Goedkoop een auto huren op Johannesburg Airport

Vertrek jij binnenkort op vakantie naar Zuid-Afrika, dan is de kans groot dat jouw reis begint in Johannesburg. De beste manier om het land te verkennen is door een auto te huren op Johannesburg Airport. Met een huurauto kun je namelijk alle mooie natuurparken en landschappen bezoeken. Wil je er zeker van zijn dat de perfecte huurauto voor jouw roadtrip op de luchthaven voor je klaar staat, dan kun deze het beste al voor vertrek reserveren.

Aanbieders waar je een auto kunt huren vanaf Johannesburg Airport


Maatschappijen voor autoverhuur op Johannesburg Airport

Een auto huren op Johannesburg O.R. Tambo, zoals de luchthaven voluit heet, kan bij diverse maatschappijen. Vrijwel alle grote verhuurders hebben er een balie, waaronder Budget, Sixt en Hertz. De kantoren van de verhuurmaatschappijen bevinden zich in de parkeergarage, op loopafstand tegenover de aankomsthal. Als je de huurauto vooraf al hebt gereserveerd hoef je na aankomst enkel nog je bagage op te halen, de autopapieren in orde te maken en je vakantie kan beginnen.

Boek je huurauto voordelig vanuit huis

Ben je van plan een auto te huren vanaf Johannesburg, dan kun je deze dus het beste vooraf vastleggen. Er zijn meerdere sites waar je dit kunt regelen, waaronder EasyTerra en Rentalcars. Met slechts één zoekopdracht tonen deze boekingssites het complete aanbod van verhuurmaatschappijen en beschikbare autosoorten, van compacte auto’s tot SUV’s voor als je off-road gaat. Een uitgebreide verzekering voor je huurauto is erg belangrijk en regel je makkelijk en snel vooraf. Kies je het meest uitgebreide pakket dan ben je verzekerd tegen eventuele schades en is je eigen risico gedekt of zelfs afgekocht. Zo ga je met een gerust gevoel op pad.

Praktische zaken bij autohuur in Zuid-Afrika

Voor autohuur op Johannesburg Airport heb je een geldig paspoort en creditcard op naam van de hoofdbestuurder nodig. Ook dien je te beschikken over een geldig rijbewijs. Hoewel een Internationaal Rijbewijs niet verplicht is, is aan te raden om deze toch aan te schaffen. Dit kan bij de ANWB. Daar lees je ook allerlei tips en praktische zaken over de verkeersregels die in Zuid-Afrika gelden. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat men in dit land aan de linkerkant van de weg rijdt en het stuur rechts zit. Gelukkig went dat snel en zal het zeker geen belemmering vormen tijdens je roadtrip.

De panoramaroute: de autoroute die je niet mag missen

Eén van de mooiste routes die je met je huurauto vanaf Johannesburg kunt afleggen is de Panoramaroute. Deze begint in Sabie, waar je wordt omgeven door meerdere watervallen, waaronder Sabie Falls en Horseshoe Falls. Rijd verder noordwaarts en geniet bij God’s Window van spectaculair uitzichten over het berglandschap. Vervolg je reis naar Blyde River Canyon, met een diepte tot wel 700 meter de derde grootste kloof ter wereld en één van de hoogtepunten van Zuid-Afrika. Aan de overkant van de ravijn zie je De Drie Rondavels liggen, een markant stukje gebergte. Verder noordwaarts bewonder je Bourkes Luck Potholes, waar het rivierwater diepe cilindrische gaten heeft gesleten in het oranje, zachte gesteente. Zet vanuit hier koers naar het Krugerpark of keer terug naar Johannesburg.

Luchtvaart nieuws & blogartikelen

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...