Belangrijk om direct te regelen!

Regel nu meteen de belangrijke zaken die je bij aankomst op het vliegveld van Ibiza, Aeropuerto de Ibiza, geregeld moet hebben. Zo kom je niet voor verrassingen te staan bij aankomst en kun je jouw reis met een gerust hart vervolgen!

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Aeropuerto de Ibiza

Het vliegveld van Ibiza, Aeropuerto de Ibiza, verwerkt ongeveer 6 miljoen passagiers per jaar. De meeste passagiers worden in de zomermaanden verwerkt, omdat Ibiza een belangrijke vakantiebestemming is. Deze airport is ook de aanvlieghaven voor het nabijgelegen eiland Formentera, wat ook een belangrijke vakantiebestemming is.

Waar ligt het vliegveld van Ibiza?

Het vliegveld ligt ongeveer 7 kilometer ten zuidwesten van Ibiza Stad. Ibiza Stad heet officieel Eivissa. De stad heeft vele mooie pittoreske steegjes en shoppen is hier heel goed mogelijk in één van de vele leuke boetiekjes. De luchthaven is goed bereikbaar.

Adres: 07818 Sant Jordi de ses Salines, Balearen, Spanje

IATA-luchthavencode: IBZ

Aantal passagiers: 8.104.316

Vliegtuigmaatschappijen die vliegen op Vliegveld Ibiza

De lijst met vliegtuigmaatschappijen die vliegen op deze airport is lang. Je kunt deze vinden op de website van de airport. De vliegtuigmaatschappijen die in ieder geval op deze airport vliegen zijn:

De volledige lijst met vliegtuigmaatschappijen die hier landen vind je op http://www.aena.es/en/ibiza-airport/index.html.

Vliegtijd naar Ibiza

Vanaf Nederland is de vliegtijd naar Ibiza ongeveer 2 uur en 35 minuten. Dit geldt dus ook als je naar het eiland Formentera wilt. Wanneer je vanaf Eindhoven of Rotterdam naar het eiland vertrekt, kost dat ruim een kwartier minder.

Reistijd naar Eivissa

De reistijd vanaf de airport naar het centrum van Eivissa is ongeveer 20 minuten met de auto of taxi. De afstand is ongeveer 8 kilometer. Eivissa is de grootste stad van het eiland en ook de stad die het dichtst bij het vliegveld ligt.

Vertrektijden en aankomsttijden

De vertrektijden en aankomsttijden van de luchthaven kun je op verschillende plekken op internet vinden. De beste bron hiervoor is de website van het vliegveld zelf. Check voor je vertrek altijd of de vertrektijden of aankomsttijden niet gewijzigd zijn. Op de airport zelf kun je dit ook checken.

Roken

Roken is alleen toegestaan in de daarvoor aangegeven ruimten. Deze ruimten bevinden zich niet in de terminals. Wanneer je moet overstappen op het vliegveld, dien je naar buiten te gaan om te roken en moet je daarna opnieuw door de Security.

Winkels op Aeropuerto de Ibiza

De luchthaven heeft verschillende winkels. Er wordt van alles verkocht. Van snoepgoed tot souvenirs. Van speelgoed tot drogisterij-artikelen. Van mode tot cadeaus. We noemen een aantal winkels die er te vinden zijn: Gourmed, LOL Ibiza, The Market, Hippy Market, Hard Rock Café, ClubIbiza, Music Network, GAP & Superdry, News&Books en The Express Shop.

Bekijk alle vliegvelden van Spanje

Restaurants op Aeropuerto de Ibiza

Qua restaurants is er veel te vinden op de airport. Er zijn ook mogelijkheden voor take-away op dit vliegveld. Goeie koffie krijg je bij Costa Coffee. Tapas is ook te verkrijgen op de luchthaven, bijvoorbeeld bij Gambrinus. De wat uitgebreidere restaurants heten Café del Mar Lounge en StrEat.

Openbaar vervoer vanaf het vliegveld

Iedere 20 minuten vertrekt lijn 10 vanaf de luchthaven naar de stad. In het hoogseizoen vertrekt deze bus nog vaker. Je komt met de bus heel gemakkelijk van het airport in het centrum van Eivissa. Je kunt altijd vragen aan de buschauffeur welke halte het beste is om uit te stappen om zo dicht mogelijk bij je hotel uit te komen. Een busticket kost ongeveer 3 en een halve euro. De haven biedt verschillende mogelijkheden om met de ferry naar het vaste land van Spanje te vertrekken of naar het nabijgelegen eiland Formentera te gaan.

Vliegtickets Ibiza Airport

Op zoek naar de vliegtickets naar Ibiza? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Ibiza te gaan!

Praktische zaken om te regelen op Ibiza Airport

Hotels vlakbij Ibiza Airport

De dichtstbijzijnde hotels liggen op ongeveer 1 kilometer afstand van het vliegveld. Deze hotels zijn Cana Xuia en Can Artesa. Op ongeveer 2 kilometer van de airport liggen de hotels Villa Mercedes, Grand Palladium Palace Ibiza Resort & Spa, Villa Sant Jordi en Ibiza Holliday Villa Harmony.

Bekijk alle hotels nabij de luchthaven van Ibiza op Booking.com.

Auto huren Ibiza Airport

Op Aeropuerto de Ibiza kun je van verschillende autoverhuurbedrijven een auto huren. De autoverhuurbedrijven die aanwezig zijn zijn Avis, Europcar, Budget, Goldcar, Hertz en Enterprise. Via internet kun je de prijzen vergelijken en de beste auto voor jouw vakantie of verblijf uitzoeken. Reserveren is via internet ook mogelijk. Je kunt het ook ter plekke regelen, maar dan moet je rekening houden met lange wachttijden.

Bespaar tot 15% door online te reserveren via RentalCars.com waar je gegarandeerd de laagste prijs hebt.

Taxikosten Ibiza Airport

Om van het vliegveld naar Ibiza Stad te gaan met de taxi kost ongeveer 20 euro en het duurt ongeveer 20 minuten. In de zomermaanden is het druk op dit vliegveld en het kan zijn dat er in deze tijd niet veel taxi’s beschikbaar zijn, waardoor je iets langer moet wachten voordat je met de taxi kunt. Daarom is het verstandig om in de zomermaanden een taxi te reserveren.

Het reserveren van een taxi op Ibiza Airport kun je het beste online alvast doen via TaxiTender.

Parkeren vliegveld Ibiza

Parkeren is goed mogelijk bij de luchthaven. Er is een overdekt parkeerterrein bij de airport, welke zich op 1 tot 3 minuten lopen vanaf de terminal bevindt. Een uur parkeren kost hier ongeveer 1 euro. Een week parkeren kost ruim 90 euro en 3 weken parkeren kost ongeveer 250 euro.

Parkeerplaatsen boeken op de luchthaven van Ibiza kun je eenvoudig doen bij Parclick.

Vliegveld Ibiza – Ibiza Airport (IBZ)
4.8 sterren (68x)