar vervoer in de stad is snel en modern. Er zijn ook vier binnenhavens.

Al in het jaar 1000 was er een marktplaats in het dorpje Hannover aan de Leine. Stadsrechten werden in 1241 verleend. De bloeitijd van de stad lag in de periode van de 14e tot de 16e eeuw. In 1866 veroverde Pruisen het gebied en werd Hannover hoofdstad van een Pruisische provincie. Vanwege de strategische ligging werd Hannover in de Tweede Wereldoorlog grotendeels verwoest.

overige informatie Hannover Airport
Overige informatie

  • Er is gratis wifi op het gehele vliegveld.
  • Als je tijdelijk bagage wilt opstaan is dat mogelijk in de kluizen die daarvoor beschikbaar zijn.
  • Op vliegveld van Hannover zijn meerdere lounges die ook geschikt zijn voor zakelijk gebruik en faciliteiten hebben voor vergaderingen en presentaties. Neem hierover contact op met de algemene informatiebalie.
  • Airport Hannover is goed toegankelijk voor minder mobiele reizigers en er zijn aangepaste toiletten en telefoons. Parkeerplaatsen voor gehandicapten zijn op aanvraag beschikbaar. Indien je met een rolstoel reist, neem dan altijd contact op met je luchtvaartmaatschappij.

informatie

Informatie over Hannover Airport

  • Adres: Flughafenstraße 4, 30855 Langenhagen, Duitsland
  • IATA-luchthavencode: HAJ
  • Aantal passagiers: 6.324.634

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...