Belangrijk om direct te regelen!

Regel nu meteen de belangrijke zaken die je bij aankomst op La Palma Airport, Aeropuerto de Santa Cruz de La Palma, geregeld moet hebben. Zo kom je niet voor verrassingen te staan bij aankomst en kun je jouw reis met een gerust hart vervolgen!

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over La Palma Airport

Het vliegveld La Palma is op het gelijknamige Canarische eiland te vinden. Er is ook een Las Palmas op Gran Canaria en een Palma de Mallorca op dat eiland. Airport La Palma is grondig verbouwd en sinds 2011 is de terminal volledig vernieuwd, zodat deze voldoet aan de wensen van de ongeveer 3 miljoen reizigers die hier elk jaar zich melden. De belangrijkste reden om La Palma te bezoeken is toeristisch al zijn er nauwelijks stranden te vinden. De meeste toeristen komen naar het eiland vanwege de mooie natuur en de ruige kust.

Waar ligt het vliegveld van La Palma?

Het vliegveld ligt redelijk dicht bij Santa Cruz de La Palma, de hoofdstad van het eiland. Met de auto of de taxi leg je de 9 kilometer naar het centrum van de stad binnen een kwartier af. Er is ook een busverbinding vanaf het vliegveld naar het centrum van de hoofdstad. Deze doet onderweg ook de populaire toeristenbestemming Los Cancajos aan. Door de tussenstops duurt de reis ongeveer 30 minuten.

Over Santa Cruz La Palma

Santa Cruz de La Palma is de hoofdstad van het Canarische eiland La Palma. Er wonen minder dan 20.000 mensen in deze plaats. De stad ligt aan de voet van de beboste berghelling van de vulkaan Cumbra Vieja. Het vulkanisch karakter van het eiland en de bijzondere landschappen en natuur die hierdoor zijn ontstaan, is de reden dat La Palma een toeristische attractie is geworden. Er zijn hier nauwelijks zandstranden en de kust is in het algemeen ruig en rotsachtig. Maar voor natuurliefhebbers valt er hier erg veel te zien en te beleven. Natuurlijk is het weer op La Palma, net als op alle Canarische eilanden, gedurende vrijwel het gehele jaar zeer aangenaam.

Adres: Camino la Bajita, s/n, 38739 Villa de Mazo, Santa Cruz de Tenerife, Spanje

IATA-luchthavencode: SPC

Vliegtuigmaatschappijen die vliegen op La Palma Airport

Het zijn vooral toeristen die naar Luchthaven La Palma komen en het zijn de prijsvechters die ze hier afzetten. Transavia en Condor zijn twee van de budgetmaatschappijen die met charters La Palma aandoen. Een overzicht van alle maatschappijen die La Palma als bestemming hebben vind je op aena.es.

Vliegtijd naar La Palma Airport

Het eiland bevindt zich voor de westkust van Afrika, al maken de eilanden deel uit van Spanje. De vliegtijd bij een rechtstreekse vlucht van een Nederlandse luchthaven is ongeveer 4,5 uur. Als er sprake is van een tussenstop kan je op het ticket zien met welke vliegtijd je rekening moet houden.

Reistijd naar centrum vanaf Airport La Palma

Omdat het vliegveld slechts op 9 kilometer afstand ligt van de hoofdstad Santa Cruz de La Palma ben je met een huurauto of een taxi binnen een kwartiertje in het centrum van die stad. De meest toeristische bestemming is zelfs nog dichterbij. De bus die je van het vliegveld naar de hoofdstad brengt, heeft een aantal tussenstops. Toch duurt de busrit ook slechts ongeveer een half uur.

Vertrektijden en aankomsttijden

Alle vertrek- en aankomsttijden op vliegveld La Palma worden dagelijks vermeld op aena.es. Ook de vertragingen en annulering worden hier actueel weergegeven.

Roken

Het is verboden om te roken op Airport La Palma. Slechts op plaatsen waar die uitdrukkelijk is weergegeven mag je een sigaret opsteken.

