5 bruikbare tips bij het vinden van een hotel nabij het vliegveld

Wanneer je op vakantie gaat, is het vinden van een goed hotel erg belangrijk. Denk daarbij niet alleen aan het verblijf op de aankomstbestemming. Je reis begint namelijk al zodra je op weg gaat naar de luchthaven. Vooral wanneer je een vroege vlucht hebt geboekt kan het prettig zijn om voor vertrek te overnachten in een hotel nabij (of op) het vliegveld. Een groot voordeel hiervan is dat je stressloos en uitgerust aan je reis kunt beginnen. Met de volgende tips vind je snel het perfecte hotel bij het vliegveld.

Hotels bij vliegvelden boek je eenvoudige via de volgende website(s)


1. Maak gebruik van zoekfuncties

Het vinden van een fijn hotel nabij of op het vliegveld kan lastig zijn. Er is namelijk veel keus en ook variëren hotels vanzelfsprekend in prijsklasse. Ga voor vertrek voor jezelf na wat je zoekt in een hotel en welk budget je hieraan wilt besteden. Mag het basic zijn of liever wat luxer, van welke faciliteiten wil je gebruik kunnen maken, hoeveel kilometer mag het hotel van het vliegveld verwijderd zijn enzovoorts. Booking.com is een voorbeeld van een goede website waarbij je middels een zoekfunctie snel het perfecte hotel vindt.

2. Controleer van tevoren bij welke terminal je moet zijn

Wanneer je om wat voor reden dan ook in tijdnood komt voordat je vlucht vertrekt, telt iedere minuut. Daarom is het verstandig om vooraf na te gaan vanaf bij welke terminal je moet zijn. Op Schiphol Airport liggen de verschillende terminals bijvoorbeeld ver van elkaar af. Het kan dan gebeuren dat je erg moet haasten om de juiste terminal op tijd te bereiken. En stress is wel het laatste wat je wilt! Boek je hotel dus altijd in de buurt van de juiste terminal, zodat je deze snel kunt bereiken en geen tijd verspild.

3. Bekijk verschillende reviews

Wat veel mensen niet doen, maar wat wel aan te raden is, is het lezen van online beoordelingen. Denk je een goed hotel nabij op of het vliegveld gevonden te hebben? Check dan even wat anderen over dit hotel gezegd hebben en hoe ze hun verblijf hebben ervaren. Het hoeft niet altijd juist te zijn wat er geschreven wordt en meningen verschillen. Maar over het algemeen heb je een goed hotel te pakken wanneer 80 tot 90 procent van de reviews lovend zijn. Wanneer er bijna alleen maar negatieve beoordelingen geschreven staan, kun je beter even verder zoeken…

4. Ga na of een bepaald hotel shuttleservices aanbiedt

Meestal is het doel van het slapen in een hotel nabij het vliegveld dat je deze snel kunt bereiken en tijd bespaard. Vaak zit er bij deze hotels een shuttleservice van en naar het vliegveld inbegrepen, maar dit is niet altijd het geval. Laat je goed informeren en controleer bij het hotel naar keuze even wat de mogelijkheden hiervoor zijn. Mocht er geen transfer worden aangeboden naar het vliegveld moet je namelijk alsnog rekening houden met extra reistijd (vooral in de nacht zijn de diensten van het openbaar vervoer beperkt). En dat zou zonde zijn.

5. Boek je hotel ruim op tijd

Eigenlijk geldt dit altijd wanneer je een hotel boekt, maar vliegveldhotels zijn vaak nog sneller volgeboekt dan anderen. Dit komt omdat er een grote vraag naar is en er relatief gezien weinig hotels gevestigd zijn op vliegvelden. Wacht dus niet tot het laatste moment met het boeken van je hotel, maar leg je verblijf vast zodra je weet wanneer je vliegt. Op deze manier ben je verzekerd van een plek en kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Met deze tips kun je gaan beginnen aan de zoektocht naar jouw favoriete hotel nabij of op het vliegveld. Zodra je deze hebt geboekt, kan de voorpret van een heerlijke vakantie gaan beginnen.

Luchtvaart nieuws & blogartikelen

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...