Praktische informatie over Kopenhagen Airport

Het vliegveld van Kopenhagen verwerkt elk jaar ruim 29 miljoen passagiers. Het is daarmee de grootste luchthaven van Denemarken. De naam van de luchthaven is Kastrup.

Het vliegveld is steeds populairder onder Nederlanders, omdat er steeds gemakkelijker naartoe gevlogen kan worden.

Het is tegenwoordig bijvoorbeeld ook mogelijk om vanaf Eelde-Groningen naar Kopenhagen te vliegen.

Veelgestelde vragen

Kopenhagen is het grootste vliegveld van Denemarken en het ligt ten zuidoosten van de hoofdstad. De airport ligt op het eiland Amager. De airport ligt vlakbij Kopenhagen. Kopenhagen wordt steeds meer een bestemming voor een citytrip. Veel mensen gaan naar deze stad om bijvoorbeeld De Kleine Zeemeermin te bewonderen.

De vliegtijd van Amsterdam naar Kopenhagen is ongeveer een uur. Vanaf Eelde-Groningen is het ook ongeveer een uur naar Kopenhagen. Vanaf Eindhoven is de vliegtijd wel een stukje langer. Het duurt dan anderhalf uur voor je landt.

Er zijn verschillende vliegtuigmaatschappijen die vliegen op het vliegveld van Kopenhagen. De gehele lijst is te vinden op de website van het vliegveld zelf. In ieder geval vliegen KLM, Transavia, Scandinavian Airlines, Norwegian en Brussels Airlines op deze luchthaven.

Er zijn verschillende mogelijkheden om te parkeren bij het vliegveld. Wanneer je hier een uur geparkeerd wilt staan, kost dit 45 DKK. Dat is ongeveer 6 euro. Wanneer je een lang weekend geparkeerd wilt staan bij de luchthaven, kost dat op de goedkoopste plaats ongeveer 345 DKK. Dat is ongeveer 46 euro. Wanneer je 3 weken geparkeerd wilt staan, kost dat op de goedkoopste plaats ongeveer 1205 DKK. Dat is ruim 160 euro.

Het vliegveld ligt dichtbij de rand van Kopenhagen. Het kost niet veel tijd om van het vliegveld naar het centrum te rijden. De 8 kilometer overbrug je in ongeveer een kwartier.

De vertrektijden en aankomsttijden van de airport kun je vinden op de website van het vliegveld. Daarnaast zijn ze te vinden in de aankomst- en vertrekhallen van de luchthaven. Wanneer je vrienden ophaalt of zelf vertrekt, is het handig om vooraf de vertrektijden en aankomsttijden te checken, zodat je weet van eventuele vertragingen of andere dingen.

Roken is verboden op het luchthaven, tenzij je je in een aangegeven rookruimte bevindt. Deze ruimtes zijn te vinden bij de Aspire Lounge en bij gate A-18. De Aspire Lounge kun je alleen betreden na het betalen van een entree van 20 euro.

Er zijn veel winkels te vinden op het vliegveld. Om een kleine indicatie te geven, worden er nu een aantal genoemd. Op het vliegveld vind je !Solid, AK Kaufmann, B&O Play, BOSS Store, ECCO, CHANGE Lingerie, CAPI, Gucci, Hennis & Mauritz, Eton, Illums Bolighus, HERMÉS, Lindberg, Marc Jacobs, Max Mara, PANDORA, NOA NOA, Paul Smith, Saint Tropez, Pilgrim, Royal Copenhagen, Tinderbox, Tiger of Sweden en Victoria’s Secret.

Ook qua eten en drinken zijn de mogelijkheden groot op deze airport. Je kunt iets drinken, eten ophalen, maar ook uitgebreid dineren. Eten en drinken kun je bij 7-Eleven, Aamanns, Burger King, FoodMarket, Grab and Fly, Gorm’s, 42Raw, Baresso Coffee, JOE & THE JUICE, MASH, McDonald’s, O’Learys, Paté Paté Winebar & Tapas, RETREAT, YO! Sushi, WOK, Steff’s Place, Starbucks, Segafredo en Riccos Coffee.

Informatie over het vliegveld van Kopenhagen

vliegtickets zoeken Kopenhagen Airport
Vliegtickets zoeken naar Kopenhagen

Op zoek naar vliegtickets naar Kopenhagen Airport? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Kopenhagen te gaan!

auto huren Kopenhagen Airport
Auto huren op Kopenhagen Airport

Een auto huren kun je bij zes aanbieders op het vliegveld. Deze aanbieders zijn gevestigd op de luchthaven en in terminal 3 kun je het huren van een auto regelen bij de verschillende balies. Je kunt een auto huren bij Enterprise, Sixt, Avis, Budget, Hertz en Europcar. Het is verstandig om vooraf de prijzen te vergelijken op het internet. In sommige gevallen kun je dan ook al een reservering doen, waardoor je niet zo lang hoeft te wachten. Ook aanbiedingen zijn vaak via het internet te herleiden.

Hotel Kopenhagen Airport
Hotels vlakbij Kopenhagen Airport

Er zijn verschillende hotels dichtbij het vliegveld te vinden. Binnen een straal van 5 kilometer liggen onder andere Clarion Hotel Airport, Quality Airport Hotel Dan, Ocean Hotel, Zleep Hotel Airport, Jansvej Homestay, Writers Cottage CPH, Go Hotel, Amager Guesthouse, Guesthouse Copenhagen Beach en Lavilla Guesthouse.

taxi Kopenhagen Airport
Taxikosten & reserveren

Wanneer je wilt vertrekken vanaf het vliegveld met een taxi, moet je bij terminal T3 zijn. Het kost ongeveer 300 DKK om van het vliegveld naar het centrum van de stad gebracht te worden. 300 DKK is ongeveer 40 euro. Je kunt een goedkope taxi regelen via Taxi2Airport. Het is handig om dit van te voren te regelen, zodat je niet zo lang hoeft te wachten bij de terminal.

openbaar vervoer Kopenhagen Airport
Openbaar vervoer

Het is mogelijk om vanaf de airport met de trein en de metro naar het centrum van Kopenhagen te reizen. Qua prijs maakt het niet welk vervoersmiddel je gaat kiezen. Het is het meest gemakkelijk om met de metro te reizen, omdat deze vaker vertrekt. Het metrostation is te vinden in terminal 3.

Wanneer je met de metro gaat, kost het ongeveer een klein kwartier om naar de stad te reizen. Wanneer je naar het centraal station moet, is het beter om met de trein te reizen. Het kost ook ongeveer een kwartier om het belangrijkste treinstation van Kopenhagen te bereiken.

informatie

Informatie over Kopenhagen Airport

  • Adres: Lufthavnsboulevarden 6, 2770 Kastrup, Denemarken
  • IATA-luchthavencode: CPH
  • Aantal passagiers: 29.300.000

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...