Belangrijk om direct te regelen!

Regel nu meteen de belangrijke zaken die je bij aankomst op Heraklion Airport, Luchthaven Iraklion, geregeld moet hebben. Zo kom je niet voor verrassingen te staan bij aankomst en kun je jouw reis met een gerust hart vervolgen!

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Heraklion Airport

Heraklion is de hoofdstad van Kreta en een van de populairste bestemmingen op het eiland. Wil je cultuur snuiven, dan zit je in deze stad wel goed. Je kunt bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan de Knossos, een Minoïsch paleis dat opgegraven is en mooi gerestaureerd werd. Verder is de Venetiaanse haven erg bekend. Hier kun je onder andere het Venetiaanse fort bewonderen. Natuurlijk ga je ook genieten van zon, zee en strand. Het klimaat op Kreta is relatief zacht en in de zomers kan het er overdag behoorlijk warm worden. Heraklion wordt ook geroemd om de gezellige terrasjes en eetgelegenheden.

Waar ligt het vliegveld van Heraklion?

De luchthaven van Heraklion (IATA-code: HER) ligt op ongeveer 5 km afstand van het centrum van de stad Iraklion. Het is de grootste luchthaven van het eiland Kreta en bovendien het tweede vliegveld in grootte van Griekenland. Het draagt de naam ‘Nikos Kazantzakis’, naar de gelijknamige Griekse filosoof en schrijver. Het vliegveld wordt niet alleen voor publieke vluchten, maar ook voor militaire doeleinden gebruikt. Het wordt meestal dan ook verboden om foto’s te maken van de startbaan.

Adres: Heraklion 716 01, Griekenland

IATA-luchthavencode: HER

Aantal passagiers: 8.098.465

Vliegtuigmaatschappijen die op Heraklion Airport vliegen

Er vliegen diverse bekende vliegtuigmaatschappijen op Heraklion Airport, zoals Lufthansa en Transavia. Ook minder bekende namen komen langs, zoals Ellinair en Aegean Airlines. Voor een volledige lijst van vliegtuigmaatschappijen kun je het beste een kijkje nemen op http://www.hcaa.gr/en/our-airports/kratikos-aerolimenas-hrakleioy-n-kazantzakhs.

Vliegtijd naar Heraklion, Kreta

Vanaf Amsterdam is het zo’n 3,5 uur vliegen naar Heraklion Airport, wanneer je een rechtstreekse vlucht geboekt hebt. Heb je voor een vlucht gekozen met een tussenstop, omdat dit voordeliger was, dan is de reistijd wat langer. Voor de uiteindelijke vluchtduur kun je dan het beste op je ticket kijken.

Reistijd naar centrum Kreta vanaf Heraklion Airport

Doordat het vliegveld van Heraklion op slechts 5 km afstand van het oude centrum van de stad Iraklion ligt, is de reistijd maar beperkt. Met de auto ben je er doorgaans al binnen 10 minuten. Natuurlijk hangt dit wel enigszins af van de verkeersdrukte.

Vertrektijden en aankomsttijden

De vertrek- en aankomsttijden op Heraklion Airport variëren per dag en per maatschappij. Deze worden regelmatig aangepast. Voor een actueel overzicht kun je het beste kijken op  of een vergelijkbare website.

Roken

Roken is alleen toegestaan op de plaatsen waar dit uitdrukkelijk is toegestaan. In de terminal is het nergens toegestaan om te roken.

Winkels op Heraklion Airport

Er zijn maar weinig winkels op de luchthaven van Heraklion te vinden. Je kunt onder andere terecht bij twee duty-free shops.

Restaurants op het vliegveld

Ook het aanbod aan restaurants op het vliegveld van Heraklion is beperkt. Er is één restaurant wat eigenlijk vooral onder de noemer snackbar kan vallen. Verder zijn er wel diverse cafés om even wat te drinken.

