De beste manier om een auto te huren op Heraklion Airport

Ga je op vakantie naar het Griekse eiland Kreta, dan vlieg je waarschijnlijk naar Heraklion. Door een auto te huren op Heraklion Airport kun je dit heerlijke eiland verkennen. Zo kun je in je eigen tempo op pad en beleef je dat ultieme vakantiegevoel. Je kunt je huurauto ter plaatse regelen, maar het is goedkoper en makkelijker om dit van tevoren al te reserveren. Dit is ook nog eens goedkoper, omdat je de beste deals met elkaar kunt vergelijken.

Aanbieders waar je een auto kunt huren vanaf Heraklion Airport


Autohuur op Heraklion Airport

Voor autohuur kun je terecht bij zowel bekende verhuurders als lokale maatschappijen die gevestigd zijn op het vliegveld. De meeste maatschappijen die autohuur in Heraklion aanbieden, zijn gevestigd in de terminal. De looproute wordt aangegeven met bordjes “rent a car”. Naar verhuurders die die buiten de terminal zijn gevestigd neem je de gratis shuttlebus. Nadat je de koffers hebt opgehaald loop je in een paar minuten naar de balie van het verhuurkantoor of de halte van de shuttlebus. Heb je jouw huurauto thuis al gereserveerd, dan hoef je bij de balie alleen nog wat formaliteiten af te handelen en je vakantie kan beginnen.

Maak het jezelf gemakkelijk en boek je auto voor vertrek

Wil je op vakantie geen tijd kwijt zijn aan het zoeken naar de beste deal voor een huurauto op Heraklion Airport? Door jouw autohuur thuis al te reserveren bespaar je kostbare vakantietijd. Met EasyTerra vergelijk en boek je eenvoudig je huurauto. Ook bij onder andere Tuicars.com is dat mogelijk. Deze sites laten in één oogopslag alle aanbieders en mogelijkheden zien. Reserveer je thuis al je auto, dan hoef je aankomst op de luchthaven alleen nog je koffers en je auto op te halen. Zo kun je snel genieten van al het moois dat Kreta te bieden heeft.

Praktische zaken bij autohuur op Heraklion

Als je besluit een auto te huren op het vliegveld van Heraklion, dan zijn er een aantal praktische dingen om rekening mee te houden. De minimumleeftijd voor autohuur in Griekenland is 21 jaar en bij sommige verhuurders 25 jaar. Ben je jonger, dan kan er een toeslag worden berekend. Je dient daarnaast minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Ook heb je een geldig paspoort of ID-kaart nodig en is een creditcard op naam van de bestuurders vereist. Hiermee wordt de borg gereserveerd die je na inleveren van je huurauto weer terugkrijgt. Boek ook je verzekeringspakket, zodat je goed verzekerd en zorgeloos Kreta kunt verkennen.

Op pad met je huurauto in Kreta

Als grootse eiland van het Griekse archipel valt er op Kreta veel te doen en te ontdekken. Vanuit Heraklion zit je in een mum in één van de vele gezellige badplaatsen ten oosten van de luchthaven. Chersonnisos is de bekendste strandbestemming, maar ook het nabijgelegen Gouves en Malia zijn bruisende badplaatsen. Ga je westwaarts dan kom je in de oude stad Rethimnon met kronkelende straatjes en een gezellige strandboulevard. Verder naar het westen ligt Chania, de tweede grote stad van Kreta. Slenter hier door de Venetiaanse wijk en eet heerlijke visgerechten aan het strand. Trek zeker ook het binnenland in en laat je versteld staan door de bergen, valleien en het landelijke leven.

Luchtvaart nieuws & blogartikelen

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...