Vliegtijd Johannesburg Tambo International Airport

Handige informatie over het vliegtijd Johannesburg Tambo International Airport. Waar ligt het vliegveld? Waar kan je het beste parkeren en wat zijn de horecavoorzieningen? Maak hieronder je keuze.

VLIEGTIJD AUTO HUREN HOTELS TOP 10 HOTSPOTS

Vliegtijd Johannesburg Tambo International Airport

Vliegveld Johannesburg, oftewel OR Tambo International Airport, ligt in Zuid-Afrika en is de drukste luchthaven van Afrika. Jaarlijks verwerkt de airport zo’n 25 miljoen passagiers.

Het vliegveld heeft twee landing- en startbanen en zes terminals. De airport wordt gebruikt door diverse types passagiers, waaronder Nederlandse toeristen die op vakantie gaan in Zuid-Afrika.

Vliegtijd

Waar ligt vliegveld Johannesburg?

Het vliegveld van Johannesburg ligt in het hart van Kempton park, in de plaats Ekurhuleni en in de Zuid-Afrikaanse provincie Gauteng. Het vliegveld ligt ongeveer 22 kilometer ten noordoosten van het centrum van Johannesburg. De luchthaven ligt aan de autoweg R21, welke van Boksburg naar Pretoria loopt.

Hotels vlakbij airport Johannesburg

Ben je op rondreis in Zuid-Afrika? Of op zakenreis? En wil je na de lange vlucht snel je accommodatie bereiken? Dan is het een aanrader om een hotel in de buurt van het vliegveld te boeken. Zo kun je rustig bijkomen van de lange reis. Vlakbij de airport zijn meerdere hotels gevestigd, zoals het luxe vijfsterrenhotel InterContinental Johannesburg OR Tambo Airport Hotel en de viersterrenhotels Southern Sun OR Tambo International Airport of Premier Hotel O.R. Tambo. Deze drie hotels liggen 2 kilometer van de luchthaven af. Iets verder van de luchthaven vandaan, op een afstand tussen de 5 en 8 kilometer, vind je de viersterrenhotels The Lakes, Holiday Inn, Africa Boutique Hotel, Avant Garde Lodge en Summer Garden Guest House.

Auto huren airport Johannesburg

Wil je tijdens je verblijf een auto tot je beschikking hebben? Dan kun je een auto huren bij een van de autoverhuurbedrijven die op de luchthaven gevestigd zijn. In de aankomsthal vind je de balies van Avis, Budget, Europcar, Hertz, National Car Rental, Tempest Car Hire Johannesburg en Value Car Hire. Het is een advies om voor je reis een auto online te reserveren. De autoverhuurbedrijven hanteren allemaal weer andere tarieven. Door de prijzen te vergelijken, vind je een goede huurauto tegen een voordelige prijs.

Taxi kosten vliegveld Johannesburg

De taxi’s staan te wachten tegenover terminal A van het vliegveld. Dit is de internationale aankomstterminal. Het wordt aangeraden om alleen een officiële taxi te nemen met een meter. Deze taxi’s zijn herkenbaar aan het bordje met ‘taxi’ erop in gele letters. Een taxirit vanaf het vliegveld naar het centrum van Johannesburg met een officiële taxi kost ongeveer 20 euro. De rit duurt ruim een half uur.

Ga niet in op het aanbod van de illegale taxichauffeurs in de aankomsthal. Ga niet in op hun aanbod, want je betaalt dan een zeer hoge prijs voor een taxirit. Wil je zeker weten dat er bij aankomst een taxi voor je klaar staat? Boek dan voor je vlucht, online een taxi. Je weet dan ook gelijk hoeveel de taxirit kost en hoeft bij aankomst niet meer te zoeken naar een taxi.

Vliegtuigmaatschappijen die vliegen op airport Johannesburg

De luchtvaartmaatschappij South African Airways is de grootste gebruiker van de luchthaven.

De KLM biedt vluchten aan vanaf Amsterdam naar Johannesburg. Vanaf de andere Nederlandse luchthavens gaan er geen vluchten naar deze Zuid-Afrikaanse bestemming. Dit geldt ook voor de luchthavens van Brussel en Düsseldorf.

Parkeren vliegveld Johannesburg

Vlakbij de luchthaven is een parkeerterrein voor lang parkeren. Vanaf dit terrein rijdt er de hele dag een shuttlebus naar de terminals. Parkeren kost ongeveer 1,20 euro per dag (20 rand). Onder terminal B is er ook een parkeergarage gevestigd waar je je auto kort kunt parkeren.

Vliegtijd naar Johannesburg

De vliegtijd vanaf Amsterdam naar Johannesburg is 10 uur en 50 minuten.

Reistijd naar het centrum

Met de auto en het openbaar vervoer reis je binnen 40 minuten naar het centrum van Johannesburg. Dit is tevens de grootste stad in de buurt van het vliegveld.

Vertrektijden en aankomsttijden

De luchthaven wordt gebruikt voor continentale en intercontinentale vluchten. Er is een vaste dienstregeling. Vanaf Schiphol gaat er dagelijks één KLM-vlucht naar Johannesburg. Deze vertrekt ‘s ochtends vanaf Amsterdam en arriveert ‘s avonds op de Zuid-Afrikaanse bestemming.

Roken

Op de eerste verdieping is een rokersruimte. Deze ruimte wordt beheerd door British American Tobacco. Verder is het in het hele luchthavengebouw verboden om te roken. Dit kan alleen buiten de terminals.

Winkels op het vliegveld

De airport heeft een ruim aanbod van winkels. Deze zijn te vinden op de eerste verdieping van terminal B. Er zijn onder meer winkels gevestigd van Burberry, Ferrari, Guess, Hugo Boss, Lacoste en Timberland. Ook heeft de luchthaven een dutyfree shop, waar je voordelig cosmetica, parfum, drank of tabak kunt kopen.

Restaurants

Op het vliegveld zijn diverse restaurants, cafés en bars te vinden. Deze zijn gevestigd op de eerste verdieping van terminal A.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is prima geregeld. Vanaf de luchthaven vertrekt er meerdere keren per dag een trein naar het centrum van Johannesburg. Daarnaast rijdt er ieder kwartier een bus naar de stad. De bussen staan op het platform bij Terminal B. Je kunt ook per minibus naar het Johannesburg reizen. Dit is een stuk sneller dan met de normale lijnbus.

Vliegtijd Johannesburg, Tambo International Airport
4 sterren (6x)