Openbaar vervoer vanaf Heraklion Airport

Het openbaar vervoer in Heraklion heet KTEL en hiervan rijdt ongeveer elke 5 à 10 minuten een bus naar de oude stad. Er zijn diverse buslijnen die naar het centrum gaan. Je doet er dan circa 20 minuten over. Houd wel in je achterhoofd dat er op zondag en op feestdagen wat minder bussen rijden. De blauwe bussen zijn de stadsbussen en als je naar het centrum van Heraklion wilt, hoef je dan ook alleen op deze kleur te letten. De groene bussen hebben een regionale dienst. Je kunt kaartjes kopen bij de buschauffeur. De prijs voor de rit zal dan ongeveer € 2 per persoon bedragen.

Overige informatie

  • Bagage kan gestald worden bij het vliegveld, dit kan namelijk bij de ingang van de parking. Houd wel in de gaten dat dit niet 24 uur per dag bemand is. Bovendien hangt er een aardig prijskaartje aan: je betaalt al snel 12 euro per dag. Mis je bagage? Dan is het belangrijk om dat meteen te melden bij de balie. Doe je dat later, dan kan de bagage namelijk niet meer geclaimd worden.
  • Voor zakelijke gebruikers zijn er vrijwel geen faciliteiten op het vliegveld van Heraklion.
  • De luchthaven is niet zo goed ingesteld op gehandicapte reizigers. Er is bijvoorbeeld maar één aangepast toilet. Wil je graag begeleiding op het vliegveld, dan kun je dit met je luchtvaartmaatschappij regelen.

Vliegtickets Heraklion Airport

Op zoek naar vliegtickets naar Kreta, Heraklion? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Kreta te gaan!

Praktische zaken om te regelen op Heraklion Airport

Hotels vlakbij het vliegveld van Heraklion

Op de luchthaven van Heraklion zijn geen hotels te vinden. Dat is geen probleem, want er zijn meer dan voldoende hotels in de buurt. De stad Iraklion ligt op slechts 5 km afstand en je hotel is dus gemakkelijk bereikbaar. Je kunt een overzicht van het hotelaanbod vinden op Booking.com of een vergelijkbare website.

Bekijk hieronder hotels nabij Heraklion Airport via Booking.com:


Booking.com

Auto huren op Heraklion Airport

Voor een relatief klein vliegveld zijn er veel autoverhuurbedrijven aanwezig. Je zal onder andere de bekende namen Europcar, Avis, Hertz en Sixt tegenkomen. Wil je verzekerd zijn van een voordelige huurauto via Heraklion Airport, dan kun je die het beste van tevoren online reserveren. Zo weet je ook zeker dat de auto voor je klaarstaat wanneer jouw vliegtuig landt. Het huren van een auto op Heraklion Airport kun je het beste voordelig doen via CarDelMar.

CarDelMar huurauto's - Wereldwijd · Makkelijk · Goedkoop

Taxikosten vliegveld Heraklion

Wil je naar het centrum vanaf Airport Heraklion met de taxi, dan kost je dit ongeveer € 15. Wil je naar de populaire badplaats Amoudara, dan moet je al snel rekenen op € 25. Het is altijd verstandig om de prijs van tevoren af te spreken, zodat je niet onverwacht meer hoeft te betalen. Dit kan via TaxiTender of Taxi2Airport.

Parkeren op het vliegveld Heraklion

Er zijn diverse parkeerplaatsen bij Heraklion Airport te vinden, waarbij er zowel voor kort als voor lang parkeren mogelijkheden zijn. Voor lang parkeren kun je denken aan tarieven vanaf € 8 voor 2 dagen en € 20 voor 5 dagen. Natuurlijk kunnen deze tarieven op elk moment aangepast worden. Het is dan ook zeker verstandig om dit van tevoren even te controleren. Een parkeerplaats kun je ook online reserveren.

Vliegveld Heraklion Airport, Luchthaven Iraklion
3.1 sterren (14x)