Vliegveld Kreta, Iraklion airport

Handige informatie over het vliegveld Kreta, Iraklion airport. Waar ligt het vliegveld? Waar kan je het beste parkeren en wat zijn de horecavoorzieningen? Maak hieronder je keuze.

VLIEGTIJD AUTO HUREN HOTELS TOP 10 HOTSPOTS

Vliegveld Kreta, Iraklion airport

Vliegveld Iraklion ligt op het Griekse eiland Kreta. Deze luchthaven is de tweede luchthaven van Griekenland. Het vliegveld ligt dichtbij de stad Iraklion en wordt vooral gebruikt voor vakantieverkeer.

Jaarlijks maken ongeveer 7 miljoen passagiers gebruik van deze luchthaven.

Vliegtijd

Waar ligt vliegveld Kreta, Iraklion Airport?

Iraklion Airport is het belangrijkste vliegveld van Kreta en ligt dichtbij de hoofdstad van Kreta. De luchthaven ligt oostelijk van de hoofdstad. Dit vliegveld ligt nog een aantal jaren op deze plaats. In 2018 wordt het vliegveld verplaatst naar een dorp in de buurt, namelijk Kastelli.

Hotels vlakbij Kreta Airport

Binnen 3 kilometer vanaf het vliegveld van Kreta zijn er verschillende mogelijkheden om te overnachten. Je kunt slapen bij Dreamy airport’s apartment, Luxury Villa Karteros, Sofia Hotel, Evans Hotel, BlueGreenVilla, Pasiphae Hotel, Poseidon Hotel, Spanaki 26, House Comfort Apartment, Nancy – Chara Apartment, Knossos Aparments, Made with love en Hotel Life.

Auto huren vliegveld Kreta, Iraklion Airport

Vanaf het vliegveld op Kreta zijn er verschillende mogelijkheden om een auto te huren. Je kunt een auto huren via Eurodollar, Holidary Auto, Tourent, Nationao, Sixt, Hertz, Budget en Avis. Het is handig om vooraf de prijzen te vergelijken via het internet. Je kunt via het internet ook de verschillende aanbiedingen vinden. Daarnaast kun je een auto reserveren, zodat je niet zo lang hoeft te wachten.

Taxi kosten vliegveld Kreta, Iraklion Airport

Het kost ongeveer 15 euro om met de taxi naar de stad Heraklion te reizen. Een taxi naar Amoudara kost ongeveer 25 euro. Dit is een badplaats waar veel toeristen naar vertrekken. Het is handig om vooraf een taxi te reserveren, zodat je niet hoeft te wachten. Je kunt een taxi reserveren via TaxiTender.

Vliegtuigmaatschappijen die vliegen het eiland

Er zijn veel vliegtuigmaatschappijen die vliegen op Iraklion Airport. De gehele lijst staat op de website van de luchthaven van Kreta. In ieder geval vliegen TUIfly, Ellinair, Aegean Airlines, Transavia en Brussels Airlines op Iraklion Airport.

Parkeren vliegveld Kreta

Het is mogelijk om dichtbij het vliegveld van Kreta te parkeren. Dit parkeerterrein wordt bewaakt en je wordt gratis met een bus naar het vliegveld gebracht. Op de website van het Heraklion Airport Eparking kun je een plaats reserveren. Het is niet te achterhalen wat de kosten zijn.

Vliegtijd naar Kreta, Iraklion

Je kunt vanaf Amsterdam rechtstreeks vliegen naar Heraklion op Kreta. De vliegtijd is dan ongeveer 3 uur en 45 minuten. Het is niet mogelijk om rechtstreeks vanaf Eindhoven naar Heraklion te vliegen. Je vliegt dan via Chania. De vliegtijd is dan ongeveer even lang dan vanaf Amsterdam.

Reistijd naar het centrum

Het kost je maar 10 minuten om vanaf het vliegveld van Kreta naar het oude centrum van de stad Heraklion te reizen. Deze stad heeft veel mooie bezienswaardigheden. Zo kun je denken aan de archeologische site Knossos en de natuurlijke haven Koulés. Ook kun je hier mooie archeologische of historische musea bezoeken.

Vertrektijden en aankomsttijden

De vertrektijden en aankomsttijden zijn te vinden op de borden in de aankomsthallen en vertrekhallen van het vliegveld. Je kunt ze ook vinden op de website van het vliegveld zelf. Het is handig om voor vertrek te checken of je vlucht vertraging heeft of niet. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Ook wanneer je vrienden of familie van het vliegveld haalt, wil je niet dat zij op jou moeten wachten. Ook in dat geval is het handig om de aankomsttijden vooraf te checken.

Roken

Roken is alleen toegestaan in de daarvoor bestemde rookruimten. In de terminals zijn geen rookruimten. Wanneer je een transfer hebt, moet je door de security om te kunnen roken.

Winkels op Iraklion Airport

Er zijn niet heel veel winkels op het vliegveld van Kreta te vinden. Er zijn wel twee duty-free shops. Deze winkels zijn te vinden in de vertrekhallen. Daarnaast is er een kiosk waar je bijvoorbeeld chocolade, sigaretten en kranten kunt kopen.

Restaurants

Eten kun je wel op de luchthaven, maar er zijn niet heel veel opties. Het is handiger om vooraf te eten als je naar het vliegveld gaat. Wanneer de nood hoog is, kun je eten in het ene restaurant dat de luchthaven heeft of je kunt iets gaan eten in één van de 6 snackbars.

Openbaar vervoer

Wanneer je op Kreta gaat kiezen voor het openbaar vervoer vanaf het vliegveld, kies je voor de bus. In de zomermaanden zijn er veel bussen, omdat het het hoogseizoen is voor de toeristen. Elke 5 tot 10 minuten vertrekt een bus. Het kost je 20 minuten om van het vliegveld naar het centrum van de stad te reizen.

Je moet er rekening mee houden dat er minder bussen vertrekken op zondagen. Op Kreta wordt een onderscheid gemaakt tussen regionale en stadsbussen. De groene bussen zijn regionale bussen. De stadsbussen zijn blauwe bussen. Het is niet duur om te reizen met de bus, want het kost ongeveer 2 euro om het centrum van de stad te bereiken.

Vliegveld Kreta, Iraklion airport
2.2 sterren (6x)