Winkels op de luchthaven van La Palma

Hoewel na de verbouwing de terminal behoorlijk is uitgebreid, blijft de luchthaven La Palma een relatief klein vliegveld. Het aantal winkels is beperkt. Natuurlijk is er een taxfreeshop en kun je op de luchthaven van La Palma ook plaatselijke producten kopen.

Restaurants op de luchthaven

Ook de horeca op Airport La Palma is niet zeer gevarieerd. Maar er is voldoende mogelijkheid om een hapje te eten en van een drankje te genieten.

Bekijk alle vliegvelden van Spanje

Openbaar vervoer

Overdag gaat er ieder halfuur een bus van Airport La Palma naar de hoofdstad Santa Cruz de La Palma. Deze bus heeft ook een stop in de populaire toeristenplaats Los Cancajos. Een ticket voor de bus koop je bij de chauffeur. Met een zogenaamde Bono card kun je rekenen op een kleine korting. De busrit brengt je in een half uur naar Santa Cruz de La Palma en in een kwartier naar Los Cancajos.

Overige informatie

  • Het vliegveld La Palma is relatief klein en je kunt er geen bagage stallen.
  • Voor zakelijke reizigers zijn de voorzieningen beperkt tot telefoon, fax en computeraansluitingen. De vergaderruimten zijn te reserveren via de algemene informatiebalie.
  • De luchthaven La Palma is sinds de renovatie uitstekend toegankelijk voor minder mobiele reizigers. Er zijn aangepaste toiletten en telefoons.
  • Geldautomaten vind je bij de winkels.

Vliegtickets La Palma

Op zoek naar vliegtickets naar La Palma? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor La Palma te gaan!

Praktische zaken om te regelen op La Palma Airport

Hotels vlakbij het vliegveld van La Palma

Er is geen hotel op het terrein van vliegveld La Palma. Op korte afstand van de luchthaven is er echter een zeer uitgebreide keuze van voordelig tot zeer luxe. Op Booking.com vind je een overzicht van alle hotels op het eiland met een beschrijving van de accommodatie en beschikbaarheid. Vaak zijn er ook speciale aanbiedingen.

Bekijk hieronder hotels nabij La Palma Airport via Booking.com:


Booking.com

Auto huren op luchthaven La Palma

Er zijn vier autoverhuurbedrijven gevestigd op het vliegveld, waaronder Herz en Budget. Online kun je de tarieven vergelijken. Het vooraf boeken zorgt ervoor dat je zeker bent dat de auto conform jouw wensen staat te wachten voor gebruik. Het huren van een auto op La Palma Airport kun je het beste voordelig doen via CarDelMar.

CarDelMar huurauto's - Wereldwijd · Makkelijk · Goedkoop

Wat kost een taxi op La Palma Airport?

Een luchthaventaxi op Airport La Palma hoeft niet duur te zijn. Om zekerheid te hebben over beschikbaarheid en prijs kan je het best online een taxi reserveren. De gemiddelde prijs voor een rit naar het centrum van Santa Cruz de La Palma is € 15. Voor Los Cancajos is een tarief van € 10 gebruikelijk. Een taxi boeken kan eenvoudig via TaxiTender of Taxi2Airport.

Parkeren vliegveld La Palma

Bij de bouw van de nieuwe terminal is er ook een parkeergebouw neergezet ten zuiden van de luchthaven. Het aantal parkeerplaatsen is gering omdat er slechts plaats is voor 500 voertuigen. Indien je zekerheid wilt hebben over een plaats is het verstandig om tijdig en online te reserveren. De parkeergarage is zowel bedoeld voor een kort als een langer verblijf van je auto. Voor een uur parkeren betaal je hier € 0,60, het dagtarief is € 10 en bij een periode van 3 weken moet je rekening houden met een tarief van € 193.

Een parkeerplek boeken op de luchthaven van La Palma doe je eenvoudig via Parclick.

Beoordeel dit vliegveld