Praktische informatie over Keulen Airport

De Flughafen Köln-Bonn is een vliegveld in Duitsland. Het vliegveld is middelgroot. Per jaar gebruiken ongeveer 10 miljoen mensen deze luchthaven. Je kunt vanaf dit vliegveld naar ongeveer 130 bestemmingen vliegen.

Veelgestelde vragen

De luchthaven ligt tussen de steden Bonn en Keulen. Het vliegveld ligt zuidoostelijk van Keulen en noordelijk van Bonn. Beide steden zijn gemakkelijk bereikbaar vanaf het vliegveld. Zowel Keulen als Bonn heeft interessante bezienswaardigheden en beide steden zijn dan ook een bezoekje waard.

De vliegtijd van Amsterdam naar Keulen zal ongeveer een kwartier bedragen, maar je kunt niet rechtstreeks vliegen op deze luchthaven. Met tussenlandingen zal het ongeveer 3 uur duren om het vliegveld bereiken.

Er zijn ongeveer 60 vliegtuigmaatschappijen die vliegen op deze luchthaven. Deze lijst is te lang om op te noemen, maar is te vinden op de website van het vliegveld zelf. In ieder geval vliegen de vliegtuigmaatschappijen Norwegian, SunExpress, KLM, Eurowings en Ryanair op Köln Bonn Airport.

Er zijn verschillende mogelijkheden qua parkeren bij het vliegveld. Het kost 3 euro om een uur geparkeerd te staan. Wanneer je een lang weekend geparkeerd wilt staan, kost dat 59 euro. Wanneer je 3 weken geparkeerd wilt staan, kost het 137 euro.

Het kost ongeveer 20 minuten om van Keulen Bonn Airport naar het centrum te reizen. Naar Bonn duurt het iets langer. Er zijn verschillende bezienswaardigheden die je moet bekijken, zoals bijvoorbeeld de Dom. In de buurt van Bonn is het bezoeken van de Schloss Drachenburg zeker de moeite waard.

De vertrektijden en aankomsttijden kun je vinden op de borden in de aankomsthallen en vertrekhallen van de luchthaven zelf. Je kunt ze ook vinden op de website van het vliegveld. Het is handig om voor vertrek de vertrektijden te checken, zodat je voorbereid bent op een eventuele vertraging.

Roken is alleen toegestaan in de daarvoor bestemde gebieden buiten de terminals. Je kunt roken dichtbij gate c75 in terminal 1. Er is ook een rookruimte dichtbij gate d80 in terminal 2.

Op de luchthaven zijn verschillende mogelijkheden om te winkelen. De volgende winkels zijn er: Esprit, Gant, Haribo, KAMPuS en Marc O’Polo. Daarnaast zijn er verschillende dutyfree shops. Op dit vliegveld heten deze Heinemann Duty Free en Kirschner Buy & Fly.

Er zijn verschillende restaurants op het vliegveld. De volgende restaurants vind je op het vliegveld Keulen Bonn: B_Bar, Wöllhaf Conference Centre, Airport Business Lounge, Ben Green, Burger King, Bodega, Cafetiero, Die Ess-Bahn, Goodman & Filippo, Sion Bar, Mc Donald’s, Rendezvouz Pianobar, Snackbar Blue, Snackbar Yellow en Starbucks.

Informatie over het vliegveld van Keulen

vliegtickets Keulen Airport
Vliegtickets zoeken naar Keulen

Op zoek naar vliegtickets naar Keulen Airport? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Keulen te gaan!

auto huren Keulen Airport
Auto huren op Keulen Airport

Er zijn verschillende mogelijkheden om een auto te huren. Er zijn balies van verschillende autoverhuurbedrijven. Je kunt een auto huren bij Enterprise, Sixt, Buchbinder, Europcar, Hertz, Budget en Avis. Het is handig om vooraf de prijzen te vergelijken op het internet. Daarnaast kun je daar ook de aanbiedingen vinden. Verder is het handig om vooraf te reserveren, zodat je niet zo lang hoeft te wachten.

hotels Keulen Airport
Hotels vlakbij Keulen Airport

In de buurt van de luchthaven zijn verschillende hotels te vinden. Je kunt binnen 10 kilometer vanaf de luchthaven slapen in Leonardo Hotel Köln Bonn Airport, Best Western Hotel Cologne Airport Troisdorf, Hotel Clostermanns Hof, Holiday Inn Express Cologne Troisdorf, Montana Hotel Köln-Bonn Airport, Auszeit, Rheinblick Apartments en Hotel Forsbacher Muhle.

taxi Keulen Airport
Taxikosten & reserveren

Het kost ongeveer 30 euro om vanaf het vliegveld naar Keulen te reizen met de taxi. Het kost ongeveer 45 euro om vanaf het vliegveld naar Bonn te reizen met de taxi. Het is mogelijk om vooraf een taxi te reserveren. Dit is handig, omdat je dan niet hoeft te wachten. Dit kun je doen via Taxi2Airport.

openbaar vervoer Keulen Airport
Openbaar vervoer

Wanneer je vanaf de luchthaven met het openbaar vervoer wilt reizen, kun je de trein nemen. Je kunt zelfs met deze trein naar Nederland reizen. Het duurt een uur en 3 kwartier om Venlo te bereiken.

Het is ook gemakkelijk om vanaf het vliegveld naar andere steden in Duitsland te reizen, zoals bijvoorbeeld Mönchengladbach en Koblenz. Wanneer je van het vliegveld van Keulen naar het centrum van de stad wilt, duurt het maar een kwartier. De tickets voor deze reis kosten ongeveer 2,80 euro. De trein vertrekt ongeveer iedere 20 minuten.

Het is ook mogelijk om met de bus naar het centrum van de stad te reizen. Dit is vooral handig als je naar de stad Bonn moet. Reizen naar het centraal station van Bonn kost ongeveer een halfuur. Elk halfuur vertrekt er een bus en het kost 7,80 euro.

informatie

Informatie over Keulen Airport

  • Adres: Kennedystraße, 51147 Köln, Duitsland
  • IATA-luchthavencode: CGN
  • Aantal passagiers: 12.000.000

Praktische zaken om alvast geregeld te hebben voor vertrek

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...