Goedkoop en makkelijk je auto huren op Krakau Airport

Vlieg jij binnenkort naar het prachtige zuiden van Polen, dan kom je waarschijnlijk aan in Krakau. De beste manier om de steden en bezienswaardigheden te bezoeken is door een auto te huren op Krakau Airport. Met een huurauto reis je niet alleen eenvoudig van het vliegveld naar het pittoreske Krakau, maar kun je ook de prachtige omgeving verkennen. Het handigste is om je auto te reserveren voordat je vertrekt, zodat je hem enkel nog hoeft op te halen nadat je op de luchthaven aankomt. Zo ben je verzekerd van de beste deal en bespaar je ook nog eens tijd.

Aanbieders waar je een auto kunt huren vanaf Krakau Airport


Verhuurmaatschappijen op het vliegveld van Krakau

Vrijwel alle grote maatschappijen voor autohuur zijn vertegenwoordigd op Krakau Airport, zoals Hertz, Sixt en Goldcar. Alle kantoren van de autoverhuurders zijn gevestigd op de eerste verdieping van de passagiersterminal. Nadat je vlucht is aangekomen hoef je dus enkel nog maar je bagage op te halen en je te begeven naar de balie van de verhuurder van jouw keuze. Met bordjes wordt de route eenvoudig aangegeven. Nadat je de laatste formaliteiten voor je autohuur op Krakau Airport hebt geregeld kan je reis meteen beginnen.

Je auto eenvoudig reserveren vanuit je luie stoel

Bij vergelijkingssites zoals Autoeurope en EasyTerra kun je eenvoudig je auto huren op het vliegveld van Krakau. Met slechts één zoekopdracht heb je een compleet overzicht van alle verhuurmaatschappijen, het type auto, extra opties en natuurlijk de prijzen. Zo ben je verzekerd van de beste deal en bespaar je ook nog eens tijd. Je hoeft immers niet meer zelf alle aanbieders met elkaar te vergelijken of ter plaatse op zoek te gaan naar de beste huurauto. Ook boek je vooraf eenvoudig eventuele extra’s bij, zoals gps of een kinderzitje. Bij aankomst op de luchthaven staat jouw huurauto, al dan niet met extra’s, op je te wachten.

Praktische zaken bij autoverhuur op Krakau Airport

Om een auto te huren heb je een geldig reisdocument (paspoort of identiteitskaart) nodig en beschik je over een geldig rijbewijs. Autoverhuurders vragen meestal ook om een creditcard die op naam staat van de hoofdbestuurder. Hiermee wordt de borg gereserveerd. Voor een zorgeloze vakantie is het overigens aan te bevelen om een goede verzekering af te sluiten. Met de zogenaamde Worry-Free verzekering van EasyTerra ben je verzekerd voor eventuele schades en is je eigen risico gedekt of zelfs afgekocht. Het is daardoor dus niet meer nodig om ter plaatse nog aanvullende verzekeringen af te sluiten.

De mooiste plekjes van Krakau en omgeving

Krakau is een karakteristieke stad met een rijke geschiedenis en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Midden in het historische centrum ligt het oude marktplein dat wordt omzoomd door oude gebouwen, zoals de Mariakerk en de Lakenhallen. Nadat je de Poolse cultuur in Krakau hebt opgesnoven rijd je met je huurauto naar Auschwitz. Een bezoek aan dit concentratiekamp uit WOII is zeer indrukwekkend. De gevangenisblokken, uitkijkposten en tentoonstellingen geven je een huiveringwekkend beeld van wat zich hier heeft afgespeeld. Laat alles wat je hebt gezien bezinken en eindig de route in Katowice, een nabijgelegen stadje met een historisch centrum en de rauwe, maar charmante arbeiderswijk Nikiszowiec.

Luchtvaart nieuws & blogartikelen

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...