Hoe weet je of je de juiste reisverzekering hebt?

algemeen
Onze partners
easyterra vliegtickets nl tui reizen kras reizen booking.com

Wanneer je graag op reis gaat, dan weet je ook hoe belangrijk het is om een goede reisverzekering af te sluiten. Dat is ook de reden waarom je voor Allianz Direct hebt gekozen. Die kwam na vergelijken namelijk als beste uit de bus voor jou. Dat neemt niet weg dat het best zo kan zijn dat de verzekering die je hebt gekozen niet helemaal aansluit op de reizen die je later gaat maken. Hoe weet je dat? En hoe kan je dit controleren?

Altijd verzekerd zijn

De belangrijkste optie die je hebt om verzekerd op reis te gaan, is de doorlopende reisverzekering vergelijken. Wat je daarmee in ieder geval zeker weet, is dat je altijd verzekerd bent. Je kan een reis boeken en je weet dat je in ieder geval een bepaalde mate van dekking hebt. Dat komt doordat deze verzekering altijd van kracht is. Dit betekent dus ook dat korte uitjes, bijvoorbeeld een dagje uit in eigen land, onder deze verzekering kunnen vallen. Het is echter vooral lekker voor de wat langere reizen die je maakt. Je weet dan in ieder geval dat de basis goed gedekt is.

Meer dan alleen schade

Een belangrijk punt van aandacht als je een verzekering gaat kiezen, is dat je verder kijkt dan alleen de problemen met schade. Natuurlijk is het belangrijk dat de schade die je maakt of waar je mee te maken krijgt niet tot hoge kostenposten leidt. Het is echter minstens zo belangrijk om bijvoorbeeld een eventueel ziekenhuisverblijf gedekt te hebben. De laatste tijd komen er regelmatig verhalen in de media van mensen die tienduizenden euro’s aan ziekenhuisrekeningen kwijt zijn vanwege een ongeval tijdens de vakantie. Het is wel belangrijk om dit vooraf goed te checken voor je op stap gaat.

De situatie ter plaatse

Een betrekkelijk nieuw element waar je rekening mee moet houden is de situatie ter plaatse. Met name waar het gaat om natuurverschijnselen. Door de opkomst van bosbranden, stormen en overstromingen kan het zo zijn dat je vakantie ineens een bedreiging kan gaan vormen. Zorg dus wel dat je in je verzekering bepaalde zaken, zoals bijvoorbeeld verplaatsing naar een veilige plek of repatriëring hebt opgenomen. Dit hoeft natuurlijk niet op elke plek. Zorg gewoon dat dit onderdeel wordt van je voorbereiding zodat je altijd de juiste mate van verzekering hebt afgesloten voor de reis die je wilt gaan maken.

Iedereen is meeverzekerd?

Tot slot is het natuurlijk ook belangrijk om je gezinssituatie in de gaten te houden. Is iedereen die met jou op reis gaat nog wel goed meeverzekerd? Dit is vooral van belang voor de kinderen. Het is dus zeker ook zaak om goed op te letten of veranderingen in je situatie ook leiden tot veranderingen in je verzekering. Wanneer dit het geval is, dan is het belangrijk om dit op tijd te regelen. Daarmee kan je veel ellende voorkomen op het moment dat je een reis gaat maken en je toch tegen een situatie waarin de verzekering nodig is aan loopt.

Over: sandervw

Fly Drive deals

Recente berichten


Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...