De beste manier om een auto te huren op Istanbul Airport

Ga jij binnenkort op vakantie naar de metropool Istanbul vergeet dan niet om een auto te huren op Istanbul Airport. Er is namelijk geen betere manier om deze prachtige stad en omgeving te verkennen en het ultieme gevoel van vrijheid te beleven. Er zijn verschillende maatschappijen waar je een auto kunt huren. Je kunt dit ter plaatse op de luchthaven doen, maar het is handiger én voordeliger dit vooraf al te regelen. Zo kan je vakantie in Istanbul meteen na aankomst beginnen.

Aanbieders waar je een auto kunt huren vanaf Istanbul Airport


Autoverhuur op de luchthaven van Istanbul

Wil je alle mooie plekjes van Istanbul en de verrassende omgeving ontdekken, kies dan voor autohuur op Istanbul Airport. Je regelt dit bij diverse verhuurmaatschappijen, waaronder Hertz, Europcar, Sixt en vele andere aanbieders. De balies van de verhuurmaatschappijen zitten dichtbij bij de terminals en zijn te voet of met een gratis shuttlebus te bereiken. Bordjes “car rental” geven je aan hoe je bij de balies en/of shuttlebus komt. Je staat na aankomst dus in een mum van tijd bij de verhuurkantoren om je auto in ontvangst te nemen.

Boek je huurauto thuis vanuit je luie stoel

De meest eenvoudige manier om een auto te huren in Istanbul is om dat voor vertrek te doen. Via de onafhankelijke website EasyTerra kun je thuis op je gemak en met slechts één zoekopdracht alle prijzen, aanbieders en opties vergelijken. Daarmee bespaar je kostbare vakantietijd ter plaatse en ben je verzekerd van de beste prijs. Ga goed verzekerd op pad met je huurauto door van tevoren ook een goede verzekering af te sluiten. Boek je bij EasyTerra, kies dan voor het complete Worry-Free verzekeringspakket. Hiermee ben je verzekerd tegen schades en is je eigen risico gedekt. Ter plaatse aanvullende verzekeringen afsluiten is niet meer nodig.

Praktische zaken bij een auto huren op Istanbul Sabiha Gokcen of Istanbul Airport

Istanbul heeft twee luchthavens: Istanbul Atatürk Airport (code IST) en Istanbul Sabiha Gokcen (code SAW). Hoewel de meeste luchtvaartmaatschappijen vanuit Nederland op Istanbul Atatürk Airport vliegen, is het aan te raden om dit even te checken, zodat je huurauto op het juiste vliegveld klaarstaat. Voor autohuur gelden een aantal praktische zaken, zo ook in Istanbul. Uiteraard dien je te beschikken over een geldig rijbewijs en reisdocument, maar ook een creditcard op naam van de hoofdbestuurder is benodigd.

Ontdek de mooiste plekjes van Istanbul en omgeving

Heb je de autohuur op Istanbul Airport vastgelegd, dan is het tijd om je vakantie te gaan plannen. Turkije is een groot land en kent vele hoogtepunten met onder andere het beroemde karstgebergte Cappadocië en natuurlijk de heerlijke stranden aan de Middellandse Zee. Minder bekend, maar zeker zo mooi is de kust aan de Zwarte Zee. Bezoek hier de rustige baaien, zoals Karasu Plajı, en dwaal er door de stoffige dorpjes. De Turken leven hier voornamelijk van de landbouw en met name verder in het binnenland zul je nog boerenwagens tegenkomen die worden voortgetrokken door paarden.

Luchtvaart nieuws & blogartikelen

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...