Vliegveld Ibiza - Airport Ibiza (IBZ)

Handige informatie over het vliegveld Ibiza. Wat is het adres en de ligging ten opzichte van steden? Wat zijn de taxikosten en wat is de reisduur met het openbaar vervoer? Lees ook hoe lang de vliegtijd is.

VLIEGTIJD AUTO HUREN HOTELS TOP 10 HOTSPOTS

Aeropuerto de Ibiza

Het vliegveld van Ibiza, Aeropuerto de Ibiza, verwerkt ongeveer 6 miljoen passagiers per jaar. De meeste passagiers worden in de zomermaanden verwerkt, omdat Ibiza een belangrijke vakantiebestemming is. Deze airport is ook de aanvlieghaven voor het nabijgelegen eiland Formentera, wat ook een belangrijke vakantiebestemming is.

Vliegtijd

Waar ligt vliegveld Ibiza?

Het vliegveld ligt ongeveer 7 kilometer ten zuidwesten van Ibiza Stad. Ibiza Stad heet officieel Eivissa. De stad heeft vele mooie pittoreske steegjes en shoppen is hier heel goed mogelijk in één van de vele leuke boetiekjes. De luchthaven is goed bereikbaar.

Hotels vlakbij Aeropuerto de Ibiza

De dichtstbijzijnde hotels liggen op ongeveer 1 kilometer afstand van het vliegveld. Deze hotels zijn Cana Xuia en Can Artesa. Op ongeveer 2 kilometer van de airport liggen de hotels Villa Mercedes, Grand Palladium Palace Ibiza Resort & Spa, Villa Sant Jordi en Ibiza Holliday Villa Harmony.

Auto huren Aeropuerto de Ibiza

Op Aeropuerto de Ibiza kun je van verschillende autoverhuurbedrijven een auto huren. De autoverhuurbedrijven die aanwezig zijn zijn Avis, Europcar, Budget, Goldcar, Hertz en Enterprise. Via internet kun je de prijzen vergelijken en de beste auto voor jouw vakantie of verblijf uitzoeken. Reserveren is via internet ook mogelijk. Je kunt het ook ter plekke regelen, maar dan moet je rekening houden met lange wachttijden.

Taxi kosten Aeropuerto de Ibiza

Om van het vliegveld naar Ibiza Stad te gaan met de taxi kost ongeveer 20 euro en het duurt ongeveer 20 minuten. In de zomermaanden is het druk op dit vliegveld en het kan zijn dat er in deze tijd niet veel taxi’s beschikbaar zijn, waardoor je iets langer moet wachten voordat je met de taxi kunt. Daarom is het verstandig om in de zomermaanden een taxi te reserveren. Dit kan via TaxiTender.

Vliegtuigmaatschappijen die vliegen op vliegveld Ibiza

De lijst met vliegtuigmaatschappijen die vliegen op deze airport is lang. Je kunt deze vinden op de website van de airport. De vliegtuigmaatschappijen die in ieder geval op deze airport vliegen zijn Transavia, KLM, easyJet, Brussels Airlines en Vueling.

Parkeren Ibiza airport

Parkeren is goed mogelijk bij de luchthaven. Er is een overdekt parkeerterrein bij de airport, welke zich op 1 tot 3 minuten lopen vanaf de terminal bevindt. Een uur parkeren kost hier ongeveer 1 euro. Een week parkeren kost ruim 90 euro en 3 weken parkeren kost ongeveer 250 euro.

Vliegtijd naar Ibiza

Vanaf Nederland is de vliegtijd naar Ibiza ongeveer 2 uur en 35 minuten. Dit geldt dus ook als je naar het eiland Formentera wilt. Wanneer je vanaf Eindhoven of Rotterdam naar het eiland vertrekt, kost dat ruim een kwartier minder.

Reistijd naar Eivissa

De reistijd vanaf de airport naar het centrum van Eivissa is ongeveer 20 minuten met de auto of taxi. De afstand is ongeveer 8 kilometer. Eivissa is de grootste stad van het eiland en ook de stad die het dichtst bij het vliegveld ligt.

Vertrektijden en aankomsttijden van het vliegveld

De vertrektijden en aankomsttijden van de luchthaven kun je op verschillende plekken op internet vinden. De beste bron hiervoor is de website van het vliegveld zelf. Check voor je vertrek altijd of de vertrektijden of aankomsttijden niet gewijzigd zijn. Op de airport zelf kun je dit ook checken.

Roken op het vliegveld

Roken is alleen toegestaan in de daarvoor aangegeven ruimten. Deze ruimten bevinden zich niet in de terminals. Wanneer je moet overstappen op het vliegveld, dien je naar buiten te gaan om te roken en moet je daarna opnieuw door de Security.

Winkels op Aeropuerto de Ibiza

De luchthaven heeft verschillende winkels. Er wordt van alles verkocht. Van snoepgoed tot souvenirs. Van speelgoed tot drogisterij-artikelen. Van mode tot cadeaus. We noemen een aantal winkels die er te vinden zijn: Gourmed, LOL Ibiza, The Market, Hippy Market, Hard Rock Café, ClubIbiza, Music Network, GAP & Superdry, News&Books en The Express Shop.

Restaurants op Aeropuerto de Ibiza

Qua restaurants is er veel te vinden op de airport. Er zijn ook mogelijkheden voor take-away op dit vliegveld. Goeie koffie krijg je bij Costa Coffee. Tapas is ook te verkrijgen op de luchthaven, bijvoorbeeld bij Gambrinus. De wat uitgebreidere restaurants heten Café del Mar Lounge en StrEat.

Openbaar vervoer vanaf het vliegveld

Iedere 20 minuten vertrekt lijn 10 vanaf de luchthaven naar de stad. In het hoogseizoen vertrekt deze bus nog vaker. Je komt met de bus heel gemakkelijk van het airport in het centrum van Eivissa. Je kunt altijd vragen aan de buschauffeur welke halte het beste is om uit te stappen om zo dicht mogelijk bij je hotel uit te komen. Een busticket kost ongeveer 3 en een halve euro. De haven biedt verschillende mogelijkheden om met de ferry naar het vaste land van Spanje te vertrekken of naar het nabijgelegen eiland Formentera te gaan.

Vliegveld Ibiza – Ibiza Airport (IBZ)
4.9 sterren (67x)